Няма мощност на ниски обороти-РЕШЕНА

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Няма мощност на ниски обороти-РЕШЕНА

Мнение от indexhtml » 06 Юли 2016, 20:36

Здравейте,колеги,от 3 месеца имам E46-320d 136к.с. Проблема е,че на ниски обороти я няма никаква-не иска да "поеме" като хората.Между 1-ва и 2-ра или 2-ра и 3-та ако е на около 1300 оборота или по-малко само глъхне и не ускорява.По-точно ускорява,но мнооого бавно-да речем след 5-10 секунди започват да се вдигат оборотите полека.Турбото се усеща при около 2000-2100 оборота.На дълъг път върви добре,но на градско е мъка-трябва да я държа в обороти и да внимавам да не падат,защото трябва да сваля 1 предавка,за да се измъкна от кръстовището например,а от 2-ра на 1-ва не е приятно,защото забива муцуната.Дали има вероятност да е от дебитомер например,или може да е от проблем със вакуумните пътища?Иначе не пуши,не сипвам калпав дизел(надявам се,че на ЕКО не е лош)
Последна промяна indexhtml на 01 Мар 2017, 17:22, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Няма мощност на ниски обороти

Мнение от zvetiko » 07 Юли 2016, 8:10

Колега, добре си се насочил към вакумните пътища. Добре е да се провери и МАР сенсора и ГНП.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Мнение от laary » 07 Юли 2016, 18:13

indexhtml написа:Здравейте,колеги,от 3 месеца имам E46-320d 136к.с. Проблема е,че на ниски обороти я няма никаква-не иска да "поеме" като хората.Между 1-ва и 2-ра или 2-ра и 3-та ако е на около 1300 оборота или по-малко само глъхне и не ускорява.По-точно ускорява,но мнооого бавно-да речем след 5-10 секунди започват да се вдигат оборотите полека.Турбото се усеща при около 2000-2100 оборота.На дълъг път върви добре,но на градско е мъка-трябва да я държа в обороти и да внимавам да не падат,защото трябва да сваля 1 предавка,за да се измъкна от кръстовището например,а от 2-ра на 1-ва не е приятно,защото забива муцуната.Дали има вероятност да е от дебитомер например,или може да е от проблем със вакуумните пътища?Иначе не пуши,не сипвам калпав дизел(надявам се,че на ЕКО не е лош)

Абсолютно същите симптоми(набира като тролей) и се оказа , че маркуча който е на датчика за всмукателният колектор се вади - 1 лев нов маркуч и турбото включва на 1700 :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от indexhtml » 07 Юли 2016, 19:17

Това е маркуча след "тулумбата" ли?

Потребител
Аватар

Мнение от indexhtml » 11 Юли 2016, 18:50

Днес ми смениха вакуумните маркучета,резултат никакъв,буталцето от актуатора има ход,явно ще трябва да се види на живи данни от къде е проблема

Потребител
Аватар

Мнение от indexhtml » 20 Юли 2016, 19:31

Днес взех колата след диагностка,има грешка за "умната дюза".Възможно ли е да е от нея,при положение,че същия човек я гледа в деня на покупката и такава грешка нямаше,а колата си нямаше тяга в ниските и тогава.Надявах се,че ще гледа живи данни в движение,което да покаже проблема,но не я е карал.Видял е грешката на дюзата и ми каза,че първо тя трябва да се смени и тогава ще се продължи с търсенето.Проблема е,че тя е доста скъпа,а и според това,което четох от форума,тази дюза оказва влияние на средните и високи обороти,а не на ниските.Не ми се ще да влизам във филма да сменявам наред,пък ефект да няма.
P.S.
Днес сложих добавка на Bardahl Diesel Injector Cleaner,да прочисти системата малко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Юли 2016, 18:04

indexhtml написа:Днес взех колата след диагностка,има грешка за "умната дюза".Възможно ли е да е от нея,при положение,че същия човек я гледа в деня на покупката и такава грешка нямаше,а колата си нямаше тяга в ниските и тогава.Надявах се,че ще гледа живи данни в движение,което да покаже проблема,но не я е карал.Видял е грешката на дюзата и ми каза,че първо тя трябва да се смени и тогава ще се продължи с търсенето.Проблема е,че тя е доста скъпа,а и според това,което четох от форума,тази дюза оказва влияние на средните и високи обороти,а не на ниските.Не ми се ще да влизам във филма да сменявам наред,пък ефект да няма.
P.S.
Днес сложих добавка на Bardahl Diesel Injector Cleaner,да прочисти системата малко.

