Лупи в халоген

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Лупи в халоген

Мнение от SH3M37A » 30 Яну 2017, 17:59

Колеги,
от няколко дни пак съм луднал с тези лупи и не мога да намеря подходяща за м-спорт халогена. Търся 2.5" FX-R 3.0 понеже до колкото четох пръска светлината в страни не я насочва/концентрира на пред и в земята като FX-R 1.0. Но това са теми от 2010 и по рано и тези лупи с чиста леща ги няма, а аз не съм запознат много с техните еквиваленти.

Малко информация за халогена:
До колкото четох 2.5" лупа (цял прожектор) ще се намърда добре в кожуха на стоковия халоген. Лесно и бързо се случват нещата без излишни преправяния. Само трябва да се изтърбуши стария.

Не съм ги свалял да ги разгледам как ще се случи с захващането, но ако си намеря лупи ще ги разчекна.

Много малко информация има като цяло за самата процедура, а в интернет има само HID прожектори с насочена светлина _/ _/ а аз търся да я пръска и да е права черта _ _
Мислех си да сложа биксенонова лупа в халогена но ме съмнява, че няма да свети както трябва и ще е голяма цигания ......

Ако някой може да ми препоръча сайт за лупи от където мога да си поръчам ще съм много благодарен. Или е правил тази интервенция вече :) Вече гледах в ибей китайски и нещо не ми вдъхват доверие ....

Поздрави ,
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Re: Лупи в халоген

Мнение от SH3M37A » 06 Фев 2017, 19:37

Явно никой не е правил подобна интервенция до сега и реших да поръчам лупите за да пробвам да ги инсталирам. Днес го получих :lalala: , но времето през седмицата ми е ограничено.
Лупите, както писах вече са 2.5" за ксенон . Има малък луфт когато се сложат прожекторите в кожуха, но ще се успея лесно да ги напасна. Има допълнителна пластмаса в комплекта, която мисля да изрежа и да направя легло където да легне самия прожектор.
Промените, които мисля да направя са в преградата( shield ) която формира чупката _/ да я изрежа или да я побългаря за да изкарам __ __ черта .

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Взех размера на рамката, която държи преградата за всеки случай,ако оплескам пластмасата да направя плочка която да компенсира дупките, които остават когато се наложи лупата върху кожуха.
Изображение

И елипсата за уплътнението .
Изображение

Ще си играя през уикенда понеже през седмицата съм зает. При промяна ще направя ъпдейт по темата .
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

Назад към E46