Колата ми изгасна по време на движение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Slaviiq
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i
- Мечтае да кара: BMW 320i 2000 година 150 к.с.
- Детайли за колата: Карам БМВ 320i, 1991 година, 2.0 двигател, без газ, няма vanus, има шпер..
Колата ми изгасна по време на движение
Бях на майстор, който беше забравил да включи буксите на перката и тя не се включваше.. Колата е карана една седмица, но винаги на къси разстояния.. Днес ми се наложи да пътувам минал съм около 110 КМ и колата МОЖЕ би загря и протече разширителния съд, след което отидох на сервиз смениха съда сложихме чисто нов, когато си тръгнах към провинцията карах със около 170 км/час и колата загуби обороти нещо започна да тропа (мисля, че във двигателя), изгасих я веднага след малко опитах да запаля обаче колата не искаше да пали, когато изстина двигателя колата запали обаче тропаше, след като поработи няколко секунди падат оборотите гасне и пак няма палене.... Много ще съм благодарен, ако някой може да ми помогне...
Колата е е46 320d 150к.с. facelift 2003 год.

- Galo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring
Re: Колата ми изгасна по време на движение
Много неприятна ситуация, дано да бъркам, но махал ли си вихровите клапи? Да не би някоя от тях да се откъснала и да е паднала? Дано не е това! Другото което ми идва на акъл е турбина, маслото как е, проверява ли го? Като казваш, че е протекло казанчето, стрелката да е мърдала към червеното?
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
При познат се случи същото нещо излезе биелни лагери.
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Закачи колата на качествена диагностика , този проблем се е случвал на доста коли , на голяма част от тях виновника е датчик на колянов вал . Успех ! 

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
philipz написа:Закачи колата на качествена диагностика , този проблем се е случвал на доста коли , на голяма част от тях виновника е датчик на колянов вал . Успех !
Най-честия виновник , но ако си я прегрял, откарай я да видят какви поражения има .. изобщо прегряването не води до нищо хубаво, а при Е46 все пак може да бъде предотвратено влизането в червената зона .
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
А когато я запалиш на четири цилиндъра ли работи?И при мен при същите симптоми резултата беше разтопено бутало на трети цилиндър.Дано не е това.
На един приятел мотора му угасна и затегна-лагерите се бяха заварили за вала. 

BMW POWER
- Slaviiq
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i
- Мечтае да кара: BMW 320i 2000 година 150 к.с.
- Детайли за колата: Карам БМВ 320i, 1991 година, 2.0 двигател, без газ, няма vanus, има шпер..
Galo написа:Много неприятна ситуация, дано да бъркам, но махал ли си вихровите клапи? Да не би някоя от тях да се откъснала и да е паднала? Дано не е това! Другото което ми идва на акъл е турбина, маслото как е, проверява ли го? Като казваш, че е протекло казанчето, стрелката да е мърдала към червеното?
Маслото е добре не е мърдало и колата не е прегряла стрелката не е минавала средата, най-вероятно са клапите.. Чакам майстора да се освободи и да я вкараме в сервиза...
Това е признак за изгорял датчик на коляновия вал. Купува се само оригинален. Закачи колата на диагностика.
- boyan spas
- Потребител
-
- Кара: БМВ
- Детайли за колата: е46 320д 150кс
колега какво се оказа че имам същия проблем
10 мнения
• Страница 1 от 1