Колега, няма да сменяш наред- "умната дюза" е важен датчик и е засечена при диагностика. Това, че е била наред преди 3 месеца, не означава, че не е възможно да се е повредила сега- все пак принадлежи на една 15- 20 годишна кола, на неизвестно колко километра и ще продължаваш да имаш подобни изненади. "Умната дюза" определя времето за начало на впръскването на гориво. Когато не работи, двигателя преминава в авариен режим, ограничава се количеството на впръсканото гориво до 25мг/ход на буталото.
С Bardahl Diesel Injector Cleaner може да постигнеш и обратният ефект- ще го разбереш от работата на двигателя, зависи от състоянието на резервоара.

Потребител
Аватар

Мнение от indexhtml » 21 Юли 2016, 20:08

Няма спор,че с тия 15 годишни коли изненади дебнат отвсякъде,но като минава в авариен режим,това не се ли отразява на поведението на колата?Тя се държи по един и същ начин от първия ден,до сега.

Потребител
Аватар

Мнение от indexhtml » 26 Юли 2016, 14:09

Днес отново се заиграх с колата и ето какво установих:
1.ЕГР клапана не се движи при подаване на газ.В маркучето за вакуума,което влиза в ЕГР-а няма вакуум или е много слаб и почти не се усеща.За проба закачих маркуче от изхода на вакуум резервоара и клапана се раздвижи.На входа на преобразувателя на налягане(Pressure converter-а) вакуум има.
2.Разкачих дебитомера и няма никаква разлика в поведението на колата.Тъй като някъде бях чел,че този преобразувател ползва управляващ сигнал от дебитомера,възможно ли е той да е проблема?
И още нещо-интересно,но колата изобщо не пуши,дори и при силно форсиране.Това нормално ли е?
И дали има вероятност проблемите да са от некадърен опит за ремап например и може ли по някакъв начин да се установи това?
Ще съм благодарен на всички,които могат да помогнат

Потребител
Аватар

Мнение от indexhtml » 28 Авг 2016, 17:33

Здравейте,малко инфо от днес.
Ходих при един майстор в Костинброд.Закачи я човека и ми каза,че на ниските обороти не и стига гориво.Според него колата работи на 50% мощност.Това е при включени фарове и климатик(между другото когато не е включен климатика се усеща доста по-пъргава).Преди това се бях свързал с предишния собственик и той ми каза,че е правена електрониката на ГНП.Според майстора е възможно сменения транзистор да не е със точните параметри и от това да е проблема.Ако е така,трябва ли да се подменя или може да се оправи софтуерно?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 29 Авг 2016, 14:18

Виж дебитомера какви стойности дава. Моята не пушеше и , не вървеше смених дебитомера с втора употреба и колата литне и вече пуши. :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от indexhtml » 29 Авг 2016, 17:57

bobreti написа:Виж дебитомера какви стойности дава. Моята не пушеше и , не вървеше смених дебитомера с втора употреба и колата литне и вече пуши. :driving:

На диагностиката не се вижда да има проблем с него,а и преди време го разкачих и нямаше промяна

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 30 Авг 2016, 13:12

Виж си пак ГНП-то. Може и от авансатора да е - пробвай да сипеш 400-500мл двутактово масло в нафтата и виж как ще е.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от indexhtml » 30 Авг 2016, 19:29

Zagy написа:Виж си пак ГНП-то. Може и от авансатора да е - пробвай да сипеш 400-500мл двутактово масло в нафтата и виж как ще е.

Да,и аз натам съм се насочил,само чакам да се прибере човека,който им разбира и отивам.А това количество масло на колко нафта да го добавя и ако има подобрение какво означава?И още нещо-ако има подобрение може ли да се сипва масло за напред или е вредно?
Между другото стойностите,които ми показа майстора на диагностиката при включен климатик и бяха 7мг на празен ход и 24мг при форсиране.Колко са нормалните стойности?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 18 Сеп 2016, 9:45

indexhtml написа:
bobreti написа:Виж дебитомера какви стойности дава. Моята не пушеше и , не вървеше смених дебитомера с втора употреба и колата литне и вече пуши. :driving:

На диагностиката не се вижда да има проблем с него,а и преди време го разкачих и нямаше промяна

И при мене работеше но със ниски стойности (малко въздух-малко гориво)колата мъртвец.Стария дебитомер имаше стойности 400мг,а новия 700мг и нагоре.Нямаше натрупани грешки.

Следваща

Назад към E46