Проблем с FZV модула и централното заключване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Проблем с FZV модула и централното заключване

Мнение от bavaromobila » 04 Юли 2016, 17:12

Колеги от известно време мр мъчи един проблем с ключа -
копчетата не му работят.
Смених батерията, ходих да замерят ключа дали излъчва сигнал - всичко е наред. Като отключа с ключа в бравата - всичко си работи перфектно. Бутона в централната конзола и той си откл. и закл. А тези от дистанционното не искат и трите.
Не мога да обуча ключа, правя всичко както трябва и не става. 2-3 пъти стана и се обучи и след 2 часа пак спира да работи ключа и не може да се обучи. И преди да сменя батерията пак така правеше.
Насочил съм се към усилвателя за антената (FZV модула), защото малко вероятно е според мен да е комфорт модула. Знам за проблемите с релетата в него, но при мен проблема е малко по различен.
Онзи ден пуснах радио, което се хващаше зле, махнах буксата на FZV и никаква разлика, което ме насочи към него. Бушона не го намирам за този модул, за централното ги дават 49,52,60 и те са здрави.
Някой друг имал ли е подобен проблем? Питам за да знам, дали да поръчвам модул от някъде. Иначе щом лови повечето радиостанции, защо няма да може да хване един ключ до него... Ако някой може да помогне, да пише.
Благодаря предварително :)
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Проблем с FZV модула и централното заключване

Мнение от kocetobs » 04 Юли 2016, 20:35

И аз имам същият проблем в момента.Отключва когато си иска.Обучавам ключа,заключва и след като се опитам да отворя хваща от 3-4 път.Имах проблем с акумулатора и го смених.Беше му малко тока и сега като съм с новия пак обучих ключа и да чукна на дърво от 3-4 часа нямам проблеми с ключа.Или не му е стигал тока за да се зареди както трябва или просто се е оправил от самосебе си .. идея си нямам на какво може да се дължи това.Ще те държа в течение ако пак започне да ми прави номера,за което съм почти сигурен..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 05 Юли 2016, 10:21

Моят от 1-2 месеца тотално отказа.Успявам да го обуча веднъж на 100 пъти....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 05 Юли 2016, 14:53

Аз имам абсолютно същия проблем от около година, копчетата на дистанционното не работят от тогава, всичко останало си работи. Моята е комби. Сменил съм двата модула, тоя в задния спойлер и тоя в левия панел в багажника, пробвахме с друг комфорт модул, ключа е отварян и мерен 100 пати, акумулатор чисто нов 92 а.ч. Пак неще - дори почнах да се премирявам вече. Все пак си мислех, че съм единствен в целия свят с такъв проблем :angel:

Ще следя темата с интерес :bchug:
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 05 Юли 2016, 18:47

Ще пробвам на един приятел на колата да обуча моя ключ на нея да видим как ще действа там, за да елиминирам лека полека възможните проблеми. Ключа макар и замерен, че излъчва сигнал, не го изключвам като възможен проблем.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kocetobs » 05 Юли 2016, 20:51

Трети ден мина от както смених акумулатора с нов и да чукна на дърво за сега нямам ядове.Обаче ... имам и друг проблем :) Само с един патрон за отключване съм от към шофьорската врата, а вътре липсва тази дългата част и с ключ не мога да отвовя ръчно .. прецака ли ми се централното ще стане интересно :lalala:

Назад към E46