Жега перка климатик

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Жега перка климатик

Мнение от streetracing12 » 23 Юни 2017, 15:58

Здравейте от вчера стана много горещо времето и забелязах,че перката на радиатота ми върти нормално ли е

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: Жега перка климатик

Мнение от mustang1986 » 23 Юни 2017, 21:33

Ако си на климатик?Да нормално е да върти.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 23 Юни 2017, 22:59

Не нарочно не го пуснах да видя и пак върти,но сега вечерта не въртеше защото е по-хладно сиг.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Мнение от philipz » 23 Юни 2017, 23:46

Това означава , че колата е вдигнала температура над 102 градуса ( или 107 беше , не съм сигурен ) . В този момент ел . перката се включва , за да помогне на виското .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 24 Юни 2017, 15:35

На дизелов двигател не трябва да вдига в града 102 градуса никога, освен ако не правиш слънца, което изключвам.
streetracing12 сигурен ли си че ти върти перката на радиатора, а не виско перката? Нормално е сега в жегите виското да се чува, дори и без климатик. Типичното е, че се чува само като подадеш газ.
Ако не е така, трябва да провериш меню 7.0 какви температури държи радиатора. Ако в града на място стига над 100 градуса, трябва едно сериозно чистене на радиатора да направиш. Иначе рискуваш някъде по нагорнище извън града да угасне. Може да провериш и управлението на перката дали е наред. Аз специално без климатик електрическата перка никога не съм я чувал да се включва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 24 Юни 2017, 15:45

NGneer4eto написа:На дизелов двигател не трябва да вдига в града 102 градуса никога, освен ако не правиш слънца, което изключвам.
streetracing12 сигурен ли си че ти върти перката на радиатора, а не виско перката? Нормално е сега в жегите виското да се чува, дори и без климатик. Типичното е, че се чува само като подадеш газ.
Ако не е така, трябва да провериш меню 7.0 какви температури държи радиатора. Ако в града на място стига над 100 градуса, трябва едно сериозно чистене на радиатора да направиш. Иначе рискуваш някъде по нагорнище извън града да угасне. Може да провериш и управлението на перката дали е наред. Аз специално без климатик електрическата перка никога не съм я чувал да се включва.

Да колега перката на радиатори върти тази която е зад бъбреците.Виското е ясно то си се върти постоянно.И аз не бях чувал перката на радиатора да се вкл като не е пуснат климатика,но вчера я чух.Беше много жега през деня,но вечерта не се въртеше.Ще изчистя радиатора да.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 24 Юни 2017, 15:46

streetracing12 написа:
NGneer4eto написа:На дизелов двигател не трябва да вдига в града 102 градуса никога, освен ако не правиш слънца, което изключвам.

Да колега перката на радиатори върти тази която е зад бъбреците.Виското е ясно то си се върти постоянно.И аз не бях чувал перката на радиатора да се вкл като не е пуснат климатика,но вчера я чух.Беше много жега през деня,но вечерта не се въртеше.Ще изчистя радиатора да.

По-точно то не се чува като работи перката на радиатора аз просто е така от нищото на запален двигател след даване на малко повечко газ слязах от колата и видях че се върти ама се върти нормално.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 24 Юни 2017, 15:57

Най-вероятно между двата радиатора имаш заседнали листа и гнилоч. Миналата година и аз като подадех газ и почваше температурата 95-98-100. Едно сваляне на радиатора и идеално почистване и на двата съвсем промени нещата. След чистенето при подаване на газ и вкарване в обороти температурата пада 2-3 градуса вместо да се вдига. Виското заработва много ефективно. Единствено на много сериозни нагорнища с повече газ леко се повишава, но над 97-98 градуса на климатик не се вдига, а преди с лекота вдигаше 102-103, дори 110. На нормален път и в града нормално 92, по-рядко 94-95.
Ако температурата в меню 7.0. ти е нормална и перката се включва пак си провери управлението на перката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46-330i

Мнение от viper_dg » 27 Юли 2017, 8:30

здравейте,и аз да се включа към темата,вчера забелязах че и моята перка на климатика се включва да охлажда,колата е 330и автомат,виското ми се струва че работи нормално,това може ли да се дължи на градското шофиране в София и ниските обороти на колата и виското не смогва,или да търся проблема в него и да го сменя евентуално,като градуси в жегата е от 98 до 105.
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 27 Юли 2017, 22:26

viper_dg написа:здравейте,и аз да се включа към темата,вчера забелязах че и моята перка на климатика се включва да охлажда,колата е 330и автомат,виското ми се струва че работи нормално,това може ли да се дължи на градското шофиране в София и ниските обороти на колата и виското не смогва,или да търся проблема в него и да го сменя евентуално,като градуси в жегата е от 98 до 105.

Колега, ти караш 6-цилиндров бензин, автомат. По подразбиране жегата в двигателя трябва да е голяма. Мисля, че тези температури за бензин са си нормални. Въпреки всичко, ако не си чистил никога радиатора, направи му едно сваляне с почистване. Ефектът е поразителен.

Назад към E46