E46 колебание в температурата на двигателя!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
E46 колебание в температурата на двигателя!
Здравейте, имам проблем с моята машина и имам нужда от вашите мнения и съвети.Благодаря предварително на отзовалите се в темата.Колата е 2.0i 150к.с. от 98г Та проблема започна когато при доливане на антифриз съм забравил да завия капачката на антифриза и съм карал така около 20км.Проблема се изразява в това, че стрелката на температурата се колебае м/у 12h и предната черта(тази от ляво)Когато карам в града из задръствания през повечето време си стои на 12h, но започна ли да се движа и започва температурата да пада.Най-ясно изразено се вижда извън града когато колата е на скорост без газ( да кажем по голям наклон)Никога не се е качвала над 12h и никога не е слизала под предната черта.След тази ми глупост естествено ходих на майстор и му обясних какво е станало и предположението беше че, е заминал термостата.Сменихме го, но проблема си остана.Моля за съвет и мнение от какво може да е проблема.Искам да питам дали има някакъв датчик за температурата който може да е дефектирал или може би частично прецакан виско съединител понеже го наблюдавам , че , сработва.Благодаря.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: E46 колебание в температурата на двигателя!
Този симптом е на заминал термостат, да. Убеди се, че са ти сложили такъв на правилни градуси на отваряне. Може и да я закачат и да гледат температурата в реално време. Пробвай да караш без парно, за да избегнеш охлаждане и от там. Ако закове 12ч и не мърда значи температурата в мотора ти е малко по-ниска от нормалната и се колебае така, че стрелката да мърда. За това се сещам аз.
Иначе датчик има и той е на главата на двигателя, но не прибързвай да го сменяш.

Re: E46 колебание в температурата на двигателя!
Колега остави колата да работи на место и като загрее пусни парното на на на макс и гледаи стрелката на температурата ако падне значи работи на голям кръг и почти сигорно е термостата.
3 мнения
• Страница 1 от 1