Проблем с централното заключване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Проблем с централното заключване
Здравейте колеги. Изчетох десетки теми тук във форума за проблемите около централното заключване и общо взето не намерих решение на моя случай (имаше и други писали за моя проблем де, но без решение...)
Като закупих колата, имаше някакъв проблем със заключването. Заключваше когато си поиска с бутона от ключа, иначе отключването и бутона за багажника си бяха наред. В един момент ключа спря да работи. Смених му батерията - нищо. Десетки пъти се опитвах да го обуча и без резултат. Един ден взе, че се обучи, работи 2-3 часа ключа и пак спря и пак не може да се обучи.
Ходих при ключар и той замери ключа - излъчва сигнал. Пробвах да обуча моя ключ на двама мой познати на колите - работи без никакви проблеми. Значи ключа отпада като възможен проблем.
След това се насочих към усилвателя за антената - и той работи. Проверих бушоните и при тях всичко е наред.
Дойде ред и на комфорт модула и прословутите релета в него. Но тук моят проблем се различа от повечето, които са имали проблем с тези релета. При мен като отключа директно с ключа и двете врати се отварят, заедно с багажника, съответно при заключване пак всичко си се заключва. Като натисна бутона в средната конзола пак си работи без проблеми (откл и закл. всичко от раз). Доколкото прочетох, когато имам проблем с релетата симптомите не са такива. И друго - плафона не свети при натискане на средния бутон на ключа т.е. ключа и колата изобщо не комуникират.
Това и общо взето. Някой ако може да помогне с нещо, нека пише.
Като закупих колата, имаше някакъв проблем със заключването. Заключваше когато си поиска с бутона от ключа, иначе отключването и бутона за багажника си бяха наред. В един момент ключа спря да работи. Смених му батерията - нищо. Десетки пъти се опитвах да го обуча и без резултат. Един ден взе, че се обучи, работи 2-3 часа ключа и пак спря и пак не може да се обучи.
Ходих при ключар и той замери ключа - излъчва сигнал. Пробвах да обуча моя ключ на двама мой познати на колите - работи без никакви проблеми. Значи ключа отпада като възможен проблем.
След това се насочих към усилвателя за антената - и той работи. Проверих бушоните и при тях всичко е наред.
Дойде ред и на комфорт модула и прословутите релета в него. Но тук моят проблем се различа от повечето, които са имали проблем с тези релета. При мен като отключа директно с ключа и двете врати се отварят, заедно с багажника, съответно при заключване пак всичко си се заключва. Като натисна бутона в средната конзола пак си работи без проблеми (откл и закл. всичко от раз). Доколкото прочетох, когато имам проблем с релетата симптомите не са такива. И друго - плафона не свети при натискане на средния бутон на ключа т.е. ключа и колата изобщо не комуникират.

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Re: Проблем с централното заключване
Дано това да ти помогне колега.
Ако един бутон не работи на ключа вероятно това е решението:
http://www.motoiq.com/MagazineArticles/ID/4250/Wrench-Tip-How-To-Fix-a-Faulty-Key-Fob.aspx

Ако един бутон не работи на ключа вероятно това е решението:
http://www.motoiq.com/MagazineArticles/ID/4250/Wrench-Tip-How-To-Fix-a-Faulty-Key-Fob.aspx

- djkita
- младши ентусиаст
-
И аз най-много се съмнявах в ключа, но както вече написах, пробвах го на друга кола и там си се обучава и работи без проблеми т.е. не е в него проблема.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
djkita написа:И аз най-много се съмнявах в ключа, но както вече написах, пробвах го на друга кола и там си се обучава и работи без проблеми т.е. не е в него проблема.
Нещо пропускаш.
Ти си изброил всички възможни варианти бас държа, че нещо от тях е проблема или ключа не излъчва постоянно 433 мега херца, или пък в приемника е проблема, може да имаш прекъснати кабели някъде.
Щом го обучаваш на друга кола значи проблема не е в ключа и трябва да се търси в колата и то най-вероятно е кабелен проблема.
- djkita
- младши ентусиаст
-
Мисля да пробвам и с друг модул да видя дали ще се оправи проблема. Сега си спомням, че преди време закачих колата на диагностика и имаше изписана грешка нещо от сорта на неразпознат ключ или нещо подобно. Когато я изтрихме тази грешка, централното се оправи и пак работеше за кратко.

- oci
- старши ентусиаст
-
djkita написа:Мисля да пробвам и с друг модул да видя дали ще се оправи проблема. Сега си спомням, че преди време закачих колата на диагностика и имаше изписана грешка нещо от сорта на неразпознат ключ или нещо подобно. Когато я изтрихме тази грешка, централното се оправи и пак работеше за кратко.
Това с грешката не ми се вярва
- djkita
- младши ентусиаст
-
Ще я закача пак на диагностика и след това ще пробвам и с друг модул да видя. Имаше някаква подобна грешка, но не мога да кажа със сигурност каква беше, защото не и обърнах внимание.

