Откъснат/изхлузен маркуч

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Откъснат/изхлузен маркуч

Мнение от Mladenoff » 10 Юли 2016, 21:23

Здравейте,

наложи ми се да пътувам извън града за уикенда и днес като реших да си позабърша двигателния отсег, какво да видя - маркучът от снимката беше излезнал. Не знам дали се е изхлузил само, но не успях да го натикам много стабилно обратно на мястото си, та най-вероятно е дал фира. Нямам си на идея за какво е и не знам дали изобщо трябва да карам колата така. Днес също я покарах малко и не усетих нищо необичайно. Да търся местен сервиз да го оправят ли, да се опитам да го закрепя временно, докато се прибера обратно в Пловдив ли, не знам. Всякаква помощ ще ми е от полза.

П.П. Преди 4-5 дни я бях оставил да й оправят модула на климатика, тъй като се оказа, че е изгорял, да не би да е свързано с клим. инсталация нещо и майсторите да са му видяли сметката ?

Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Re: Откъснат/изхлузен маркуч

Мнение от NikVanov » 10 Юли 2016, 22:49

Преди седмица смених същия маркуч, счупена е пластмасата и трябва само оригинален, поръчва се от Германия, идва за една седмица, около 60 лв, сменя се за минута. Иначе го залепих със широк скоч и си карах без проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Юли 2016, 8:18

Mladenoff написа:Здравейте,

наложи ми се да пътувам извън града за уикенда и днес като реших да си позабърша двигателния отсег, какво да видя - маркучът от снимката беше излезнал. Не знам дали се е изхлузил само, но не успях да го натикам много стабилно обратно на мястото си, та най-вероятно е дал фира. Нямам си на идея за какво е и не знам дали изобщо трябва да карам колата така. Днес също я покарах малко и не усетих нищо необичайно. Да търся местен сервиз да го оправят ли, да се опитам да го закрепя временно, докато се прибера обратно в Пловдив ли, не знам. Всякаква помощ ще ми е от полза.

П.П. Преди 4-5 дни я бях оставил да й оправят модула на климатика, тъй като се оказа, че е изгорял, да не би да е свързано с клим. инсталация нещо и майсторите да са му видяли сметката ?

Изображение

Системата служи за обогатяване с кислород на изгорелите газове с цел по-доброто им пречистване. Може спокойно да караш така, само извади буксата на 13 или ако искаш да не се записват грешки, извади 14 от 15 и го запуши с винтче.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120D

Мнение от alexignatov » 11 Юли 2016, 8:52

това е от системата за вторичен въздух - при студен двигател вкарва чист и студен въздух в изпускателния колектор за да може да доизгорат газовете с цел по-бързо загряване на катализатора. Не е проблем да караш така - просто вместо да влиза въздуха в колектора си фучи от този маркуч

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Мнение от Mladenoff » 11 Юли 2016, 15:27

Много ви благодаря за бързите отговори! Временно го залепих с изолирбанд, докато ида да поръчам маркуча от Мкар.

Изображение

Назад към E46