Проблем с автоматик ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: г/д най дъртия е36 320i седан
Мечтае да кара: е36 328 турбо купе

Проблем с автоматик ?

Мнение от seeya » 28 Юли 2019, 19:16

Здравейте , колеги ! Имам странен проблем с автоматика на колата (можеби не е автоматика) . Проблема е следния - когато е под наклон тупка на задна и когато е позагряла или е на магистралата примерно , когато поддам газ усещам все едно някаква свръзка м/у мотора и кутията не сменя предавката плавно ами се получава като "прескачане , залепване " не знам как точно да го обясня. Колата не губи мощност , а като е студена няма никакви ядове . Сменени са за сега тампоните на скоростите ( тампоните на диффа казаха че са здрави , но и тях ще сменя) , маслото, филтъра и гарнитурата на автоматика са сменени . Кутията е ZF 5HP19 държи 114 Градуса загряла , мотора м52б20ту не знам дали има значение :roll: .
Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Проблем с автоматик ?

Мнение от Zubcho » 29 Юли 2019, 9:01

seeya написа:Здравейте , колеги ! Имам странен проблем с автоматика на колата (можеби не е автоматика) . Проблема е следния - когато е под наклон тупка на задна и когато е позагряла или е на магистралата примерно , когато поддам газ усещам все едно някаква свръзка м/у мотора и кутията не сменя предавката плавно ами се получава като "прескачане , залепване " не знам как точно да го обясня. Колата не губи мощност , а като е студена няма никакви ядове . Сменени са за сега тампоните на скоростите ( тампоните на диффа казаха че са здрави , но и тях ще сменя) , маслото, филтъра и гарнитурата на автоматика са сменени . Кутията е ZF 5HP19 държи 114 Градуса загряла , мотора м52б20ту не знам дали има значение :roll: .
Поздрави.
Не са ли малко високо тези градуси за скоростна кутия? Работи ли термостата ѝ?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seeya » 29 Юли 2019, 11:51

Zubcho написа:
seeya написа:Здравейте , колеги ! Имам странен проблем с автоматика на колата (можеби не е автоматика) . Проблема е следния - когато е под наклон тупка на задна и когато е позагряла или е на магистралата примерно , когато поддам газ усещам все едно някаква свръзка м/у мотора и кутията не сменя предавката плавно ами се получава като "прескачане , залепване " не знам как точно да го обясня. Колата не губи мощност , а като е студена няма никакви ядове . Сменени са за сега тампоните на скоростите ( тампоните на диффа казаха че са здрави , но и тях ще сменя) , маслото, филтъра и гарнитурата на автоматика са сменени . Кутията е ZF 5HP19 държи 114 Градуса загряла , мотора м52б20ту не знам дали има значение :roll: .
Поздрави.
Не са ли малко високо тези градуси за скоростна кутия? Работи ли термостата ѝ?

Ако трябва да бъда честен , това беше температурата след като патувах София - Пловдив и като я видях директно смених масло филтри и гарнитура. Тогава показа на място 114 на инпа , тия дни ще я закача пак и ще видя колко е точно само градско каране. Иначе в биммер форума пишат , че при загряла кола 115 била нормална ? Други казват че не повече от 105.. незнам точно .. Онзи ден я четох , но не погледнах. Имаше само някаква грешка (ама май беше стара) за температурен датчик на автоматика , но незнам има ли и къде е..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seeya » 30 Юли 2019, 19:08

Бих приел и съвет към кого да се обърна в Пловдив за преглед на автоматици и диагностика :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 31 Юли 2019, 9:25

Динамикс трансмишън. От механотехникума като тръгнеш в посока басейн нептун на около 300метра в ляво се пада. Там който и да питаш мисля, че ще те опъти.

Назад към E46