Загуба на антифриз незнайно от къде.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Загуба на антифриз незнайно от къде.
Имам големи загуби на охладителна течност (323ci) и не мога да разбера от къде. Според мен не е гарнитура - няма признаци за такъв проблем. Случва се буквално за 100-ина км да падне нивото от максимум до минимум (сигнализира на таблото). И видимо не намирам теч. Днес смених термостат и водна помпа - и двете бяха оригиналните, водната помпа си беше в отлично състояние, въпреки това я смених. Сега съм махнал и кората под двигателя за да следя евентуално за локви под колата. Дайте съвет, от къде би могла да губи охладителна течност.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Загуба на антифриз незнайно от къде.
Радиатор, разширителен съд.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- stefan_suny
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330xi
И всичките маркучи по охлаждането, както и връзките им. И не на последно място двете бакелитови тръби под смукателния колектор по които минава антифриза. Всичко това подлежи на смяна. Питай ме откъде знам. И капачката на разширителното казанче също\задължително и то оригинална.
- slavi7575
- Потребител
-
- Кара: 320da
- Детайли за колата: e46 320da 150hp touring
Болчетата за обезвъздушаване. При мен едното даже се скъса от налягане и старост.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
luizov написа:Имам големи загуби на охладителна течност (323ci) и не мога да разбера от къде. Според мен не е гарнитура - няма признаци за такъв проблем. Случва се буквално за 100-ина км да падне нивото от максимум до минимум (сигнализира на таблото). И видимо не намирам теч. Днес смених термостат и водна помпа - и двете бяха оригиналните, водната помпа си беше в отлично състояние, въпреки това я смених. Сега съм махнал и кората под двигателя за да следя евентуално за локви под колата. Дайте съвет, от къде би могла да губи охладителна течност.
Колега, намери някой който има необходимия тестер и ще се разбере от къде е теча, понякога е от направо неоткриваеми по друг начин места- виждал съм миниатюрна пукнатина, от която капе антифриз върху ремъка, който го хвърля някъде си. Със смяна на термостат и водна помпа едва ли ще решиш проблем със загуба на антифриз, освен ако не е установено, че е от тях.
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Хванах теча. Тече от радиатора - странично където е пластмасата. Дайте съвет какъв радиатор да търся като алтернатива - нещо сравнително евтино и качествено
, ако има такова животно?

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Nissens е прилична алтернатива на оригиналните радиатори!
7 мнения
• Страница 1 от 1