Пренадуване турбо,Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolaymitov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D автоматик,седан
- Мечтае да кара: M3
Пренадуване турбо,Е46
Колата е Е46,330d,2002г.,автомат.На диагностика ми казаха,че турбината пренадувала нещо/стойности,ако добре си спомням някъде към 2000 и отгоре,а трябвало по думите на майстора да са около 800 и нещо си/ .От какво може да е това?Възможно ли е от скапан клапан/филтър картерни газове да се получи това.По негов съвет сменихме датчик налягане на турбото/втора ръка от 320d/ и уж стойностите се доближиха до тези,които трябва.След това на живи данни каза,че пак пренадувало,но не постоянно и нещо не му харесвало работата...Та въпроса ми е възможно ли е да е от този клапан/филтър? Не сме го гледали,а тук от тема някъде във форума ми се струва,че видях нещо подобно? Какви са симптомите при неработещ или работещ,но не съвсем клапан?Какви може да са последствията при това пренадуване?Маслото не го пипа грам...също така и не пуши при натискане,палене.Ако може някой да даде координати и отзиви за обл.Враца или Плевен за човек,който разбира да пише.Маслото е Кастрол Едж 5х30,ако има някакво значение
Re: Пренадуване турбо,Е46
за в Плевен мога да ти предложа да идеш при Каменчов, много добре знае какво прави... 

- nikolaymitov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D автоматик,седан
- Мечтае да кара: M3
Re: Пренадуване турбо,Е46
Днес разреших проблема с пренадуването.оказа се,че електромагнитния клапан на турбото бе сдал багажа.Сложихме нов на "Пиербург" за сумата от 117 лв. и сега не мога да си позная колата-направо полетя... 

3 мнения
• Страница 1 от 1