заключена кола преди обучение на ключ - Е46 323i преди фейса

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

заключена кола преди обучение на ключ - Е46 323i преди фейса

Мнение от BiTurbo » 05 Сеп 2016, 22:59

Здравейте,

Много тъпа ситуация........... заключих колата (има аларма оригинална) и след това тръгнах да сменям батерията на ключа, ключа е от старите, не е ромбоидния. Тааа смених батерията и съответно паметта се загуби и е необходимо ново обучение. Да ама колата е заключена с алармата и като въртя ключа в ключалката на шофьорската врата, единствено светва плафона вътре, но колата не се орключва. Бутоните разбира се не работят, заради смяната на батерията. Колата няма резервен ключ, а ключалката на багажника не работи понеже е задръстена с боклуци.

Какави са вариантите пред мен, освен разбиване на прозорец или викане на ключар, има ли някакви скрити жокери :?:

Утре ще се помъча да отключа през багажника по някакъв начин, и идеята е да се стигне до акумулатора и да се изключи, след което предполагам, че вратата вече без активната аларма ще се отключи с ключа .............. дайте съвети :help: :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: заключена кола преди обучение на ключ - Е46 323i преди ф

Мнение от gentata » 05 Сеп 2016, 23:28

Завътри ключалката до 90 градуса (не на 45 където се отключва с централното), така механично трябва да се отключи вратата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 05 Сеп 2016, 23:33

Да не си изгубил чипа? Аз също съм със стария ключ и нямаше проблеми след смяната на батерията, даже го изпуснах чипа първия път като разглобих ключа, че исках да видя каква е батерията.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 06 Сеп 2016, 9:51

gentata написа:Завътри ключалката до 90 градуса (не на 45 където се отключва с централното), така механично трябва да се отключи вратата.

Tочно така го въртя, не отключва.... според мен, защото е активирана алармата :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 06 Сеп 2016, 9:52

Denmark написа:Да не си изгубил чипа? Аз също съм със стария ключ и нямаше проблеми след смяната на батерията, даже го изпуснах чипа първия път като разглобих ключа, че исках да видя каква е батерията.

Не съм забелязал да е падало нещо, уж на масата го правих, всичко се виждаше....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 06 Сеп 2016, 12:49

Вземи си спрей за почистване на спирачни дискове и пробвай да отпушиш тая ключалка. Не си чупи прозореца, ключарите бутат леко рамката на вратата и така отварят отвътре.
Може и да чакаш да ти падне акумулатора, при мен на 90 градуса отваря с откачен акумулатор, но при теб може и да е развален патронът.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 06 Сеп 2016, 13:03

Здравейте,

Прави бяхте, колата се отключи и през шофьорската ключалка, просто искаше малко натискане, не знам защо аз след като бях пробвал 20 пъти не стана, а баща ми я отключи от раз...... та отворихме я, писна алармата и при първото подаване на контакт се изключи..... всичко е ок!

Благодаря за помощта, беше от полза!! :clap: :yes: :bchug: :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 06 Сеп 2016, 14:02

BiTurbo написа:
Denmark написа:Да не си изгубил чипа? Аз също съм със стария ключ и нямаше проблеми след смяната на батерията, даже го изпуснах чипа първия път като разглобих ключа, че исках да видя каква е батерията.

Не съм забелязал да е падало нещо, уж на масата го правих, всичко се виждаше....

Странно, принципно май е залепен чипа, но при мен изпадна. Също ми е странно, че трябва да се обучава отново, защото при мен не се наложи. Аз мислех, че това е небходимо само при ромбоидните ключове.

Важното е, че си успял да я отвориш (добър момент е сега да си оправиш и ключалката на багажника) :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Bat_sa84 » 22 Сеп 2016, 22:20

Здравейте за да не пускам и аз нова тема реших да пиша тук. Имам 323и 1999 година с оригинална аларма. Проблемът е следният заключвам с ключа и след минутка две всеки път различно започва да свири алармата понякога си седи доста време и пак започва да свири и немога да разбера от какво. Някакви идеи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 24 Сеп 2016, 8:54

Bat_sa84 написа:Здравейте за да не пускам и аз нова тема реших да пиша тук. Имам 323и 1999 година с оригинална аларма. Проблемът е следният заключвам с ключа и след минутка две всеки път различно започва да свири алармата понякога си седи доста време и пак започва да свири и немога да разбера от какво. Някакви идеи?

От бутона на предния капак.
Откачи му буксата и виж дали ще се активира пак без причина.

Потребител
Аватар

Мнение от Bat_sa84 » 25 Сеп 2016, 23:36

Благодаря колега OCI днес откачих въпросната букса и алармата не се е пускала така без причинно.

Назад към E46