Яде много задните гуми 330д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Яде много задните гуми 330д

Мнение от streetracing12 » 27 Фев 2017, 1:46

Здравейте от около 2 месеца като смачкам педала все по-често се задейства DSC-то като падна сняг преди около 10 дни който не беше много почна да боксува колата.Днес видах,че едната гума задна е спаднала малко и веднага отидох на гумаджия,човека свали гумата и вика тази гума за нищо не става найстина беше така нямаше никакъв грайфер посредата и най-вероятно спада от това,че е износена и влиза въздух.Гумите преди да ги сложа Ноември месец бяха супер..следователно ги яде много сериозно.. и ще посетя сервиз скоро,но да попитам на какво може да се дължи това много сериозно изяждане?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Re: Яде много задните гуми 330д

Мнение от Silverlight » 27 Фев 2017, 3:00

Спри да мачкаш педала на газта и ще се оправи. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Фев 2017, 9:24

streetracing12 написа:Здравейте от около 2 месеца като смачкам педала все по-често се задейства DSC-то като падна сняг преди около 10 дни който не беше много почна да боксува колата.Днес видах,че едната гума задна е спаднала малко и веднага отидох на гумаджия,човека свали гумата и вика тази гума за нищо не става найстина беше така нямаше никакъв грайфер посредата и най-вероятно спада от това,че е износена и влиза въздух.Гумите преди да ги сложа Ноември месец бяха супер..следователно ги яде много сериозно.. и ще посетя сервиз скоро,но да попитам на какво може да се дължи това много сериозно изяждане?

Колега, когато гумата е износена по средата- означава, че е карана с по-високо налягане от предписаното. Ако е износена в двата края- налягането е било ниско. Забелязал съм, че в гумаджийниците масово ги пренадуват- може би с някаква комерсиална цел, за това е добре да имаш точен манометър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 27 Фев 2017, 15:26

zvetiko написа:
streetracing12 написа:Здравейте от около 2 месеца като смачкам педала все по-често се задейства DSC-то като падна сняг преди около 10 дни който не беше много почна да боксува колата.Днес видах,че едната гума задна е спаднала малко и веднага отидох на гумаджия,човека свали гумата и вика тази гума за нищо не става найстина беше така нямаше никакъв грайфер посредата и най-вероятно спада от това,че е износена и влиза въздух.Гумите преди да ги сложа Ноември месец бяха супер..следователно ги яде много сериозно.. и ще посетя сервиз скоро,но да попитам на какво може да се дължи това много сериозно изяждане?

Колега, когато гумата е износена по средата- означава, че е карана с по-високо налягане от предписаното. Ако е износена в двата края- налягането е било ниско. Забелязал съм, че в гумаджийниците масово ги пренадуват- може би с някаква комерсиална цел, за това е добре да имаш точен манометър.

Кратко, точно и ясно както си го пише в дебелите книги. Аз използвам манометърът от жигулито и на него вярвам най-много. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 03 Мар 2017, 22:10

Абе колега, той въздух влиза, като я помпаш :mhihi: и определено щеше да разбереш ако е спукана поради износване - тогава няма спадане,а гърми .. Виж да ти измерят сходимостта, не ми се вижда реалистично за един полусезон да се износят гумите, колкото и гас да даваш (ДСЦ все пак възпира якото пилене )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 11 Мар 2017, 23:14

И на мен ми изяде задна лява гума до теловете. Оказа се , че съм за реглаж на заден мост. Колата се проектира по един начин, а при реглаж майсторите, за да повишат стабилността повишават малко ъгъла на гумите. Виж какво ще ти покажат данните на реглаж на задния мост и първо прочети темата за реглаж на заден мост, защото там има много добри мнения. Запази си данните от реглажа. Аз поисках решение за запазване на гумите, но пак ми оставиха малко ъгъл. Триенето пак го има на по- висока скорост, но много зависи от ъгъла на гумите.

Назад към E46