Отново течащи дюзи...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 E46 330d
Мечтае да кара: G20 330d

Отново течащи дюзи...

Мнение от Stanimir330 » 30 Май 2017, 0:13

Пичове, тия дюзи им сменях дифтунгите, макручите за обратна нафта и след 1 година отново колата ми мирише на нафта и изпуска от някоя дюза. Първите 3 не пускат, но последните 3 от към купето имат доста нафта около тях.. На инпата 5-та и 6-та имат по големи стойности от другите, на студен мотор 5-та оказва -3.82 и спада като почва да се стопля мотора. За разпръсквачи ли са всичките или пак дифтунги да сменям не знам ?

Потребител
Аватар

Re: Отново течащи дюзи...

Мнение от aroren » 06 Юли 2017, 17:44

преди три години се наложи да сменя умна дюза , и тогава извадих и останалите 3 (Е46 136 к.с.). сложих нови медни шайби (дифтунги) . тази година отново се оказа ,че рециклираната умна дюза дефектирала ?????. забелязах ,че отново има пропуск на газове в леглата на дюзите . сега приложих старият метод за откаляване на мед. той се състои в следното :
с газова горелка се нагряват до ярко червен цвят и се охлаждат във вода . мисля , това е достатъчно за максимално добро уплътняване. естествено и добро почистване на челата на леглата . успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanimir330 » 07 Юли 2017, 9:29

Имаш предвид, да изкарам дифтунгите и да ги нагрея така ли ? Дали щ има някакъв ефект, ходих на майстор каза ми, че трябва да се изкарат и да се пратят за проверка. Теча ми идва от 3-та и 4-та дюза. Подсуших всичко, запалих колата, един леко подава газ, а аз гледам от къде ще текне. Пръска нафта от двете гайки за които се захваща дюзата към леглата. Затегнати са, но пак си пръска нафта.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D
Мечтае да кара: Квото кара
Детайли за колата: В багажника са :)

Мнение от m.vatev » 07 Юли 2017, 10:57

След подмяна на помпата при мен текнаха 1-ва и 2-ра дюза след вдигане на 2500 оборота. Понеже в сервиза, в който ми смениха помпата си бяха оставили ръцете и краката ... ми се наложи пак да се навържат маркучите и да се направи проверка на това, как са закачени дюзите (най-общо това направихме). Моя майстор (друг) ми каза, че дюзите ако се свалят може да се прецакат и смяна на дифтунгите не помага, защото горе трябва да са добре нивелирани (свързването с металните маркучета) - там било конусовидна сглобката и като се размести се прецакват. Смених ги и двете (50лв без труда) - така и така отваряхме и сега е ок. Иначе се събираше доста гориво!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanimir330 » 07 Юли 2017, 15:08

И аз си мисля, че проблема е от неправилно поставяне на дюзите. Другите нямат проблем, но 3-та и 4-та пръскат от тия двете малки гайки. Освен да взема други 2 дюзи или да се разкачат тези и да се поставят на ново, но този път както трябва.

Назад към E46