Ускорение на е46 (търся съвет; 325ci )
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- m71295
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 325ci
- Мечтае да кара: колата, която кара
Ускорение на е46 (търся съвет; 325ci )
Колеги, някой ако има въпросният автомобил и са го засичали може ли да ми сподели какви времена са правени най-добри за 0-100 с всичко фабрично по колата. Ако не е сток споделете подобренията
Аз лично от половин месец съм горд притежател на съответния модел, който е от 2001година pre-facelift версията, която е по-агресивна
.
Първите ми стартове с колата, които направих бяха с най-добро време от 8.55 секунди, но е засичано с телефон. Предполагаемо сваляме малко от момента в който казвам стоп и да речем минимум времето да е станало 8, 8 и съвсем малко. По каталог колата я дават 7.2секунди. Искам да го постигна това време, понеже го виждам от клипове в интернет, че е съвсем постижимо за сток 325-ца купе. Ако имате някакви съвети, които можете да ми дадете с радост ще ги посрещна ! Като цяло се интересувам доста от performance driving и всяко нещо, което ви хрумва да споделите би било добре възприето от мен
. Каквото и да се сетите колкото и да е малоумно може и да допускам сериозни грешки тъй като доста пъти направих време от над 8.5сек и дори и най-очевидните съвети биха ми били от полза ! И да, ясно ми е че тези времена от 7 секунди са засичани в перфектни условия.
Благодаря предварително !
Update:
Колеги, целта на темата беше за някой съвет. Не за критики към колата без да сте били дори в нея
. Хайде по темата моля ви за някакви съвети колкото и елементарни да са. Днес съм сигурен че щях да направя време поне 8.00 адски добър старт се получи възможно е и под. Много съм доволен ! Но наистина моля да се пише само по темата..... Не да говорим за дино стендове и такива... Ясно ми е че мога да отида и да я тествам така. Колата е минала през сервиз и всичко си и е изрядно засега а ако и имаше нещо нямаше да прави дори 8.3 щеше да е към 11 секунди. Re-build на двигателя и такива пък да не говорим и там е ясно че ако има нещо и е там причината ще се оправи. Нямаше да правя темата ако ме интересуваше това. Апарат за засичане ще се намери.
Ако някой от вас притежава 325 купе бензин бихте ли споделили какъв ви е средният разход на гориво ?
Просто се нуждая от вашите съвети ако имате опит при бързото ускорение и засичане на времена. Най-важните неща ... нека да се пише само по темата

Първите ми стартове с колата, които направих бяха с най-добро време от 8.55 секунди, но е засичано с телефон. Предполагаемо сваляме малко от момента в който казвам стоп и да речем минимум времето да е станало 8, 8 и съвсем малко. По каталог колата я дават 7.2секунди. Искам да го постигна това време, понеже го виждам от клипове в интернет, че е съвсем постижимо за сток 325-ца купе. Ако имате някакви съвети, които можете да ми дадете с радост ще ги посрещна ! Като цяло се интересувам доста от performance driving и всяко нещо, което ви хрумва да споделите би било добре възприето от мен

Благодаря предварително !
Update:
Колеги, целта на темата беше за някой съвет. Не за критики към колата без да сте били дори в нея

Ако някой от вас притежава 325 купе бензин бихте ли споделили какъв ви е средният разход на гориво ?
Просто се нуждая от вашите съвети ако имате опит при бързото ускорение и засичане на времена. Най-важните неща ... нека да се пише само по темата

