m43b19 червена лампа за маслото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- valkov1989
- Потребител
-
m43b19 червена лампа за маслото
Колеги преди 2 дена докато карах вечерта при намаляне за сфетофар ми светна червената лампа за маслото.Отбих веднага и проверих маслото-всичко нормално.Лампата изгасваше след 1700-2000 оборота.Оставих я веднага да пренощува в сервиз където са ми приятели като съм карал около 2км.Днес ми звънят и ми казват че лампата не свети?Карали са я,загряла студена-не свети.Някакви идеи защо ми е светнала?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- valkov1989
- Потребител
-
Re: m43b19 червена лампа за маслото
Момчета диагнозата за лампата е кофти масло+много бензин в маслото и от там датчика.А бензин в маслото защото предишния собственик е сложил темостат от е36 без букса и са рязали маркуча на радиатора и скрили буксата на темостата.От там колата работи макс на 71гр постоянно и обогатява с бензин защото винаги е студена...
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Принципно датчика за маслото е слабо място на Е46 - на много коли дава отклонения. Да си знаеш...
Si non confectus, non reficiat.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
valkov1989 написа:Момчета диагнозата за лампата е кофти масло+много бензин в маслото и от там датчика.
Да това наистина е кофти, ама следващото не го разбрах
valkov1989 написа:А бензин в маслото защото предишния собственик е сложил темостат от е36 без букса и са рязали маркуча на радиатора и скрили буксата на темостата.От там колата работи макс на 71гр постоянно и обогатява с бензин защото винаги е студена...
Това настина не го разбирам. Обогатява се въздуха с гориво и се получава богата горивовъздушна смес. Това, че колата държи по-ниска работна температура и че термостата ти не е за твоята кола, нямат нищо общо с горивото в маслото. За мен гориво в маслото значи проблем с някой от цилиндрите, не добро горене с неизгарящо гориво и в поседствие да се стича в картера....Ако бъркам моля да ме поравите....

4 мнения
• Страница 1 от 1