Препоръчайте ми добър бояджия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Препоръчайте ми добър бояджия
Здравейте,
Тази година реших да вкарам във форма моето Е46. Имам налични няколко дразнещи ръжди (два калника за смяна, заден калник с ръжда, прагове с малко ръжда, ръжда по колонките). Идеята ми е колата да се разглоби максимално възможно и да се изчисти ръждата (калниците ще се подменят с нови), това аз ще го организирам. Необходим ми е майстор с желание, който работи добре за да събере колата и да боядиса детайлите. Може ли да ми препоръчате някой ?
Критериите са ми:
Качество на работа: 10
Цена: 5 (т.е не от най-голямо значение)
Бързина на работа: 5 (т.е мога да почакам стига да се станат добре нещата)
Тази година реших да вкарам във форма моето Е46. Имам налични няколко дразнещи ръжди (два калника за смяна, заден калник с ръжда, прагове с малко ръжда, ръжда по колонките). Идеята ми е колата да се разглоби максимално възможно и да се изчисти ръждата (калниците ще се подменят с нови), това аз ще го организирам. Необходим ми е майстор с желание, който работи добре за да събере колата и да боядиса детайлите. Може ли да ми препоръчате някой ?
Критериите са ми:
Качество на работа: 10
Цена: 5 (т.е не от най-голямо значение)
Бързина на работа: 5 (т.е мога да почакам стига да се станат добре нещата)
Последна промяна Cracer на 04 Юли 2020, 23:27, променена общо 2 пъти
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: Препоръчайте ми добър бояджия
Пропуснал си най-важното, от къде си? Съвестни бояджии и особено пък има ли ръжда....тегава работа..
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Идеята е колата да отиде при бояджията без ръжда или с малко такива. Забелязах, че в София като видят стара кола с ръжда и се цупят доста. Все пак ако някой има опит ще съм благодарен да сподели.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Не само в Сф, навсякъде е така и на никой не му се занимава с ръжди. Всеки търси да смени крушката на заден ляв стоп и да вземе едни 7-800лв.
За Сф обаче не знам някой. Аз днес точно това правя, прагове с малки дупки, но съм отседнал в Смолян за целта, че само тук намерих читави хора. Ако решиш, можеш да направиш един преход 2-3 дни насам и ще ти оставя координати.
За Сф обаче не знам някой. Аз днес точно това правя, прагове с малки дупки, но съм отседнал в Смолян за целта, че само тук намерих читави хора. Ако решиш, можеш да направиш един преход 2-3 дни насам и ще ти оставя координати.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ivoaudi написа:Не само в Сф, навсякъде е така и на никой не му се занимава с ръжди. Всеки търси да смени крушката на заден ляв стоп и да вземе едни 7-800лв.
Благодаря колега. Ще потърся все пак около София. Успех с ремонта.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Взех си колата преди малко, изкърпена. Да ти кажа, определено ми хареса резултата. Ще направя утре по светло снимки, сигурно ще ти е полезно да знаеш какво да изискваш от майсторите. По всяка вероятност и при теб ще е подобна картинката и ще има нужда от същата интервенция.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
При Борис ли я прави?ivoaudi написа:Взех си колата преди малко, изкърпена. Да ти кажа, определено ми хареса резултата. Ще направя утре по светло снимки, сигурно ще ти е полезно да знаеш какво да изискваш от майсторите. По всяка вероятност и при теб ще е подобна картинката и ще има нужда от същата интервенция.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
ivoaudi написа:Взех си колата преди малко, изкърпена. Да ти кажа, определено ми хареса резултата. Ще направя утре по светло снимки, сигурно ще ти е полезно да знаеш какво да изискваш от майсторите. По всяка вероятност и при теб ще е подобна картинката и ще има нужда от същата интервенция.
Супер дай някакви снимки да добия представа. Майсторът, ще я кърпи само или ще я и боядиса ?
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
streetz написа:При Борис ли я прави?ivoaudi написа:Взех си колата преди малко, изкърпена. Да ти кажа, определено ми хареса резултата. Ще направя утре по светло снимки, сигурно ще ти е полезно да знаеш какво да изискваш от майсторите. По всяка вероятност и при теб ще е подобна картинката и ще има нужда от същата интервенция.
