O2 sensor Bank2 Sensor1 error code P0150
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
O2 sensor Bank2 Sensor1 error code P0150
Здравейте колеги,
БМВ е46 мотор n42b18 даде грешка O2 sensor Bank2 Sensor1 error code P0150. И преди я беше дало, но я затрихме с един приятел.
Та направи ми впечатление, че я даде след като си поиграх рязко да давам и отпускам газта(това беше първия случай).
Вторият случай, днес преди да вляза в бенза да заредя, я по-настъпих на 1-ва до кам 4,500 оборота. Угасих я заредих, запалих, потеглих и лампата светна.
Четох, че O2 sensor Bank2 Sensor1 има при 6-таците, понеже O2 sensor Bank1 Sensor1 е на 1,3,5 а O2 sensor Bank2 Sensor1 е на 2,4,6 цилиндър.
Аз съм с 4 цилиндров мотор, дали имам 2 ламбди pred-cat? Или това е при мен ще е катализатор ламбдата post-cat?
Някой ако има идея да казва
Поздрави.
БМВ е46 мотор n42b18 даде грешка O2 sensor Bank2 Sensor1 error code P0150. И преди я беше дало, но я затрихме с един приятел.
Та направи ми впечатление, че я даде след като си поиграх рязко да давам и отпускам газта(това беше първия случай).
Вторият случай, днес преди да вляза в бенза да заредя, я по-настъпих на 1-ва до кам 4,500 оборота. Угасих я заредих, запалих, потеглих и лампата светна.
Четох, че O2 sensor Bank2 Sensor1 има при 6-таците, понеже O2 sensor Bank1 Sensor1 е на 1,3,5 а O2 sensor Bank2 Sensor1 е на 2,4,6 цилиндър.
Аз съм с 4 цилиндров мотор, дали имам 2 ламбди pred-cat? Или това е при мен ще е катализатор ламбдата post-cat?
Някой ако има идея да казва

Поздрави.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: O2 sensor Bank2 Sensor1 error code P0150
Bank2 Sensor1
Колега, имаш две горивоопределящи сонди и две за оценка на работата на катализатора. При оригиналната диагностична апаратура се изписва сонда преди и сонда след катализатора. Bank2 Sensor1, може би означава за втора група цилиндри, сонда преди катализатора. Но като се има в предвид, че реално работещи, нови сонди, са доста скъпи, най-добре е да се види на живи данни как работят сондите на колата и след това да се прецени какво да се прави.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: O2 sensor Bank2 Sensor1 error code P0150
А каква е вероятността този "мощен" мотор да е със широколентови ламбда сонди?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
3 мнения
• Страница 1 от 1