Сменен дебитомер, но малка промяна - РЕШЕН!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Сменен дебитомер, но малка промяна - РЕШЕН!
Здравейте, колеги! Карам e46 320d (2003 година). Колата я купих наскоро, като още мъча един проблем, който ме тормози от месец вече. Понякога колата не ускорява, както трябва. Давам пример - на 5-та със 100 км/ч е на около 2000 оборота, а натискайки педала оборотите не мръдват 2-3 секунди преди колата да се сети, че трябва да тръгне. Понякога и с по-ниските предавки го правеше, когато се настъпи рязко. Усещах я някак затормозена.
Махнах катализаторите като първоначална идея откъде може да идва проблемът. Последва леко подобрение, но до голяма степен старите главоболия си останаха налице.
Последва вариантът с развален дебитомер. Откачих от буксата оригиналния на колата и тя тотално полудя (в добрия смисъл на думата). Започна да реагира и да ускорява идеално, а подобно забавяне като това, което дадох за пример горе, изчезна напълно. Реших, че дебитомерът си е отишъл и купих нов.
Днес монтирах новия, който е марка "Bremi". Последва леко подобрение, но отново има мигове на "замисляне" тая кола, което мен ме побърква
Знам, че понякога е необходима софтуерна намеса след смяна на дебитомер, но ми е интересно и вие да си кажете мнението дали само това ще да е?
P.S - с монтирания днес дебитомер, отново го откачих от буксата и реакцията беше идеална. Колата започна да върви прекрасно и да ускорява перфектно...
P.S - оказа се, че целият проблем е идвал от запушения EGR маркуч. Смених го с нов, незатапен, и колата тръгна както трябва!
Махнах катализаторите като първоначална идея откъде може да идва проблемът. Последва леко подобрение, но до голяма степен старите главоболия си останаха налице.
Последва вариантът с развален дебитомер. Откачих от буксата оригиналния на колата и тя тотално полудя (в добрия смисъл на думата). Започна да реагира и да ускорява идеално, а подобно забавяне като това, което дадох за пример горе, изчезна напълно. Реших, че дебитомерът си е отишъл и купих нов.
Днес монтирах новия, който е марка "Bremi". Последва леко подобрение, но отново има мигове на "замисляне" тая кола, което мен ме побърква

P.S - с монтирания днес дебитомер, отново го откачих от буксата и реакцията беше идеална. Колата започна да върви прекрасно и да ускорява перфектно...
P.S - оказа се, че целият проблем е идвал от запушения EGR маркуч. Смених го с нов, незатапен, и колата тръгна както трябва!
Последна промяна Lyubec на 17 Юли 2016, 16:31, променена общо 1 път
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Re: Сменен дебитомер, но малка промяна
Пробвай с дебитомер от работеща кола , за предпочитане е същия като оригиналния , мисля , че беше pierburg или bosch . Аз също имам някакво подобно забавяне . Но аз съм се насочил към MAP сензора за проверка . Сподели , ако си решиш проблема

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Най-вероятно трябва да се адаптира софтуерно и след това няма да имаш проблеми 

Lyubec написа:Здравейте, колеги! Карам e46 320d (2003 година). Колата я купих наскоро, като още мъча един проблем, който ме тормози от месец вече. Понякога колата не ускорява, както трябва. Давам пример - на 5-та със 100 км/ч е на около 2000 оборота, а натискайки педала оборотите не мръдват 2-3 секунди преди колата да се сети, че трябва да тръгне. Понякога и с по-ниските предавки го правеше, когато се настъпи рязко. Усещах я някак затормозена.
Днес монтирах новия, който е марка "Bremi". Последва леко подобрение, но отново има мигове на "замисляне" тая кола, което мен ме побъркваЗнам, че понякога е необходима софтуерна намеса след смяна на дебитомер, но ми е интересно и вие да си кажете мнението дали само това ще да е?
Дебитомер най-добре оригинален, освен това теста с махането не е 100% верен.
Ако искаш да си сигурен, че е от него или трябва да го замери някои дето знае какво прави или да пробваш с друг оригинален. Аз навремето се подлъгах да сменя по препоръка на един пишман майстор и да ти кажа пари на вятъра - 400лв.
Благодаря, момчета. Ще ви държа в течение какво става. Ще попитам един колега дали не мога да пробвам с неговия каква е ситуацията. 

- ACT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5
След нов дебитомер е задължително да се ресетнат адаптациите, понеже и новия ще работи с корекциите на предишния ресетвайте и тест на живи данни.
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!
Мисля, че отстраних проблема. След двумесечни драми и чудения, май се оказа, че цялата работа е идвала от затапения EGR маркуч. Може би просто не е бил затапен като хората. Смених го с нов, който не е затапен, и колата се сети да тръгне. 

- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
И аз имам подобен проблем с моята кола и е същата 110 kw 150 к.с .Няма никакви грешки, но ускорението е подобно и се мъчи ксто натисна педала с латенция . Преди време чистих дебитомера със спрей за тази работа и даде малък резултат, но сега проблемат ми е идентичен с твоя. Днес ще тествам и аз какво се случва.
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
Провери вакуумните маркучи. Иначе и аз чистих дебитомера преди да го сваля и сменя. Оказа се, че и старият е работел, както диагностиката показа. Ще го пусна и да го продавам сигурно. Ако ли не, виж и ти как е затапен EGR маркуча. Кажи после какво е станало и успех 

- csx
- кандидат ентусиаст
-
Re: Сменен дебитомер, но малка промяна - РЕШЕН!
Пробвах, но нямам никаква промяна. Иначе EGR ми е чисто нов. Маркучите са сменени всички преди време и ще се насача на друго място.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
Евентуално да не ти е зацапана геометрията на турбината?
Както написах по-горе, аз проблема с мудното и бавно ускорение си го реших. Написал съм през какво перипетии минах и какво направих. Всичко фигурира в отговорите на темата.
- csx
- кандидат ентусиаст
-
При мен проблема беше в буфера на вакума, където се беше счупила пластмасовата тръба, която влиза вътре. Намерих подобен диаметър, разпробих и нарязах резба и залепих с лепило и нямам проблем до ден днешен. Благодаря
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- vencinik
- Потребител
-
- Кара: Е-46 дизел
При мен се получи съшият проблем след смяната на дебитомера. Почистих ЕГР проверих маркучите всичко е ок,но колата пак се замисля като подам газ по рязко. Някой има ли идея къде да търся проблема? 

15 мнения
• Страница 1 от 1