Счупен датчик накладки - смяна

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Счупен датчик накладки - смяна

Мнение от ka4i » 16 Ное 2016, 10:54

Предистория : Преди половин година сменях дискове и накладки. Няма драма дотук. Малко по късно сложих летните гуми и видях, че датчика за накладките (задно дясно колело) виси и е счупен, няма как да се сложи, но НЕ ми свети на таблото. Викам си, карай сега така, като знам, че скоро смених накладките, пък ще го сменя по натам. Но улисан в ежедневието съм го забравил, до онзи ден когато ми светна на таблото. Интересното, че на моменти сама си гасне индикацията, на моменти свети. То че ще сменя е ясно, но ВЪПРОСЪТ ми е КОЛКО струва и мога ли САМ да си го сменя. Кабела от датчика накъде води?

Благодаря Ви, мили другарчета :)

пс. Цената я разбрах - 14 лева
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e46 320d 136hp
Мечтае да кара: МТЛБ

Re: Счупен датчик накладки - смяна

Мнение от dankubs » 16 Ное 2016, 11:43

Ако не се лъжа когато свалиш колелото пред теб на купето трябва да има една малка черна кутийка в която са буксите на този датчик за накладки и буксата на ABS сензора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Ное 2016, 13:18

dankubs написа:Ако не се лъжа когато свалиш колелото пред теб на купето трябва да има една малка черна кутийка в която са буксите на този датчик за накладки и буксата на ABS сензора.

Там трябва да се внимава, да не се счупи капачката на кутийката, а след това и буксата на инсталацията на колата. Най-вероятно кутийката ще е пълна с кал, която е добре да се почисти.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 16 Ное 2016, 13:51

На моите джанти сменям датчика през "спиците", няма нужда от сваляне на гумата.
Като тръгнеш по стария кабел ще видиш, къде отива, къде е кутията с буксата, някъде зад резервоара се пада.
Това, че присветва май не е ОК, лампата не се гаси сама, даже при слагане на нови датчици.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 23 Ное 2016, 8:34

Оправи се. Задният датчик го смениха в сервиз, но НЕ изгасна индикацията на таблото. Oci ме посъветва да сменя и предният датчик. Смених го за 2 минути, дадох на контакт и нямаше и помен от светлинката на таблото :)
Изображение

Назад към E46