Помагайте колеги с електрониката!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Borisov890326
-
-
- Кара: BMW E46 323i
- Мечтае да кара: BMW M4
Помагайте колеги с електрониката!
Здравейте на всички. Обръщам се към вас за помощ, защото съм в Холандия, а тук сервизите много лъжат. Изкочиха ми няколко проблема наскоро все свързани с електрониката и немога да ги открия сам.
Та колата е Е46 седан 323i 170к.с. ръчка.
Първо: Имах проблем с парктроника, 2 бяха изгорели и колата свиреше при включване на задна. Купих 4 чистонови, не китайски, сложих ги, компютъра мина през изчистване и единствено спря да свири, но при при паркиране не отчитат нищо, а се чива с ухо че уж работят.
Второ: когато заключвам и отключват колата когато поиска мигачите светват, когато поиска несветват...
Трето: Дясна предна врата не я отчита а лявата я отчита когато си поиска...
Четвърто: имам колата от повече от половин година и вчера за пръв път ми се прибраха огледалата при паркиране и вече неискат да се извадят... Даже незнаех че я имам тази опция
ако ги издърпам ръчно навън стоят нестапилно и се приборат от вятъра, а като паркирам пак се прибират и чувам как моторчетата чак прещракват от прескачането на зъбите, защото съм ги извадил на сила...
Пето: спука ми се преди месец резервоара за антифриза, смениха го с нов плюс нов датчик, та от тогава след като понапъна колата по магистралите и после премина в градски условия, веднага светва че нямам антифриз...
Моля ви помагайте, ако е необходимо ще ходя и по сервизи, но искам вашите мнения, защото ако ме усетят, че незнам за какво става на въпрос, ще ме презакат яко. Ще платя можеби 1000евро за ремонт от сорта на 100евро.
Благодаря на всички предварително.
Та колата е Е46 седан 323i 170к.с. ръчка.
Първо: Имах проблем с парктроника, 2 бяха изгорели и колата свиреше при включване на задна. Купих 4 чистонови, не китайски, сложих ги, компютъра мина през изчистване и единствено спря да свири, но при при паркиране не отчитат нищо, а се чива с ухо че уж работят.
Второ: когато заключвам и отключват колата когато поиска мигачите светват, когато поиска несветват...
Трето: Дясна предна врата не я отчита а лявата я отчита когато си поиска...
Четвърто: имам колата от повече от половин година и вчера за пръв път ми се прибраха огледалата при паркиране и вече неискат да се извадят... Даже незнаех че я имам тази опция

Пето: спука ми се преди месец резервоара за антифриза, смениха го с нов плюс нов датчик, та от тогава след като понапъна колата по магистралите и после премина в градски условия, веднага светва че нямам антифриз...
Моля ви помагайте, ако е необходимо ще ходя и по сервизи, но искам вашите мнения, защото ако ме усетят, че незнам за какво става на въпрос, ще ме презакат яко. Ще платя можеби 1000евро за ремонт от сорта на 100евро.
Благодаря на всички предварително.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Помагайте колеги с електрониката!
Колега, дистанционно какво очакваш да се направи. Проблемите са електрически, може би и софтуерни и не са от най-приятните за отстраняване.
- Borisov890326
-
-
Демек да разбирам, да вървя на сервиз и да не се занимавам сам? Защото имам добри познания в електрониката, но незнам откъде да започна. Ако е софтуерно, там вече няма как да бутам
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Комфорт модула управлява огледалата и централното. Явно той е виновника. Намира се зад жабката и зад релетата. Бял на цвят и му казваме GM5. След като те бива, свали го и му провери елементите. Може и да го смениш с втора ръка и да го обучиш към колата.
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk

- Borisov890326
-
-
Странно, но моя модул го намерих в багажника скрит зад корите над резервоара... Смъкнах го и технически всичко изглежда ок. Но ме заинтригува с частта да го обуча... Ето тази част ако има как да ми я обясните, ще е супер. Сигурен съм че не е елементарно, но ще се справя с малко помощ. Впрочем бях на сервиз за огледалата и ми казаха, че аз тази опция я нямам и просто ми откачиха токовете към огледалата и ги върнаха с обратен ток във нормално положение 
Ще се надявам на помощ... Много искам тази кола да я направя по-добра от нова.

Ще се надявам на помощ... Много искам тази кола да я направя по-добра от нова.
5 мнения
• Страница 1 от 1