Борко ще я китва и боядисва. Супер доволен съм от подходите му и крайните резултати. Винаги. Иначе за закърпването, Борко ме прати при един Милен в горната част на Смолян и останах също повече от доволен. Не е просто позакърпено, а всичко което дори и да е леко тръгнало е изрязано и заменено. Заварките зашлайфани, периферии където е нужно, възстановени и тн. Абе поиграл си е. Аз понеже съм добряк и все ме плъзгат по баира и рядко става хубаво, както искам

Утре ще щракна, че сега е тъмно и даже на светкавица нищо се не види
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Ето:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
И аз имам подобен проблем с ръждата и вече 2 години го отлагам, именно поради факта, че няма просто няма майстори, които да оправят ръждата. Затова се чудех директно с подмяната на задните вежди с това
https://store.emk-33.com/product/134432 ... 98-05.html
Извинявам се, ако се смята за реклама.
Има ли майстори които да могат да направят подобна интервенция с отличен резултат?
Има ли майстори които да могат да направят подобна интервенция с отличен резултат?
swetlioo написа:И аз имам подобен проблем с ръждата и вече 2 години го отлагам, именно поради факта, че няма просто няма майстори, които да оправят ръждата. Затова се чудех директно с подмяната на задните вежди с това
Да ти кажа и аз отлагах ремонта, но тази година реших да го правя. Нямам представа как е при теб, но проблема при мен не е само във веждите. Повечето да не кажа всички E46-ци събират кал/пясък в декоратвините пластмасови прагове и след време и праговете ръждясват. Огледай цялата кола внимателно, ако не си свалял пластмасите на праговете го направи и виж в какво състояние са самите прагове. Колите са стари няма как да няма корозия. При мен част от корозията се е появила при не добре монтирани елементи след ремонт при тенекиджия. Като цяло има хора които се занимават с изкърване и в София, но нямам личен опит как се справят.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Към колегите, които имат ръжди и особено изгнило да оправят, забравих да кажа най-важното:
Повечето бояджии просто мацат директно кита върху ръждата и после боя. Палачорска история! Кита е хигроскопичен и до него винаги достига влага. Страхотно. Върху вече ръждясалата повърхност грижливо сме прикрепили една постоянно мокра гъба, да не би да вземе да изсъхне мястото и да вземе да спре да ръждясва..... Не бива!
Правилния подход след механично поизчистване е хубав ръждопреубразувател, като особено важно е да се спази технологичното време, после грунд задължително. Мисля, че епоксиден такъв е най-подходящ. Едва тогава можем да мацаме кит, шприц задължително, боя и лак.
Едно от тези всичкитв неща да не е спазено или пък да му се размени последователността и всичко останало се обезсмисля! Да ме прощават масата бояджии, ама изобщо не взимат евтино и не виждам причина да не си свършат качествено работата.
Повечето бояджии просто мацат директно кита върху ръждата и после боя. Палачорска история! Кита е хигроскопичен и до него винаги достига влага. Страхотно. Върху вече ръждясалата повърхност грижливо сме прикрепили една постоянно мокра гъба, да не би да вземе да изсъхне мястото и да вземе да спре да ръждясва..... Не бива!
Правилния подход след механично поизчистване е хубав ръждопреубразувател, като особено важно е да се спази технологичното време, после грунд задължително. Мисля, че епоксиден такъв е най-подходящ. Едва тогава можем да мацаме кит, шприц задължително, боя и лак.
Едно от тези всичкитв неща да не е спазено или пък да му се размени последователността и всичко останало се обезсмисля! Да ме прощават масата бояджии, ама изобщо не взимат евтино и не виждам причина да не си свършат качествено работата.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
О при мен е доста ръжда и под праговете и самите вътрешни ламарини също са корозирали. Отвън не се вижда, защото колата гние от вътрешната страна на ламаринените детайли, което ме притеснява. Почти на 99% съм сигурен, че където и да ида в София, ще си оставят ръцете.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2