Harman Kardon - Subwoofer-a не работи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
Harman Kardon - Subwoofer-a не работи
Здравейте колеги,
Колата(330ci) си е заводски с Harman Kardon, subwoofer-а не работи.
Още от както съм си я купил, бях с впечатлението че harman-а е пълен КЕНЕФ по отношение на бас, но след като чух няколко е46-ци без harman които си звучаха перфектно и една със, си казах че има нещо гнило при моята.
Да направя едно пояснение - колата е фабрично с HK, но е правен retrofit за навигация 16х9 и съответно половината окабеляване отзад при модулите е преправяно.
Реално всичко работи без субуфера. Първоначално помислих че самото усилвателче на субуфера е повредено, защото се случва да им се разпои една намотка, но усилвателчето си е здраво.
Оказа се че на този купунг който влиза към субуфера:
http://www.bimmerboard.com/members/prof ... belled.jpg
няма нито постоянен +(червено/зелено), нито ACC(бяло).
Някой има ли идея, кабелите от субуфера(захранване, acc и т.н.) къде отиват? в BM54-ката ли влизат или в Harman Kardon модула?
Всякакви мнения са от полза!
Update: след подаване на постоянен + само за проба, субуфера запали и сега даже ми се струва че баса е прекалено много, чак умори акумулатора.
Но въпроса за това къде отива другия край на всеки един от кабелите си остава.
Колата(330ci) си е заводски с Harman Kardon, subwoofer-а не работи.
Още от както съм си я купил, бях с впечатлението че harman-а е пълен КЕНЕФ по отношение на бас, но след като чух няколко е46-ци без harman които си звучаха перфектно и една със, си казах че има нещо гнило при моята.
Да направя едно пояснение - колата е фабрично с HK, но е правен retrofit за навигация 16х9 и съответно половината окабеляване отзад при модулите е преправяно.
Реално всичко работи без субуфера. Първоначално помислих че самото усилвателче на субуфера е повредено, защото се случва да им се разпои една намотка, но усилвателчето си е здраво.
Оказа се че на този купунг който влиза към субуфера:
http://www.bimmerboard.com/members/prof ... belled.jpg
няма нито постоянен +(червено/зелено), нито ACC(бяло).
Някой има ли идея, кабелите от субуфера(захранване, acc и т.н.) къде отиват? в BM54-ката ли влизат или в Harman Kardon модула?

Всякакви мнения са от полза!
Update: след подаване на постоянен + само за проба, субуфера запали и сега даже ми се струва че баса е прекалено много, чак умори акумулатора.
Но въпроса за това къде отива другия край на всеки един от кабелите си остава.
- ник
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 330d touring
- Мечтае да кара: РК-1
Re: Harman Kardon - Subwoofer-a не работи
Ето ти схемата на усилвателчето!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за отговора колега!
И аз гледах тази схема, реално + идва директно от 41 бушон(30 Ампера), но трябва да разбера физически от къде минава снопа кабели, защото при мен са прекъснати някъде - дали в самата кора на багажника или другаде...Има един сноп кабели който е отрязан до голяма степен, той идва като че ли от горната лява част на задните седалки, но кабелът който е постоянен + там няма връзка с този на субуфера.
Въобще...схемата е много шано.
И аз гледах тази схема, реално + идва директно от 41 бушон(30 Ампера), но трябва да разбера физически от къде минава снопа кабели, защото при мен са прекъснати някъде - дали в самата кора на багажника или другаде...Има един сноп кабели който е отрязан до голяма степен, той идва като че ли от горната лява част на задните седалки, но кабелът който е постоянен + там няма връзка с този на субуфера.
Въобще...схемата е много шано.
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
Разбрах защо се губи постоянния + на субуфера и го възстанових. Сега обаче ми се струва че има адски много бас, направо не се издържа в колата.
Някой колега от София с Harman Kardon навит ли е да се видим да сравним някои неща за тест?
Някой колега от София с Harman Kardon навит ли е да се видим да сравним някои неща за тест?
4 мнения
• Страница 1 от 1