Тресе между 80 и 110км - помощ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Тресе между 80 и 110км - помощ
Здравейте колеги.
Нов съм тук, опитах да намеря решение из форума на моя въпрос, но не успях.
Проблемите при мен са няколко. Ходя само и единствено на едно място за ремонти по колата, но за съжаление не може да хванем проблема
Автомобила е БМВ E46, 330D, 184к.с. - автоматик, задно предаване.
При скорост между 80 и 110км тресе доста неприятно. Волана играе леко в двете посоки и в същото време се тресе. Вибрациите се усещат и по пода, седалката, чак и в най-здравите ми пластмаси.
Сменил съм всякакви видове тампони отпред и отзад, сменил съм рейка с рециклирана /ден-два след смяната на рейката започна проблема/, цялото окачване по предницата е ново, дискове и накладки са сменени. Смених и кардана с втора употреба такъв, но съм разбил карето и от него има леки вибрации при по-рязко потегляне. Но като цяло бих изключил кардана да е проблем. Според майсторите гумите са криви. Ходих при няколко гумаджии, но казаха, че само едната гума има лека кривина на стъпката, която не би довела до такива вибрации. Джантите са изправени по конец, баланса е отличен. Второто мнение на майсторите е че скоростите може би са тръгнали да си заминават, което според мен също не е реално тъй като нито дава грешки, нито има приплъзване или ритане, маслото е идеално. Няма "симптоми" за проблем в скоростите. Също така при натискане на спирачката волана тресеше още повече, смених дисковете и накладките, но ефекта при тресенето при леко натискане на спирачката е никакъв.
И понеже вече опциите се изчерпаха ще се радвам да получа съвети и мнения от някои с идея за проблема и минал през това.
Предварително благодаря.
Нов съм тук, опитах да намеря решение из форума на моя въпрос, но не успях.
Проблемите при мен са няколко. Ходя само и единствено на едно място за ремонти по колата, но за съжаление не може да хванем проблема

Автомобила е БМВ E46, 330D, 184к.с. - автоматик, задно предаване.
При скорост между 80 и 110км тресе доста неприятно. Волана играе леко в двете посоки и в същото време се тресе. Вибрациите се усещат и по пода, седалката, чак и в най-здравите ми пластмаси.
Сменил съм всякакви видове тампони отпред и отзад, сменил съм рейка с рециклирана /ден-два след смяната на рейката започна проблема/, цялото окачване по предницата е ново, дискове и накладки са сменени. Смених и кардана с втора употреба такъв, но съм разбил карето и от него има леки вибрации при по-рязко потегляне. Но като цяло бих изключил кардана да е проблем. Според майсторите гумите са криви. Ходих при няколко гумаджии, но казаха, че само едната гума има лека кривина на стъпката, която не би довела до такива вибрации. Джантите са изправени по конец, баланса е отличен. Второто мнение на майсторите е че скоростите може би са тръгнали да си заминават, което според мен също не е реално тъй като нито дава грешки, нито има приплъзване или ритане, маслото е идеално. Няма "симптоми" за проблем в скоростите. Също така при натискане на спирачката волана тресеше още повече, смених дисковете и накладките, но ефекта при тресенето при леко натискане на спирачката е никакъв.
И понеже вече опциите се изчерпаха ще се радвам да получа съвети и мнения от някои с идея за проблема и минал през това.
Предварително благодаря.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Тресе между 80 и 110км - помощ
Преместих темата в правилния раздел. По проблема - обърни внимание дали тресенето е в едни и същи обороти на мотора. Ако е така вероятно ти е заминал торк конвертора на кутията. Друго не се сещам щом всичко е наред. Пробвай да размениш с някой за едно кръгче комплект джанти и гуми, но едва ли е от това.
Never mistake motion for action...
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Аз имах тресене след около 60, но при мен се оказа предна полуоска. 

- milenvg
- Потребител
-
- Кара: Audi A3
- Мечтае да кара: Lexus
Подобен проблем с джанти от 39-ка на 46-ца отвора е различен. Гуми супер баланс супер ама тресеше
Не е от джантите и гумите. Пробвах с други. Тресе и при различни обороти, но само при 80-110км. Когато при такава скорост подам по-рязко газ вибрациите изчезват. Има ли опция да е от кардана. Някой ще препоръча ли също така добър сервиз за подробен преглед.
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
При мен вибрацията се оказа от двете полуоски, при смяната им всичко се оправи.
Иначе вибрацията може от доста неща да се получи, каре, кардан, гуми, джанти, полуоски, и.т.н.

- bat_zlat
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 330XD 204PS
- Мечтае да кара: BMW M4
Привет колега,
Какво става, намери ли причината за проблема?
Какво става, намери ли причината за проблема?
7 мнения
• Страница 1 от 1