Отстраняване на ръжда на вежда?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Отстраняване на ръжда на вежда?

Мнение от luizov » 19 Дек 2018, 13:07

Извинявам се ако въпросът ми се повтаря! Преди точно година ме блъснаха и реших освен удареното да пребоядисам цялата кола. Май направих грешка, понеже се появи ръждичка на места на които до сега е нямало. Конкретно ме тормози ето това Изображение . Явно бояджията не е подготвик автомобила както трябва, най вероятно ще я дам другаде за повторно пребоядисване, но не му е сега времето (финансови причини). Иска ми се да махна тази ръжда и ако може някой запознат да ми даде съвет как точно да процедирам. Идеята ми е ако изобщо може да се получи е - да премахна ръждата със шлайфане до чист метал, след това да облепя до канта на веждата и да пръсна този участък само, след което да мина на водна шкирка и да пастирам с идеята да се попрелее. Първо дали може изобщо да стане и ако може к какво да запечатам изшкуреният участък за да се избегне повторна поява на ръжда. Не искам да ходя да ми боядисват целият калник, побеже съм почти сигурен, че ще се получи цветова разлика в детайлите. Ще съм благодарен на всякакви съвети.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Отстраняване на ръжда на вежда?

Мнение от host » 19 Дек 2018, 13:15

хвърли едно око тука ... любителски как се прави >
https://youtu.be/n4vusY2-rkQ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 19 Дек 2018, 16:07

Колега, изтърква се до метал
1.После се маже с преобразувател на WURT (един бял е на цвят) Отливаш в капачка от нещо си сипваш малко и мажеш с четка по детайла 2-3 пъти. Метала полилавява и потъмнява.
2. Следва да пръснеш с епоксиден грунд на спрей (филер) 2 ръце държи много ръждата в бояджийските магазини го има. Леко го тръкваш с шкурка без да го протриваш.
3. После мажеш кит отгоре, търкаш 180 шкурка - 320 накрая.
4. Пръска се филер и там с 320 с ексцентрик го минаваш и на 800 водна накрая.
5. На преливка пръскаш база ( цвета на боята металика) да покрие добре.
6. Лак на преливка 2 ръце
7. Там където е преливката около веждата лака трябва да е на мъгла и прдварително изводенено с 800 шкурка, за да хване базата и лака.
Та там се образува като надухано на мъгла финни капчици, за да се слее с новобоядисаното се търка тази "мъгла" с 2000 водна шкурка и се пастира с 3м 74 паста и 75.
И да пуснеш снимки как е станало ;)
Успех в начиннието!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 19 Дек 2018, 16:36

spower написа:Колега, изтърква се до метал
1.После се маже с преобразувател на WURT (един бял е на цвят) Отливаш в капачка от нещо си сипваш малко и мажеш с четка по детайла 2-3 пъти. Метала полилавява и потъмнява.
2. Следва да пръснеш с епоксиден грунд на спрей (филер) 2 ръце държи много ръждата в бояджийските магазини го има. Леко го тръкваш с шкурка без да го протриваш.
3. После мажеш кит отгоре, търкаш 180 шкурка - 320 накрая.
4. Пръска се филер и там с 320 с ексцентрик го минаваш и на 800 водна накрая.
5. На преливка пръскаш база ( цвета на боята металика) да покрие добре.
6. Лак на преливка 2 ръце
7. Там където е преливката около веждата лака трябва да е на мъгла и прдварително изводенено с 800 шкурка, за да хване базата и лака.
Та там се образува като надухано на мъгла финни капчици, за да се слее с новобоядисаното се търка тази "мъгла" с 2000 водна шкурка и се пастира с 3м 74 паста и 75.
И да пуснеш снимки как е станало ;)
Успех в начиннието!

Ок, мерси за съвета. Като се пооправи времето ще действам и ще щракна някоя друга снимка
Изображение

Назад към E46