Мнения за MAF сензор BMW 320d е46 тоуринг 2001г.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Мнения за MAF сензор BMW 320d е46 тоуринг 2001г.
Вчера всъщност я закарах да я диагностицират "от-до" както се казва. Та излязаха следните две грешки:
1. Абсурдно високи показатели на дебитометъра или така наречения MAF сензор
2. 60 натрупани грешки в "умна" дюзя, които грешки не искаха да се изтрият от няколко софтуера.....абе стоеше си там грешката
Та питам си аз нископълзящият интелект, възможно ли е ако МАF сензора подава грешна информация за количеството въздух към ECU (електронен блок за управление) и добавяйки неработещата правилно "умна" дюза, съотношението гориво/въздух да се отклонява, което да води до неправилно горене на двигателя и от тма всъщност когато колата е в покой да си пуши така.
Какво мислите? На прав път ли съм или далеч от истината?
Благодаря предварително
1. Абсурдно високи показатели на дебитометъра или така наречения MAF сензор

2. 60 натрупани грешки в "умна" дюзя, които грешки не искаха да се изтрият от няколко софтуера.....абе стоеше си там грешката

Та питам си аз нископълзящият интелект, възможно ли е ако МАF сензора подава грешна информация за количеството въздух към ECU (електронен блок за управление) и добавяйки неработещата правилно "умна" дюза, съотношението гориво/въздух да се отклонява, което да води до неправилно горене на двигателя и от тма всъщност когато колата е в покой да си пуши така.

Благодаря предварително
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Мнения за MAF сензор BMW 320d е46 тоуринг 2001г.
На прав път си колега, тея грешки не трябва да са там.
Tires are evil - destroy them all ...
Re: Мнения за MAF сензор BMW 320d е46 тоуринг 2001г.
Разбирам...
А има ли вероятност, ако сменя първо дебитомерът проблем с "умната" дюза да отпадне?
И всъщност съм си купил чисто нов дебитометър на BOSCH - трябва ли да се прави допълнителна адаптация или автоматично ще си го засече компютъра? Какво мислите?
Благодаря предварително.
А има ли вероятност, ако сменя първо дебитомерът проблем с "умната" дюза да отпадне?
И всъщност съм си купил чисто нов дебитометър на BOSCH - трябва ли да се прави допълнителна адаптация или автоматично ще си го засече компютъра? Какво мислите?
Благодаря предварително.
3 мнения
• Страница 1 от 1