Проблем е46 330д сама си дава газ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем е46 330д сама си дава газ!

Мнение от krasko1 » 02 Юли 2017, 11:48

Здравейте колеги!Вчера ми се случи следното запалих си колата и потеглих както си карах с 50 на 3-та след около 700-800 метра леко и подадох газ осетих че колата не иска отпуснах газта и тя сама започна са си дава газ зверски и да пуши яко,реагирах светкавично набих 5та да я изгася.Помислих си от начало че е турбото..но тук идва и интересния момент бутахме я до нас на контакт забелязох че ми дръпна нафтата както имах нафта изведнъж лампата светна и останах без капка.Вдигам капака и щеката за маслото дизела вътре,щеката прелива и мирише яко на дизел.Помагайте какво може да е станало,каква е причината и как нафтата ми отиде в маслото.Помпа? Мотора е 184 коня.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Проблем е46 330д сама си дава газ!

Мнение от zvetiko » 02 Юли 2017, 12:34

По-скоро гръмнала дюза, пробит цилиндър...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 03 Юли 2017, 22:52

https://www.youtube.com/watch?v=LbcN6EYVs1E

Предполагам това се е случило и при теб,доста неприятно ! Дано няма тежки щети по колата.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 09 Юли 2017, 0:29

krasko1 написа:Здравейте колеги!Вчера ми се случи следното запалих си колата и потеглих както си карах с 50 на 3-та след около 700-800 метра леко и подадох газ осетих че колата не иска отпуснах газта и тя сама започна са си дава газ зверски и да пуши яко,реагирах светкавично набих 5та да я изгася.Помислих си от начало че е турбото..но тук идва и интересния момент бутахме я до нас на контакт забелязох че ми дръпна нафтата както имах нафта изведнъж лампата светна и останах без капка.Вдигам капака и щеката за маслото дизела вътре,щеката прелива и мирише яко на дизел.Помагайте какво може да е станало,каква е причината и как нафтата ми отиде в маслото.Помпа? Мотора е 184 коня.

Имаше една тема за двигател пълен с нафта и мисля, че проблемът беше в помпапа високо налягане. И май проблемът не беше толкова фатален колкото изглежда. Потърси темата из форума, не можах да я намеря, но беше активна преди няколко месеца.

Назад към E46