Пръскалките на чистачките не пръскат, а поливат ...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Пръскалките на чистачките не пръскат, а поливат ...

Мнение от Atanas328 » 28 Мар 2017, 16:36

Колеги , при натискане на лостчето се чува моторчето да работи ,но от пръскалките едвам едвам излиза течност и полива леко само долната част на прозореца . А пръскалките на фаровете ( с фабричен ксенон е ) , въобще и не се отварят .. Какъв ли може да е проблема , цяла зима не съм пробвал дали работи ,но преди това всичко си беше 6 ..

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Re: Пръскалките на чистачките не пръскат, а поливат ...

Мнение от datchko » 28 Мар 2017, 17:22

Има три варианта по лесност.

1. Нямаш достатъчно течност за чистачки :mhihi:
2. Моторчето не прави достатъчен дебит (запушено, клеясало и т.н)
3. Има запушване по системата - по маркучите едва ли (може някой да е прегънат някъде), вероятно пръскалките са затлачени

Може да пробващ с игла да ги мушнеш пръскалките и да видиш дали ще протече

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: M5 E60,F90

Мнение от iNfoster` » 28 Мар 2017, 18:12

Предполага се, че щом пишеш си проверил и си долял течност в казанчето. Както е казал и колегата виж маркучите към пръскалките да не са спукани някъде да изтича от там. И пръскалките на фаровете работят с отделно моторче, не е това на чистачките.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 28 Мар 2017, 21:20

Atanas328 написа:Колеги , при натискане на лостчето се чува моторчето да работи ,но от пръскалките едвам едвам излиза течност и полива леко само долната част на прозореца . А пръскалките на фаровете ( с фабричен ксенон е ) , въобще и не се отварят .. Какъв ли може да е проблема , цяла зима не съм пробвал дали работи ,но преди това всичко си беше 6 ..

При мен така правеше, когато се беше счупило коляното точно под лявата пръскалка. Всичко изтичаше под капака. Проблемът беше, че умниците, които са ми пребоядисвали капака, като са сваляли пръскалките са счупили пластмасовото колянце и вместо да вземат ново за 4-5лв оригинално, са си играли да го лепят с епоксидна смола или нещо подобно. И точно след година си се разпадна на две. Няколко лева за ново коляно и няколко за един метър маркуч, понеже ми се прииска да го сменя и проблемът се реши.
За пръскалките на фаровете трябва доста повече налягане и затова не работят. Не знам защо, но и при мен не работиха като беше протекъл маркуча, въпреки че помпичката трябва да е отделна. След кърпежа се оправи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 28 Мар 2017, 21:47

Мерси ,колеги ,оказа се че под лявата дюза се е извадил маркуча и под колата ставаше локва.закачих го и сега пръскат ,но тези на фаровете продължават да не се отварят ,а се чува как мотора 2 пъти бръмчи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iNfoster` » 29 Мар 2017, 0:57

Atanas328 написа:Мерси ,колеги ,оказа се че под лявата дюза се е извадил маркуча и под колата ставаше локва.закачих го и сега пръскат ,но тези на фаровете продължават да не се отварят ,а се чува как мотора 2 пъти бръмчи

При мен е абсолютно същата работа. От никъде не тече, пръскалките не се отварят а се чува как бучи.. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 29 Мар 2017, 20:14

iNfoster` написа:
Atanas328 написа:Мерси ,колеги ,оказа се че под лявата дюза се е извадил маркуча и под колата ставаше локва.закачих го и сега пръскат ,но тези на фаровете продължават да не се отварят ,а се чува как мотора 2 пъти бръмчи

При мен е абсолютно същата работа. От никъде не тече, пръскалките не се отварят а се чува как бучи.. :mhihi:

Той ти бучи мотора за пръскалките на стъклото, сигурен ли си, че този за фаровете бучи също?

Потребител
Аватар

Мнение от navseal » 29 Мар 2017, 21:46

Вариантите са да имате проблеми с помпата или с уплътнителя на казанчето (цедката), който се запушва с мизерии от течността понякога.
Ролята на помпата е да нагнетява, за да може телескопите да бъдат изтласкани напред. Когато е запушена тя или някой маркуч след нея в системата, ефектът ще е същия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от iNfoster` » 29 Мар 2017, 22:36

NGneer4eto написа:
iNfoster` написа:

Той ти бучи мотора за пръскалките на стъклото, сигурен ли си, че този за фаровете бучи също?

Убеден съм защото когато фаровете са ми изключи и пръскам на стъклото не бучи. А и когато съм на фарове като пръскам бучи само първия път после на 4-то 5-то пръскане на стъклото се чува пак бученето.

Назад към E46