Парното не управлява топлото: решение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 2000cc. 143hp. DOUBLE VANOS
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: BMW E46 2000cc. 143hp. VALVETRONNIC DOUBLE VANOS
Парното не управлява топлото: решение
Проблем: Парното духа само топло, или не може да намали топлото или да го легулира правилно...
Причина: електронен клапан на за контрол на парното ( heater solenoid ) повредено гумено уплътнение,
с времето спира да уплътнява, манифактурен номер на частта 1 147 412 149
Решение 1: По процедура се сменя цялото!! цената няма да ви хареса около 400лева
Решение 2: купува се ремонтен комплект от някъде (който не е оригинален! и колко ще пасне не се знае)
Решение 3: изработва се на стругар от тефлон уплътнение което е оптималният вариант..
Забележка!!! Гумичките на този клапан, са си само за него другите на БМВ имат друг профил и не пасват..
нормална гумичка
износена гумичка
Причина: електронен клапан на за контрол на парното ( heater solenoid ) повредено гумено уплътнение,
с времето спира да уплътнява, манифактурен номер на частта 1 147 412 149
Решение 1: По процедура се сменя цялото!! цената няма да ви хареса около 400лева
Решение 2: купува се ремонтен комплект от някъде (който не е оригинален! и колко ще пасне не се знае)
Решение 3: изработва се на стругар от тефлон уплътнение което е оптималният вариант..
Забележка!!! Гумичките на този клапан, са си само за него другите на БМВ имат друг профил и не пасват..
нормална гумичка
износена гумичка
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна onewg на 28 Мар 2020, 16:33, променена общо 2 пъти

Тиез коне искат да ядат....

- onewg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Парното не управлява топлото: решение
Разликата в гумичките...
Троен ръб ПРАВИЛНО!!!
Единичен ръб НЕ ПРАВИЛНО!!!!
Ако търсите гумички онлайн, да го имате в предвид, другата повдига не затваря..
ПС. Реших да сваля на моята размерите, ако някой желае да си я направи, преди да я разглоби колата..
Старата се е деформирала, така че гарантираната грешка е 0,5 мм може да се наложи да се напастне..

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Привет колега,
Имам абсолютно същия проблем. Забило е на максимално топло независими какво настройвам през градусите. Дори ако сложа точките на синьо духа студено само от фронталните вентилации, а долу и в стъклото продължава да пече. Колата е 320 комби бензин 2002. С климатроник съм.
Може ли да ми кажеш къде да търся тази гумичка. Все още не ми се е налагало много да се задълбавам из дебрите на тази кола.
Имам абсолютно същия проблем. Забило е на максимално топло независими какво настройвам през градусите. Дори ако сложа точките на синьо духа студено само от фронталните вентилации, а долу и в стъклото продължава да пече. Колата е 320 комби бензин 2002. С климатроник съм.
Може ли да ми кажеш къде да търся тази гумичка. Все още не ми се е налагало много да се задълбавам из дебрите на тази кола.
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
Самата гумичка не можеш да я намериш, а може и соленоида да не ти затваря...
На левият калник по долу се намира тази кирия, в нея влизат два или три маркуча, зависи колко зонов ти е климатика..
Та тая кирия трябва да ти затвори топлата вода когато стане много топло..
Или втора ръка я търси от някой колега тук във форума, или я разглоби и направи тефлонови втулки вместо гумички...
На левият калник по долу се намира тази кирия, в нея влизат два или три маркуча, зависи колко зонов ти е климатика..
Та тая кирия трябва да ти затвори топлата вода когато стане много топло..
Или втора ръка я търси от някой колега тук във форума, или я разглоби и направи тефлонови втулки вместо гумички...

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
230 лв е нов клапан, не е милион. Сменях го миналата година. Втора ръка кой го знае в какво състояние ще е.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Успях да го намеря този клапа. В друга тема имаше препратка към чужд форум със стъпки как точно се сменява.
Направих проучване и наистина оригиналния клапан е към 230лв. Аз си взех на Феби за около 100лв. Естествено проблема се реши на момента.
Благодаря на всички за помощта.
П.С. Линк към другата тема със стъпките как се сменя http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=438422
Направих проучване и наистина оригиналния клапан е към 230лв. Аз си взех на Феби за около 100лв. Естествено проблема се реши на момента.
Благодаря на всички за помощта.
П.С. Линк към другата тема със стъпките как се сменя http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=438422
- onewg
- кандидат ентусиаст
-

ПС. Намерил си го на доста добра цена, аз имам уж "мой човек" който уж ми ги дава частите с голяма отстъпка цената, и ми искаше към 280 лв

7 мнения
• Страница 1 от 1