Халогени бмв е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Халогени бмв е46

Мнение от monster318 » 06 Юли 2016, 17:42

Здравейте колеги имам бмв е46 седан 2000 година в момента няма монтирани халогени .Днес се сдобих със такива но още не съм си взел лайт модул който е със двете копченца искам да ми помогнете със монтажа им и какво трябва и какви са стъпките които трябва да извървя благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Халогени бмв е46

Мнение от red_bull92 » 06 Юли 2016, 17:59

Само едно ще ти кажа сложи си бушона на гнездото за халогените, защото аз преди на баща ми на колата слагах халогени. Свързах всичко и халогените не тръгваха и се оказа, че съм забравил най-елементарното- бушона :mhihi:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Юли 2016, 19:23

Трябват ти:
Халогени
Лайт модул с копче за халогени (само предната част "панела" на лайт модула за да не се налага препрограмиране на километри после)
Реле за халогени (с четири пина)
Бушон 15A
Кабели
Букси за халогените, пинове към релето и пин за гнездото на бушона

Накратко..
Сваляш жабката и стигаш до мястото на релетата зад нея, виждаш едно свободно място за реле с четири пина до което вече има свързан един кабел (жълт/кафяв) това е мястото за релето за халогени.
Прокараната вече жица стига до пин 85 на релето
От пин 30 на релето се прокарва плюс до бушонното табло до бушон номер 38 (тука трябва да имаш подходящия пин за бушона, аз съм свалял от донори)
От пин 87 на релето се прокарва плюс до халогените
От пин 86 на релето се прокарва маса до мястото на купето където са свързани другите маси (нещо като гребен с конектори, има го зад жабката)
От същия гребен с кокторите се прокарва маса до халогените (може масата от релето да се разклони към халогените, но оригинално е както съм написал по-горе)
Слагаш лайт модула (панела на лайт модула) и бушона, и имаш работещи халогени, и индикация за това на таблото.

Аз единия път използвах реле което е с пет, а не с четири пина, дублираше се пин 87 и пуснах по отделно плюс към левия, и десния халоген.
Имам схема нарисувана на лист, ако имаш мога да надраскам нещо на пеит и да го кача..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monster318 » 06 Юли 2016, 21:24

А къде точно стои релето колега защото намерих от един човек лайт модул и реле но иска да му кажа къде стои за да може да го свали иначе не знаел кое е ?И ако не ти представлява трудност зрасни схемата да имам на представа нагледно за какво става въпрос ?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Юли 2016, 22:03

Е релето е зад жабката, там има и други релета няколко. Зелено на цвят. (не е задължително да е реле от халгените, такова реле се използва и за други работи)
При теб като го слагаш ще се ориентираш в кое празно гнездо да го сложиш по това че има вече един прекаран кабел до него (жълт/кафяв)

ето схема набързо надраскана..
халогени схема.png

Искай от човека дето ще ти даде релето и лайт модула да ти даде и пиновете за релето и бушонното табло. Работата не е трудна, но ако ти е за пръв път ще ти е по-трудно поставянето на пиновете (по-скоро този в бушонното табло)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monster318 » 07 Юли 2016, 6:49

Благодаря ти много за помощта колега днес ще се свържа с него и ще го ориентирам къде стои релето и какъв цвят е дано успеем !

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 07 Юли 2016, 8:32

Гледай, как са пиновете на релето, че има разместени.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monster318 » 14 Юли 2016, 12:06

Колеги сдобих се със релето и лайт модула но човека от който ги взех нямаше буксите за халогените и за бушона там какво да правя какъв съвет може да ми дадете .Вече панела е сложен и имам индикация като натисна копчетата за задни и предни халогени :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monster318 » 14 Юли 2016, 15:07

Колеги а как по точно да стигна зад релетата това ми се струва мисия невъзможна?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monster318 » 21 Юли 2016, 15:32

Колеги халогените вече са ми готови благодаря на колегата Bavarcho за помоща без схемата нямаше да се справя станаха перфектно !!! ;)

Назад към E46