Последна промяна m71295 на 12 Апр 2017, 0:55, променена общо 3 пъти
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Ускорение на е46 (търся съвет; 325ci )
Това време е за нов и здрав мотор. Тук колите са на по 200-300К и бая са поиздъхнали, колкото и да не ни се иска да е така. Няма как да постигнеш заводското време, освен ако не направиш пълен ребилд на мотора (както те е посъветвал колегата над мен).
Si non confectus, non reficiat.
- m71295
- Потребител
-
Съдейки по неадекватните ми реакции по време на ускорение като шофюр с 3-годишен шофьорски стаж, който досега е карал 320-ката на баща си
и тепърва има свой автомобил който го е карал не повече от 10-15 пъти мисля че имам какво да подобрявам. Постигнах време от 8.3 и 8.55, но без особен опит, може би съм бавен на превключването дори да си мисля че го правя бързо.
От всичките опити имах един адски добър старт launch, но пропуснах да вкарам трета предавка. Биха ми били полезни съвети от типа на: на кои обороти да сменям предавка, понеже сменям на 6300 някъде, как да потегля по-добре със съединителя и други. Когато потеглям го задържам леко докато потегли и си махам крака след това. Съдейки по сравително близкото време (1сек го слагам) мисля че допускам грешки. Колата е в доста по-добро състояние от 99% от бмв-тата в България. Внос от Италия е от първи собственик съм я купил. Колата премина през ремонти и са дадени по нея 1260лв вече. Може да се каже, че няма нещо очевидно, което да я спъва. Та за такива съвети говоря от типа на явните неща при ускорението
. Опитвам се да правя и downshifts. Правилно ли е да се натискат съединителят, газта и в същото време да сменяш предавката ? После ще уча heel-toe downshift, даже направо мисля на това да се науча, но това е друга тема. Главно искам да получа съвети от вас за това как вие сте правили ускорения 0-100 стъпка по стъпка дори и да не е този мотор а близък до него като 323-ка.
Много съм развълнуван от тази кола, винаги ми е била мечта !! Прикачвам снимка ! Колата си пристигна с тези джанти и съм адски доволен
! OZ superleggera

От всичките опити имах един адски добър старт launch, но пропуснах да вкарам трета предавка. Биха ми били полезни съвети от типа на: на кои обороти да сменям предавка, понеже сменям на 6300 някъде, как да потегля по-добре със съединителя и други. Когато потеглям го задържам леко докато потегли и си махам крака след това. Съдейки по сравително близкото време (1сек го слагам) мисля че допускам грешки. Колата е в доста по-добро състояние от 99% от бмв-тата в България. Внос от Италия е от първи собственик съм я купил. Колата премина през ремонти и са дадени по нея 1260лв вече. Може да се каже, че няма нещо очевидно, което да я спъва. Та за такива съвети говоря от типа на явните неща при ускорението

Много съм развълнуван от тази кола, винаги ми е била мечта !! Прикачвам снимка ! Колата си пристигна с тези джанти и съм адски доволен

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Zagy написа:Това време е за нов и здрав мотор. Тук колите са на по 200-300К и бая са поиздъхнали, колкото и да не ни се иска да е така. Няма как да постигнеш заводското време, освен ако не направиш пълен ребилд на мотора (както те е посъветвал колегата над мен).
Чак ребилд на мотора - то да беше толкова лесно да стартираааш както си мислят всички..
Първо с какви гуми е ,а с какви е теста никой не казва,че едно е на 16ки друго на 18ки,после къде стартира на какъв асфалт,от колко оборота тръгва,как превключва и накрая как мери - те тва всичко накуп може да ти е над секунда време..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- m71295
- Потребител
-
Gqbriel написа:Zagy написа:Това време е за нов и здрав мотор. Тук колите са на по 200-300К и бая са поиздъхнали, колкото и да не ни се иска да е така. Няма как да постигнеш заводското време, освен ако не направиш пълен ребилд на мотора (както те е посъветвал колегата над мен).
Чак ребилд на мотора - то да беше толкова лесно да стартираааш както си мислят всички..
Първо с какви гуми е ,а с какви е теста никой не казва,че едно е на 16ки друго на 18ки,после къде стартира на какъв асфалт,от колко оборота тръгва,как превключва и накрая как мери - те тва всичко накуп може да ти е над секунда време..
Ами тръгвам от 3000 оборота, джанти 17ки, гуми Bridgestone turanza мисля че в една статия бяха класирани на 2ро място за гуми 2017 година. 225/45/r17 . Това са от препоръчаните размери според лепенката на купето до шофьорската врата ! Даже и за 18-ки става.
- iradev
- Потребител
-
- Кара: 328ci и Alfa Romeo 155
Замери я на диностенд и там всичко ще се види черно на бяло.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Gqbriel написа:Zagy написа:Това време е за нов и здрав мотор. Тук колите са на по 200-300К и бая са поиздъхнали, колкото и да не ни се иска да е така. Няма как да постигнеш заводското време, освен ако не направиш пълен ребилд на мотора (както те е посъветвал колегата над мен).
Абсолютно, особено смяната. Ако не стига слагай 3 литра...

