Може ли да се повреди нещо от продължително буксуване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли да се повреди нещо от продължително буксуване
Здравейте,
Предвид валежите и непочистените улици, днес се наложи в продължение на около 20 минути да правя опити за излизане от една ситуация с 30 см сняг. Към края на опитите, ми направи впечатление, че по едно време спря отнемането на газта, но после пак го имаше. Чудя се дали има някаква защита, прегрява ли, какво се случва. Автомобилът е 320d 136 с ASC.
Благодаря ви!
Предвид валежите и непочистените улици, днес се наложи в продължение на около 20 минути да правя опити за излизане от една ситуация с 30 см сняг. Към края на опитите, ми направи впечатление, че по едно време спря отнемането на газта, но после пак го имаше. Чудя се дали има някаква защита, прегрява ли, какво се случва. Автомобилът е 320d 136 с ASC.
Благодаря ви!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Може ли да се повреди нещо от продължително буксуване
При наличие на буксуване, се изключва ASC.
- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
От преди точно 1 час...
330xi, пътувайки към работа, не боксувах кой знае колко. В един момент - светата троица: АБС,ДСЦ,( ! ) светнаха в жълто. Ясно ми е какво е. Ще го намеря тъпия датчик другата седмица. Интересното е, че абсолютно същото се случи в снега края на Ноември - пада сняг, ляв преден датчик реши да мре, и изкарах цялата драматична седмица без АБС (мен това ме притеснява, ДСЦ не ми е нужно). Сега пак пада сняг, Петъка ми се прецаква някой датчик и пак без АБС в поледиците
Какъв е шанса?!
330xi, пътувайки към работа, не боксувах кой знае колко. В един момент - светата троица: АБС,ДСЦ,( ! ) светнаха в жълто. Ясно ми е какво е. Ще го намеря тъпия датчик другата седмица. Интересното е, че абсолютно същото се случи в снега края на Ноември - пада сняг, ляв преден датчик реши да мре, и изкарах цялата драматична седмица без АБС (мен това ме притеснява, ДСЦ не ми е нужно). Сега пак пада сняг, Петъка ми се прецаква някой датчик и пак без АБС в поледиците

Какъв е шанса?!

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Отговорът на въпроса ти е кратък-да, може. А ако някой още не си е прочел книжката на колата ето буквален превод-,,При потегляне в дълбок сняг или при ,,лашкане'' на автомобила предварително изключете системата ABC/ASC/DSC''.
ABS едва ли пише...ти къде го прочете и как се изключва да ни кажеш!?!
- NikVanov
- ентусиаст
-
Натискаш бутона под климатроника и светва лампата на таблото.
http://www.autoprospect.ru/bmw/e46/ има го и на други езици, разбира се.
Но тия неща се четат като се купи колата, не когато те затрупат преспите.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
NikVanov написа:Натискаш бутона под климатроника и светва лампата на таблото.
Колегата имаше предвид, че точно от там НЕ МОЖЕШ да изключиш ABS. ASC / DSC да, но останалото

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Според мен няма какво да стане.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Най-много да замирише на пръднато и кисело зеле от съединителя 

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Нещо се обърках. В снежни услови,лед,киша и т.н. dsc то трябва ли да се изключи? Аз карам хи кола и нямам проблеми и си раздавам газ смело,но сега се замислих нещо да не счупя от този факт. Това намерих като обяснение за dsc,но не намирам кога трябва да е изключено.
''Система за динамичен контрол (DSC).
Динамик стабилити контрол (DSC) не само оптимизира стабилността на движение при потегляне и ускорение, но подобрява сцеплението. В допълнение, системата разпознава променливите условия на движение като: недостатъчно или прекомерно завиване и спомага за поддържането на зададения курс на движение. Усъвършенствана сензорна технология следи скоростта на въртене на колелата,
страничното ускорение и въртенето около вертикалната ос на автомобила. Данните се обработват за да се определи моментното състояние на автомобила върху пътя. Тези данни се сравняват с данните как трябва да се движи автомобила, получени от положението на педала за газта и волана. Ако двата вида данни не съвпадат стабилността на автомобила е застрашена и системата се задейства и повлиява върху спирачната система или системата за управление на двигателя. Това предотвратява опасни ситуации, както при странично увличане.''
Динамик стабилити контрол (DSC) не само оптимизира стабилността на движение при потегляне и ускорение, но подобрява сцеплението. В допълнение, системата разпознава променливите условия на движение като: недостатъчно или прекомерно завиване и спомага за поддържането на зададения курс на движение. Усъвършенствана сензорна технология следи скоростта на въртене на колелата,
страничното ускорение и въртенето около вертикалната ос на автомобила. Данните се обработват за да се определи моментното състояние на автомобила върху пътя. Тези данни се сравняват с данните как трябва да се движи автомобила, получени от положението на педала за газта и волана. Ако двата вида данни не съвпадат стабилността на автомобила е застрашена и системата се задейства и повлиява върху спирачната система или системата за управление на двигателя. Това предотвратява опасни ситуации, както при странично увличане.''
Драгослав написа:Нещо се обърках. В снежни услови,лед,киша и т.н. dsc то трябва ли да се изключи? Аз карам хи кола и нямам проблеми и си раздавам газ смело,но сега се замислих нещо да не счупя от този факт. Това намерих като обяснение за dsc,но не намирам кога трябва да е изключено.
Глупости, на сняг и киша не се изключва дсц-то освен да не искаш да се убиеш. Тук говорят за изключване само ако си закъсал и искаш да правиш тласъци.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
- NikVanov
- ентусиаст
-
,,Колегата имаше предвид, че точно от там НЕ МОЖЕШ да изключиш ABS. ASC / DSC да, но останалото
Иначе това за ,,При потегляне в дълбок сняг или при ,,лашкане'' на автомобила предварително изключете системата ABC/ASC/DSC'' го знаем. Чели сме го!!!''
Съгласен съм, копчето не изключва ABS, само ASC/DSC. Доколкото проучих въпроса лесно /с копче/ се изключва само на коли за офроуд.

Съгласен съм, копчето не изключва ABS, само ASC/DSC. Доколкото проучих въпроса лесно /с копче/ се изключва само на коли за офроуд.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
skoklev написа:От преди точно 1 час...
330xi, пътувайки към работа, не боксувах кой знае колко. В един момент - светата троица: АБС,ДСЦ,( ! ) светнаха в жълто. Ясно ми е какво е. Ще го намеря тъпия датчик другата седмица. Интересното е, че абсолютно същото се случи в снега края на Ноември - пада сняг, ляв преден датчик реши да мре, и изкарах цялата драматична седмица без АБС (мен това ме притеснява, ДСЦ не ми е нужно). Сега пак пада сняг, Петъка ми се прецаква някой датчик и пак без АБС в поледиците![]()
![]()
![]()
Какъв е шанса?!
Виж да не се е набил сняг/лед при кутийката с буксите.

- skoklev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6
Оставих я на топло 3 часа в паркинга на мола и се оправи 

15 мнения
• Страница 1 от 1