- djkita
- младши ентусиаст
-
Проблема е решен - оказа се изгорял бушон. Бях проверил уж всичките, които са за антената, централното и т.н. но имаше един 5А, който никъде в описанията на бушоните не пишеше, че е за централното и точно той беше причината.
Обаче сега не иска да отваря багажника от копчето на ключа.... преди да стане този проблем с централното, копчето за багажника си работеше перфектно. Иначе със завъртане на ключа се отваря, като отключа колата с копчето на ключа и след това натисна бутона, който е на самия багажник и си се отваря без проблеми. Само от ключа не става с копчето....
Съмнява ме, че съм си прецакал самия бутон за багажника на ключа от многото опити за обучаване, разтваряне и т.н. Отделен бушон само за багажника не намерих да има...
Обаче сега не иска да отваря багажника от копчето на ключа.... преди да стане този проблем с централното, копчето за багажника си работеше перфектно. Иначе със завъртане на ключа се отваря, като отключа колата с копчето на ключа и след това натисна бутона, който е на самия багажник и си се отваря без проблеми. Само от ключа не става с копчето....
Съмнява ме, че съм си прецакал самия бутон за багажника на ключа от многото опити за обучаване, разтваряне и т.н. Отделен бушон само за багажника не намерих да има...

- aceivanov
- Потребител
-
- Кара: 328i
- Мечтае да кара: М8 Е31
djkita написа:Здравейте колеги. Изчетох десетки теми тук във форума за проблемите около централното заключване и общо взето не намерих решение на моя случай (имаше и други писали за моя проблем де, но без решение...)
Имам подобен проблем..Сменях батерии, брави, антени, и незнам още какво и пак не работи това централно...Незнам какъв е проблема..Както си работеше изведнъж спря . Иначе колата се заключва и отключва без проблем от ключа като се сложи на бравата, също и от бутона в центъра на купето...
- oci
- старши ентусиаст
-
aceivanov написа:djkita написа:Здравейте колеги. Изчетох десетки теми тук във форума за проблемите около централното заключване и общо взето не намерих решение на моя случай (имаше и други писали за моя проблем де, но без решение...)
Имам подобен проблем..Сменях батерии, брави, антени, и незнам още какво и пак не работи това централно...Незнам какъв е проблема..Както си работеше изведнъж спря . Иначе колата се заключва и отключва без проблем от ключа като се сложи на бравата, също и от бутона в центъра на купето...
Пропускаш нещо.
В изброените от теб неща се крие проблема
- dragonfly74
- Потребител
-
- Кара: Е60 530 d
- Мечтае да кара: E60 535d
- Детайли за колата: M optic + chip
Провери си кодировките на CAS модула и CKM. Може нещо да се объркало след изгарянето на предпазителя или нещо да е променяно по него. Пробвай да флашнеш с оригиналните настройки за модела.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- oci
- старши ентусиаст
-
dragonfly74 написа:Провери си кодировките на CAS модула и CKM. Може нещо да се объркало след изгарянето на предпазителя или нещо да е променяно по него. Пробвай да флашнеш с оригиналните настройки за модела.
Е колега ти ни разтресе всички. Не четеш ли това е 46 не е60, какви CAS-ове, какви флашвания

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Аз имам абсолютно същия проблем от 1 година и досега никой в София не е успял да ми каже защо шибаните копчета на дистанционното ми не работят. Автора на темата, би ли споделил кой точно бушон провери от който почна да ти работи дистанционното, предполагам освен на мене и на други ще им е от голяаааааааааааааама полза.

Tires are evil - destroy them all ...
- djkita
- младши ентусиаст
-
Бушона е номер 67. Навсякъде го описват като "Система против кражба" или "Аларма" и тъй като нямам фабрична аларма изобщо не обърнах внимание на него, когато търсех информация. След като го смених, ключа се обучи от първия път и тръгнаха бутоните.
Този за багажника все още не ми работи обаче, а преди да ми направи този проблем си работеше. Все още търся къде е проблема там. Най-вероятно съм прецакал бутона на самия ключ от стотиците опити за обучаване на ключа. Него не съм го натискал тогава де, но явно нещо по платката е станало.
Този за багажника все още не ми работи обаче, а преди да ми направи този проблем си работеше. Все още търся къде е проблема там. Най-вероятно съм прецакал бутона на самия ключ от стотиците опити за обучаване на ключа. Него не съм го натискал тогава де, но явно нещо по платката е станало.

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Проверих номер 67 здрав е, за всеки случей го смених с този от тромбата, същия к**, явно няма да го бъде. При положение че е проверено всичко от до...
Tires are evil - destroy them all ...
15 мнения
• Страница 1 от 1