Проблем с парното
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Проблем с парното
Здравейте колеги.
Имам проблем с парното. Значи паля колата, нагласям температурата например на 24 градуса и парното започва да духа топло докато не я достигне тази температура. Дотук добре, но в момента в който я достигне, парното започва да духа хладно. Съответно ми става студено и нагласям на 27 или 28 градуса да речем, но парното така и не започва да духа топло. Глася го на 30 и пак не иска. Винаги трябва да го направя на 32 градуса за да тръгне отново топло. На колкото и градуса да го наглася рано или късно по време на движение ще спре да духа топло и за да тръгне трябва винаги да го правя на 32 градуса. В момента, в който сваля отново температурата то пак спира да духа топло и започва да духа хладко или изобщо да не духа.
Без значение дали е на AUTO, дали клапите са затворени или отворени то винаги така става. Колата е обезвъздушена, има си достатъчно антифриз. Вентилаторчето в управлението също работи, но така и не намирам къде е проблема. Редно е поне според мен като направи да речем 25 градуса да спре или да намали струята за да ги поддържа тези градуси, а не да охлажда и да не иска да тръгне повече топлата струя на тези градуси....
Имам проблем с парното. Значи паля колата, нагласям температурата например на 24 градуса и парното започва да духа топло докато не я достигне тази температура. Дотук добре, но в момента в който я достигне, парното започва да духа хладно. Съответно ми става студено и нагласям на 27 или 28 градуса да речем, но парното така и не започва да духа топло. Глася го на 30 и пак не иска. Винаги трябва да го направя на 32 градуса за да тръгне отново топло. На колкото и градуса да го наглася рано или късно по време на движение ще спре да духа топло и за да тръгне трябва винаги да го правя на 32 градуса. В момента, в който сваля отново температурата то пак спира да духа топло и започва да духа хладко или изобщо да не духа.
Без значение дали е на AUTO, дали клапите са затворени или отворени то винаги така става. Колата е обезвъздушена, има си достатъчно антифриз. Вентилаторчето в управлението също работи, но така и не намирам къде е проблема. Редно е поне според мен като направи да речем 25 градуса да спре или да намали струята за да ги поддържа тези градуси, а не да охлажда и да не иска да тръгне повече топлата струя на тези градуси....

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем с парното
Спрял е вентилатора който обдухва сензора за температурата в купето.
Намира се в модула на климатроника.
Намира се в модула на климатроника.
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
...което ще рече, че управлението се е прецакало или има някаква друга причини за да спира този вентилатор?

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Е да, ама нали по-горе си писал:
Да не би пък отворът за въздух да се е набил с боклуци и да се е запушил?bavaromobila написа:Вентилаторчето в управлението също работи..
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Когато запаля колата, вентилаторчето със сигурност работи, защото и аз се съмнявах в него и го проверих. Но не съм се сетил да видя дали работи когато парното спре да духа топло.

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Колеги не е от вентилаторчето в управлението. Работи си винаги. Проблема остава.

6 мнения
• Страница 1 от 1