странно пукане
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
странно пукане
Привет колеги. Не е кой знае какъв проблем, но мен ме дразни. Когато колата е запалена и след като загрее, след като пусна парното, започва да се чува едно странно пукане през 10-на секунди, идващо от към педалите. Струва ми се, че даже се усеща на волана. Когато спра парното спира и пукането. Колата си работи нормално във всяко едно положение. Някой има ли представа защо се получава така?

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: странно пукане
Освен да е температурното разширение на някоя пластмаса. Може да имаш нещо заседнало във въздуховодите към краката. За друго не се сещам.
Добави малко инфо: на равни интервали ли е? Спира ли след известно време? Какво значи да се усеща на волана? Вибрира ти волана, мърда се? В движение ли се усеща , на място ли? Не очаквай адекватен отговор с тая постна информация, която си дал.

- taba4ko
- ентусиаст
-
На равни интервали е. Има го когато работи парното, без значение от посоката на духане. Спира когато спра и парното, през останалото време го няма. Пукането е не е от пластмаса. И да имам чувството, че това се пренася и във волана. Усеща се много слабо, и звучи като че ли все едно някой удря с гаечен ключ по волана. Когато съм си пуснал радиото, не се чува, само се усеща пукането съвсем слабо.

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
Аз имам такова пукане при пуснато парно,когато колата работи на място,иначе когато е в движение го няма това пукане.Но при мен се получава от клапан парно.
taba4ko написа:На равни интервали е. Има го когато работи парното, без значение от посоката на духане. Спира когато спра и парното, през останалото време го няма. Пукането е не е от пластмаса. И да имам чувството, че това се пренася и във волана. Усеща се много слабо, и звучи като че ли все едно някой удря с гаечен ключ по волана. Когато съм си пуснал радиото, не се чува, само се усеща пукането съвсем слабо.
Колега от 1 седмица насам имам същия проблем. Предполагам,че вентилатора на парното.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Пукането е от ел. клапана на парното
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
Скоро време ще го сменявам моя,но и добра цена има,64118369805-КЛАПАН ВОДЕН -201.79 BGN 

- taba4ko
- ентусиаст
-
Да си пука. За сега работи и ще си го търпя няколко месеца в годината. За толкова пари ще го чакам да си замине напълно и тогава чак ще го сменям. Важното е, че знам от какво е проблема. Благодаря колеги.

oci написа:Пукането е от ел. клапана на парното
Изобщо не съм предполагал че може да е от него.

Още днес ще го погледна. Щом това пукане се усеща чак в педалите няма как при допир на клапана да не разбера дали е от него.
Благодаря.
- taba4ko
- ентусиаст
-
При мен се усеща във волана, не в педалите....ама да си пука. Докато работи вече няма да ми пречи.

taba4ko написа:При мен се усеща във волана, не в педалите....ама да си пука. Докато работи вече няма да ми пречи.
Колега за едно и също нещо говорим. Даже бих казал че се усеща по цялото купе,не само във волан,педали и тн.
Факт е,че като спра парното пукането изчезва. Колегата Oci най-вероятно е прав.
Трябва да го разглобя тоя клапан и да го погледна,ама е студено сега и не ми се занимава.

- иван лефтеров
- Потребител
-
- Кара: e46 M43
- Мечтае да кара: Подводница :)
Браво за темата, колеги! Тъкмо и аз се чудех от какво може да е, че от няколко дни ме дразни. При мен се усеща в педала на спирачката. Съвсем тъпо препукване през 7-8-10 сек. Чудя се, ако взема друго употребявано? Или същата работа ще е.... А това дали подлежи на ремонт ??
На предната ми кола, лятото го свалях тоя клапан, че беше се прецакал и вътре духаше само топло, зимата го слагах. Купих чисто нов - пак не искаше да работи. Баси и проклятието с тоя клапан... с каквато и кола да съм ме преследва !!

- taba4ko
- ентусиаст
-
Аз това пукане има няма 2-3 зими си го имам. До сега не съм му обръщал внимание. Колата работи перфектно и докато не се повреди нещо няма да пипам.

- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d

oci написа:Пукането е от ел. клапана на парното
- taba4ko
- ентусиаст
-
Привет колеги.
Може ли малко да ми разясните какво точно прави този ел. клапан на парното? Разпределя посоката в която ще духа топло или от него зависи дали духа топло и студено?
Може ли малко да ми разясните какво точно прави този ел. клапан на парното? Разпределя посоката в която ще духа топло или от него зависи дали духа топло и студено?

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2