- m71295
- Потребител
-
Асфалта си беше нормален, нямаше песъчинки и така нататък. Щеше да е безсмислено иначе... Мисля че губя време от 2-ра на 3-та като превключвам защото 2-рата е до 95. На някои 325ци е до 110 някъде и не мога да си обясня защо...
- m71295
- Потребител
-
Прочетете ми коментара по-горе, понеже се публикува по-късно
много кофти става така, два коментара съм писал. Иначе тази вечер успях да направя много ама много добър старт и всъщност единствения за днес. Останах доста доволен но не съм вдигал скорости не съм засичал. Само знам, че стартът беше много добър !

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
m71295 написа:Прочетете ми коментара по-горе, понеже се публикува по-късномного кофти става така, два коментара съм писал. Иначе тази вечер успях да направя много ама много добър старт и всъщност единствения за днес. Останах доста доволен но не съм вдигал скорости не съм засичал. Само знам, че стартът беше много добър !
Тази тема е толкова безумна,че нямам думи - или намери някой да мери с теб в колата ,но без телефони ..времето за реакция на стартиране съшо е важна - или снимай едно видео и фрейм по фрейм засичаш,като не става 7.2(което не вярвам да направиш) замери си колата..ако не работи на пълна мощност - и Ватанен да си няма да ускориш..
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- m71295
- Потребител
-
. Хайде по темата моля ви за някакви съвети колкото и елементарни да са. Днес съм сигурен че щях да направя време поне 8.00 адски добър старт се получи възможно е и под. Много съм доволен ! Но наистина моля да се пише само по темата..... Не да говорим за дино стендове и такива... Ясно ми е че мога да отида и да я тествам така. Колата е минала през сервиз и всичко си и е изрядно засега а ако и имаше нещо нямаше да прави дори 8.3 щеше да е към 11 секунди. Re-build на двигателя и такива пък да не говорим и там е ясно че ако има нещо и е там причината ще се оправи. Нямаше да правя темата ако ме интересуваше това. Апарат за засичане ще се намери.

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Пробвай с по-меки задни гуми за повече грип... 

- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Смени си 0-пръстените на ваносите (те са си за смяна 100% ако са оригиналните), провери си диса клапата (има тема как става проверката и ремонта), смени и клапана на картерните газове ако не е сменян. Общо взето това са причините тея мотори да вадят по-малко коне от дадените каталожни при замерване на дино.
Искрено и лично ти давам съвети:
1. Нямаш апаратура за коректно замерване, а говориш за времена.
2. Може да имаш добри ежедневни гуми, това не значи, че са добри за стартове.
3. А пък може и гумите да са добри за стартове (не ги ползват много за драг, не съм сигурен
), ама не казваш дали ги загряваш.
4. По-горната логика не съм сигурен и колко хубав е бил "хубавият" асфалт.
5. Еб*нето и бързият старт си приличат много: В Интернет може и да има хубави съвети, ама се иска практика да станеш добър.
И последно, но не по важност: Моля те, не ги прави тия работи по светофарите, животът е по-ценен от клип как наказваш някоя печка...
1. Нямаш апаратура за коректно замерване, а говориш за времена.
2. Може да имаш добри ежедневни гуми, това не значи, че са добри за стартове.
3. А пък може и гумите да са добри за стартове (не ги ползват много за драг, не съм сигурен

4. По-горната логика не съм сигурен и колко хубав е бил "хубавият" асфалт.
5. Еб*нето и бързият старт си приличат много: В Интернет може и да има хубави съвети, ама се иска практика да станеш добър.

И последно, но не по важност: Моля те, не ги прави тия работи по светофарите, животът е по-ценен от клип как наказваш някоя печка...

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2