Мнение за дебитомер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- vencinik
- Потребител
-
- Кара: Е-46 дизел
Мнение за дебитомер
Здравейте колеги,моля за мнение относно смяна на дебитомер. От 6 месеца карам с изключен дебитомер и колата се държи перфектно,върви супер в ниските и средни обороти. Разхода ми се вдигна с по-малко от 1 литър,което не е болка за умиране.Въпроса е дали да купувам нов 200 лв или да си карам така? Ще има ли някакви негативни последствия за двигателя ако карам без дебитомер?
Re: Мнение за дебитомер
Ако колата ти се държи "перфектно" и единственият недостатък е, че гори малко повече, за какво изобщо тия дебитомери намират приложение в колите ни? На практика рискуваш много. Хипотетично ще доведе до проблем с дюзи, турбина, клапани, катализатор, износване на биелни лагери ако искаш. Дебитомерът е за да определя оптималното количество горивна смес. Бедната или богатата горивна смес предполагам знаеш до какво води, най-малко задръства катализатора. От там моторът ще ти се товари, ще работи на по-висока температура, ще се получат отлагания по колекторите, по клапаните и т.н. Чисто хипотетично..
По-добре си вземи нов.
По-добре си вземи нов.
Последна промяна navseal на 28 Мар 2017, 20:14, променена общо 1 път
- dzhibarov
- Потребител
-
- Кара: 316i Е46 седан
- Мечтае да кара: магарешка каручка
Аз карах една година без - няма други последствия, освен разход и неплавен ход на студено сутрин с моята. Есента си взех бош за 200 лв и всичко заспа. Като имаш възможност - нов дебитомер и всичко е ОК.
- vencinik
- Потребител
-
- Кара: Е-46 дизел
На мен ми се струва ,че на празен ход двигателя работи малко по-твърдо,но днес ще купя нов дебитомер и ще го сменя.
Трябва ли да мина на диагностика след смяната?
Трябва ли да мина на диагностика след смяната?
4 мнения
• Страница 1 от 1