Смяна и програмиране на ключове и ключалки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Смяна и програмиране на ключове и ключалки

Мнение от kichuka » 08 Дек 2016, 11:56

Здравейте! Скоро си купих е46 . Закупих го от едни момчета от София . След като вече платих колата ги попитах има ли втори ключ. Отговора беше "да но в момента не е тук ще ти го пратим по еконт". Вече месец нищо не ми пращат, спряха да вдигат телефона, не ми отговарят на съобщенията. Мъчи ме мисълта, че някой има ключ за моята кола.
Тук идва въпроса ми: какво е необходимо да си купя за да стане тeхния ключ(ако изобщо има такъв) неизползваем. Предполагам ключове, патрон за вратата, патрон за контактния ключ (или както се нарича за запалване на автомобила), нов ews модул и модул за централно. Подготвен съм за идеята че ще е скъпо, но все пак ми се иска да си защитя колата.
Последна промяна kichuka на 08 Дек 2016, 13:04, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Смяна и програмиране на ключове и ключалки

Мнение от zvetiko » 08 Дек 2016, 12:14

kichuka написа:Здравейте! Скоро си купих е46 комби 99та година 6цил. Закупих го от едни момчета от София (които между другото са от форума и тези дни мисля да пиша за тях). След като вече платих колата ги попитах има ли втори ключ. Отговора беше "да но в момента не е тук ще ти го пратим по еконт". Вече месец нищо не ми пращат, спряха да вдигат телефона, не ми отговарят на съобщенията. Мъчи ме мисълта, че някой има ключ за моята кола.
Тук идва въпроса ми: какво е необходимо да си купя за да стане тяхния ключ(ако изобщо има такъв) неизползваем. Предполагам ключове, патрон за вратата, патрон за контактния ключ (или както се нарича за запалване на автомобила), нов ews модул и модул за централно. Подготвен съм за идеята че ще е скъпо, но все пак ми се иска да си защитя колата. Задължително ли е новите части да са от комби. Модулите могат ли да са от автомобил с десен волан.

Колега, за да не може да се запали колата с друг ключ, освен твоя, трябва да се види софтуерно кой номер е и с всички останали ключове да се забрани да може да се запалва двигателя. По отношение на ключалките, може да ги дадеш за пренареждане на секрета и нарязване на друг ключ, в който да прехвърлиш транспондера от твоя. Но мисля, че малко се вманиачаваш и просто продавачите не са имали друг ключ- ако са имали някакви намерения, нищо не им е пречело да ти дадат два ключа, а да са имали трети оригинален, или да са нарязали друг ключ и обучили да пали колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 08 Дек 2016, 12:22

За вманиачаването съм съгласено, но съм си такъв. А и нарочно ги питах след като платих с цел да нямат причина да ме лъжат- нали вече съм я взел. Както и да е... Има кой да ми забрани този EWS. Ще го направя и ще си изкарам нов направо. Обмислям и варианта и за една афтърмаркет аларма, която май ще ми излезне по-евтино от смяна на ключалките

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Дек 2016, 14:35

Към алармата може да добавиш и допълнителни ключалки- шишове, които блокират отварянето на вратите и се прибират от алармата, така ще изключиш, след като имаш съмнения, да ти претърсват колата, защото докато писне алармата, докато я чуеш може да оберат всичко от седалките, жабката и т.н.

Назад към E46