Проблем след ремонт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e63

Проблем след ремонт

Мнение от Torque_power » 08 Мар 2017, 3:23

След смяна на носачи ляв и десен,продължава да тропа по същият начин както преди смяната?Възможно ли е изобщо и има ли други вероятни проблеми?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Проблем след ремонт

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Мар 2017, 6:39

Нещо друго има. Проверете биалетки, тампони на стаб. щанга, рейка, кормилни накрайници, амортисьори. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 08 Мар 2017, 9:47

Ееее колега,
може да е имало повече неща за правене, но е редно да знаеш цялата картина и да си правиш сметката. С тази кола със сигурност няма да караш, сякаш си на пазар в мол и е важно да си наясно с колкото може повече елементи и агрегати. Особено ходовата част.
Да ти сменят двата носача и да не ти кажат какво тропа, при условие, че с носачите се сменят и двата тампона, в които влизат носачите, направо трябва да кажеш на майстора си, че си платил сума пари, а той не е проверил всичко. Като знам как се разтропват носачите, а биелетките са по 20 кинта, утре ще те хвърлят на скъп ремонт на рейката и ще ти обясняват колко е важно да я смениш. Не те упреквам лично теб, но ти взе ли си старите носачи? Ако не гледаш какви са промените по колата ти, едни измити носачи изглеждат като нови. Те се рециклират за по 60 лева и карат колкото нови такива. Лично се уверих в това. Тропането от рейката по принцип е друг вид и не се усеща като носачите и биелетките, затова вземи един приятел, който е наясно с нещата, иди на канал и вижте сами какво се случва? Не може да ти тропа колата след смяна на носачи с нови носачи, просто защото се сменят тампон и биелетка заедно с носачите в същия ремонт и това няма как да не го знае майстора ти. Дори сам да хванеш последователно едната и другата предна гума с две ръце, и да я задвижиш напред- назад,наляво, надясно ще чуеш и усетиш има ли удряне, хлопане или някакъв луфт. Странно, че не ти е изяснено. Не е нещо фатално, но първо е добре да ти кажат какво точно е за ремонт, а после да вадиш пари.
Понякога носач дава неочаквано бързо дефект. Иди при майстора, кажи , че има нещо на носача и питай за рекламация на носача при продавача. Носачите имат една година гаранция и ги сменят, ако са пробити под шарнира. Дано си пазиш касовата бележка с фактурата, за да докажеш, че е купен от същото място.

Потребител
Аватар
Кара: FaceLift
Мечтае да кара: нещо по-бързо
Детайли за колата: тук там стъпва

Мнение от Icaka-03 » 08 Мар 2017, 10:36

Колегата е прав. Най-добре първо една цялостна проверка с щанга на всички елементи по окачването и тогава отремонтиране на дефектиралите части. Иначе от биалетките има едно такова дразнещо хлопане при преминаване на неравност, както и кормилните накрайници също тропат много гадно като се разлуфтят. Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Мар 2017, 19:40

Аз друго искам да питам, понеже го наблюдавам при много клиенти - ти сам ли изяви желание да ти сменят носачите, или отиде и ги смени по препоръка на майстора?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 09 Мар 2017, 1:02

Dirty M5 driveR написа:ти сам ли изяви желание да ти сменят носачите, или отиде и ги смени по препоръка на майстора?

Това аз го правя по принцип :D но в повечето случаи съм сигурен какъв е проблема, а когато не съм им казвам да проверят те. За сега винаги съм плащал по-малко от първоначалните ми очаквания и проблемите са били отстранявани.

Иначе при колегата, при спиране има ли вибрация? Ако има, провери накрайниците, но както и другите ти казаха под колата с щангата и ще си покаже. На мен на Е39-тката ми се бяха разбили накрайниците и имаше вибрация при спиране, но не и тропане.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e63

Мнение от Torque_power » 09 Мар 2017, 3:41

Смених ги след преглед в сервиз,вибрация при спиране няма.Сменени са и кормилните накрайници,няма как да има тропане след смяната на двата носача с всички кормилни накрайници,има нещо гнило в Дания..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 09 Мар 2017, 4:54

Torque_power написа:Смених ги след преглед в сервиз,вибрация при спиране няма.Сменени са и кормилните накрайници,няма как да има тропане след смяната на двата носача с всички кормилни накрайници,има нещо гнило в Дания..

А колко е луфта на рейката проверихте ли? Ако е голям и от там ще ти тропа.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 12 Мар 2017, 22:50

Torque_power написа:Смених ги след преглед в сервиз,вибрация при спиране няма.Сменени са и кормилните накрайници,няма как да има тропане след смяната на двата носача с всички кормилни накрайници,има нещо гнило в Дания..

Много е просто: Иди във въпросния сервиз и ги питай: "И кво прайм ся"? Или нещо не казваш както са наистина нещата или си отишъл при онези сервизи дето ти казват "Ей туй хлопа - 100%!" и после сменяш половината предница. Гнилото не е в Дания, ами в майстора.

Назад към E46