М генерация за е46 330xi Варна.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Dessirtan
- Потребител
-
- Кара: BMW 330xi e46
- Мечтае да кара: BMW M3 e46 CSL
М генерация за е46 330xi Варна.
Имам интерес да си сложа м-генерация на колата си, която е фейслифтово 330хи е46. По принцип съм обмислял и двата варианта: да си купя генерация ( нямам представа откъде, а и този вариант сякаш излиза по-скъпо ) или някой добър майстор съм чувал, че може да ми направи такива тръби, каквито си пожелая. Вероятно не съм се изразил правилно, но предполагам, че всички ме разбират. Изразете някое друго мнение по двата варианта ако знаете нещо. Ориентировъчни цени и т.н. Благодаря ви.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: М генерация за е46 330xi Варна.
По-добре си направи хубава двойна генерация за модела и недей да режеш и преправяш да изглежда като М. Колкото пъти и да видя подобно изпълнение, никога не изглежда добре, нито заблуждава някой.
- Dessirtan
- Потребител
-
Затова питах за добър майстор, който не би го направил грешно. В случая не гледам да заблуждавам някого, а просто да поотпуша още малко количката, а и предимно заради по-добрият звук за собствено удовлетворение така да го кажа. А и тя все пак не е 105 коня газ, а 231 коня бензин. Смятам, че не би имало лош ефект ако е направена както трябва.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Нямам идея, като ъпваш темата постоянно, какво очакваш.
М-генерацията, както и викаш се състои от разплетени колектори, катализатори (в зависимост от лява или дясна дирекция са на различно място) и голямо задно гърне, което за да сложиш трябва да изрежеш половината леген за резервната гума. Цените за комплекта започват от 7-800лв, а звука не е от най-добрите.
Относно майсторите ..... едва ли ще го направят по-добре от оригиналното.
Неръждаема китайска/тайванска излиза около 800лв и ако не са се учили на нея, и уцелиш майстор да ти я донаправи, резултата е задоволителен.
М-генерацията, както и викаш се състои от разплетени колектори, катализатори (в зависимост от лява или дясна дирекция са на различно място) и голямо задно гърне, което за да сложиш трябва да изрежеш половината леген за резервната гума. Цените за комплекта започват от 7-800лв, а звука не е от най-добрите.
Относно майсторите ..... едва ли ще го направят по-добре от оригиналното.
Неръждаема китайска/тайванска излиза около 800лв и ако не са се учили на нея, и уцелиш майстор да ти я донаправи, резултата е задоволителен.
- Dessirtan
- Потребител
-
За да не правя нова тема си задавам въпроса направо тук: мога ли да си намеря отнякъде м-кова генерация, подходяща за моето бмв?
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Dessirtan написа:За да не правя нова тема си задавам въпроса направо тук: мога ли да си намеря отнякъде м-кова генерация, подходяща за моето бмв?
e36 м3
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Dessirtan написа:За да не правя нова тема си задавам въпроса направо тук: мога ли да си намеря отнякъде м-кова генерация, подходяща за моето бмв?
Отиди някой да ти изреже отделението за резервната гума, заварете го и след това отиди в крафт да ти направят оферта за крайно гърне. Не ти трябват Разплетени колектори и т.н. за да извадиш добър звук. То дизелите вадят убииствен звук с тая схема ти ли няма да извадиш !?
Ако нямаш м-кова броня ще трябва някой бояджия да ти преправи дифуузера на бронята
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- Dessirtan
- Потребител
-
Vanqu1sh написа:Dessirtan написа:За да не правя нова тема си задавам въпроса направо тук: мога ли да си намеря отнякъде м-кова генерация, подходяща за моето бмв?
e36 м3
добре откъде да си намеря такава хахах

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Dessirtan написа:Vanqu1sh написа:Dessirtan написа:За да не правя нова тема си задавам въпроса направо тук: мога ли да си намеря отнякъде м-кова генерация, подходяща за моето бмв?
e36 м3
добре откъде да си намеря такава хахах
Що за въпрос

Не е нужно да режеш легена на резервната гума, от края на тръбата ,която влиза в крайното гърне се изкарва друга тръба ,която обикаля отзад легена и излиза отдясно на бронята . малко ще ти я изрежат бронята за да има място за едни хубави накрайници и така ще изкараш 4 пушки,като и 4те ще пушат и не изглежда лошо. В гугъл напиши bmw e46 quad exhaust има много резултати от чужбина на ентусиасти .Колегите са прави ,че няма да е като оригинална мка щото при нея гърнето е едно и пушките са много близо една до друга.но не си заслужава да режеш легена и да купуваш мкова генерация , щото звука лично мен не ми харесва- доста метален и дрънчащ.иначе често се продават и то на ниски цени тук във форума и в продавалник съм виждал за 300 -400 лв,а м гърнето го бях уговорил с един колега от тук за 200 лв. ,но се отказах в последния момент. Така ,че направи си от неръждавейка една генерация с у пайп и хубаво гърне магнафлоу ти препоръчвам ,катализаторите ги махаш ,както и резонаторните гърнета всичко на тръба ф 76 и ще получиш много басов и дълбок звук от тези 3000 кубика. Вървеж също подобрен значително.а това с четирите гърнетс е по скоро за визия. За 700-800 лв си готов.
11 мнения
• Страница 1 от 1