Е46 320д 136 к.с. бяло-светло сив пушек?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- gogata_87_
- Потребител
-
Е46 320д 136 к.с. бяло-светло сив пушек?!
Здравейте, колеги. Порових се из форума но точно като моя проблем не намерих. Проблема е следния:
- при запалване на колата изхвърля голям облак бяло-светло сив пушек, но после спира.
- понякога и пали по трудно (запалва за секунда с притрисане и после гасне. като стане така трябва да задържам стартера продължително докато запали и тогава изкарва и още по голям облак дим, щом запали.)
- интеркулера е раздут от долу и горе, но това от малко по отдавна.
Смених акумулатор, свещи, въздушен филтър. Моля помагайте, че не ми се разделя с количката.
- при запалване на колата изхвърля голям облак бяло-светло сив пушек, но после спира.
- понякога и пали по трудно (запалва за секунда с притрисане и после гасне. като стане така трябва да задържам стартера продължително докато запали и тогава изкарва и още по голям облак дим, щом запали.)
Смених акумулатор, свещи, въздушен филтър. Моля помагайте, че не ми се разделя с количката.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Е46 320д 136 к.с. бяло-светло сив пушек?!
gogata_87_ написа:Здравейте, колеги. Порових се из форума но точно като моя проблем не намерих. Проблема е следния:
Трябва да се провери аванса на гнп-то.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
gogata_87_ написа:Здравейте, колеги. Порових се из форума но точно като моя проблем не намерих. Проблема е следния:
Колега, бял дим се причинява от сурово, не изгоряло гориво, преминало в потока отработени газове. Вероятни причини са:
· Неправилно времето за впръскване на горивото
· Дефектни инжектори
· Ниска компресия на цилиндрите
- gogata_87_
- Потребител
-
Благодаря колеги, интересуваме тези проблеми могат ли да се засекат на диагностика и ако е възможно, къде в София мога да отида на наистина добър диагностик. Който не само да ми каже че има проблем, а и как да го отстраня.
- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: в лявата лента.
- Мечтае да кара: Черна е46 М3 :)
- Детайли за колата: DIESEL POWER
Здравей Колега при мен се беше получил такъв проблем и много странно, че когато нафтата останеше на 1/3 почваше да прави този проблем трудно палеше с продължително въртене на стартера, чак почваше леко заклащане и като запали излизаше един голям бял облак и понякога леко играеха оборотите на свободна. Като сипех нафта повечко се оправяше до следващия път докато не падне нафтата. Но аз предполагам защо ми се получи така, понеже слагах една добавка за защита на гнп-то и явно не се беше разтворила добре в нафтата или малко нафта съм сложил и % на активен елемент е бил в повечко и се е утаил на дъното и явно като останеше малко нафта и нещо се случваше. Понеже добавката действа в процеса на шофиране т.е го даваха до 3000 км да си свърши работата. По наблюдения минах към 1700-1800 км и последния път сложих една добавка за вдигане на цетановото число и други други кирийки имаше написани. То след нея следях колата и почти преди да ми светне лапмата за горивото и проблема беше изчезнал. Тука си мисля че просто активния елемент на първата добавка този път се е разтворил и всичко е ок. Ако искаш пиши ми на лични да ти кажа коя добавка ползвах за да не излиза като реклама да пробваш с нея пък ако ли не поне не струва скъпо, а е добра.
По ме дразнят "боклуците" които хвърлят боклуците си по Земята!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
gogata_87_ написа:Благодаря колеги, интересуваме тези проблеми могат ли да се засекат на диагностика и ако е възможно, къде в София мога да отида на наистина добър диагностик. Който не само да ми каже че има проблем, а и как да го отстраня.
могат
6 мнения
• Страница 1 от 1