Тресене на колата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Тресене на колата

Мнение от valex » 29 Дек 2016, 18:03

Здравейте, имам следния проблем. На свободна, при подаване на газ и отнемане, при падане на оборотите в най ниската точка се получава едно претрисане, което се усеща в цялото купе. Майстор я гледа и каза, че единия тампон на двигателя е заминал. Сменен е вече, но проблема остава. Също по време на движение, но само по някога, когато изключа от скорост се забелязва едно рязко и моментно падане /играене на оборотите/ най вече, когато все още е студен двигателя. Препоръчаха ми да сменя и другия тампон, който видимо бил здрав, но все пак. Според вас дали двете неща са свързани или проблема не е само един.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Re: Тресене на колата

Мнение от BLUE_999 » 30 Дек 2016, 15:26

Каква е колата дизел, бензин, атомат ли е или рьчка?Тресенето може да е от много работи... :smoke:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 30 Дек 2016, 19:08

При заминал тампон се усеща моторът да ръмжи твърдо в купето,дори и да тропа,но да претриса от това мотора не го вярвам.До колко падат оборотите при претрисането?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 31 Дек 2016, 17:29

valex написа:Здравейте, имам следния проблем. На свободна, при подаване на газ и отнемане, при падане на оборотите в най ниската точка се получава едно претрисане, което се усеща в цялото купе. Майстор я гледа и каза, че единия тампон на двигателя е заминал. Сменен е вече, но проблема остава. Също по време на движение, но само по някога, когато изключа от скорост се забелязва едно рязко и моментно падане /играене на оборотите/ най вече, когато все още е студен двигателя. Препоръчаха ми да сменя и другия тампон, който видимо бил здрав, но все пак. Според вас дали двете неща са свързани или проблема не е само един.

Масовата грешка - да смениш единия тампон. Моята вибрираше и видимо на тампоните им нямаше нищо. Като ги сваляха и от двата изтече масло. Ако е дизел, обикновено от дюза се получава описаното претрисане.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 06 Яну 2017, 18:15

Колега, най-вероятно е дюза.

Назад към E46