Проблем ключ и запалване 316i

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем ключ и запалване 316i

Мнение от oldirtydog » 03 Юли 2017, 18:38

Здравейте,от няколко седмици имам следният пробле.За първи път се случи преди месец дадох на контакт радиото тръгна климатика всичко но не искаше да запали,нито върти нищо... 4,5 опита така и не искаше... след 10 мин пробвах пак стана от раз.2 седмици някъде нямах никакви проблеми и пак същото се случи 2,3 пъти пробвам не иска да пали нито се мъчи абсолютно нищо.пак след 1,2 мин се оправи. Преди няколко дена се случи отново заключих колата отвътре с ключа(централното) отключих и веднага запали....няколко дена нищо и днес по същият начин.Не иска заключих отключих и запали колата от раз....Имам 2 ключа които като взех колата не работиха защото батериите бяха заминали ,смених на единият само и всичко беше ток и жица отключва заключва пали... възможно ли е този ключ нещо сега чипа да му прави проблеми ? че все не остава време и пари да отида да направя и 2рия и да покарам известно време и с него да видя дали ще има същият проблем ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: Проблем ключ и запалване 316i

Мнение от TheDriver » 03 Юли 2017, 18:52

Според мен проблема не е в чипа, а в механичната част на контактният ключ/патронника.

Имах същия проблем на Е36 и постепенно му хванах цаката как да натискам ключа, за да пали. Нещата обаче се влошиха и вече трябваше да правя по няколко опита, за да уцеля правилното място(вече никой друг неможеше да ми пали колата :mhihi: ) В един топъл ден обаче неможах да запаля(в топли дни беше по-трудно) и си реших проблема.

Не ми се занимаваше да изваждам патронника и да се разхождам с два ключа на ключодържателя и си извадих стартов бутон през реле и предпазител.

Когато пак не иска да запали пробвай леко различен ъгъл на натискане на ключа докато въртиш. Или вместо да въртиш от положение 2 към 3, тръгни направо от 1(първи контакт) към 3 без да спираш докато леко натискаш ключа към кормилната колона. Ако успяваш по този начин да я палиш ще знаеш, че проблема е в механиката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от oldirtydog » 03 Юли 2017, 19:34

TheDriver написа:Според мен проблема не е в чипа, а в механичната част на контактният ключ/патронника.

Имах същия проблем на Е36 и постепенно му хванах цаката как да натискам ключа, за да пали. Нещата обаче се влошиха и вече трябваше да правя по няколко опита, за да уцеля правилното място(вече никой друг неможеше да ми пали колата :mhihi: ) В един топъл ден обаче неможах да запаля(в топли дни беше по-трудно) и си реших проблема.

Не ми се занимаваше да изваждам патронника и да се разхождам с два ключа на ключодържателя и си извадих стартов бутон през реле и предпазител.

Когато пак не иска да запали пробвай леко различен ъгъл на натискане на ключа докато въртиш. Или вместо да въртиш от положение 2 към 3, тръгни направо от 1(първи контакт) към 3 без да спираш докато леко натискаш ключа към кормилната колона. Ако успяваш по този начин да я палиш ще знаеш, че проблема е в механиката.

Наистина проблема почна като се затопли времето и като цяло като е напечена цял ден колата ...ще пробвам и твоята схема от раз да паля от 1 към 3 директно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 03 Юли 2017, 21:08

При мен така успяваше да захапе накрая от 1 към 3 със специфично натискане. При теб обаче може да трябва друго. В началото само натисках към кормилната колона, накрая хем натисках хем леко го напъвах напред към таблото :mhihi: . Но трябва ти да си го усетиш и да не прекалиш с натискането.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от oldirtydog » 05 Юли 2017, 19:15

TheDriver написа:При мен така успяваше да захапе накрая от 1 към 3 със специфично натискане. При теб обаче може да трябва друго. В началото само натисках към кормилната колона, накрая хем натисках хем леко го напъвах напред към таблото :mhihi: . Но трябва ти да си го усетиш и да не прекалиш с натискането.

Дава ми грешка EWS 3.3 интерфейс и не иска да се изтрие... съмнява ме че чипа на ключа прави проблеми ,от утре ще пробвам да я покарам с другият ключ който няма батерия но нищо :Д

Назад към E46