Евентуален проблем с рейката 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Евентуален проблем с рейката 320д

Мнение от luxs » 05 Май 2016, 20:44

Здравейте ! Смених доста неща по окачването и вече в сумати сервизи ходих и ми казаха че всичко е перфектно, но все още управлението е някак си кекаво . Като вляза в дупка и като завия не реагира веднага , сейка се на нормален път . Накрайниците шарнирите тампоните всичко било супер . Отзад същата работа . Смених големите тампони, втулките .Носачите са не на много километри , чисто нови тампони . Реглаж два пъти направих, заради некадърно изпълнение първият път. Също така като завъртя на максимум волана на която и да е страна има няколко градуса от волана които сякаш няма хидравлика . Имам хидравлична течност на максимум , не тропа рейката , не тече. Възможно ли е да е от нея , чета, че колегите които се оплакват им тропа и тече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Евентуален проблем с рейката 320д

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Май 2016, 11:01

Ако имаш разпечатка от реглажа може да е постнеш. Щом всичко е здраво и е регулирана добре остава да е нещо с гумите. Провери им налягането - сложи 2.4 отпред и 2.5 отзад примерно и сподели как е. Размерите им нормални ли са? Да не са някакви много широки върху тесни джанти или нещо от сорта?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 06 Май 2016, 11:57

Ако е рейка или помпа, ще ти прави същите проблеми като въртиш на място - примерно ще се върти много трудно, на пресекулки или ще скърца. Имах проблем с рейката и той беше заради скъсан маншон на едната щанга, която излиза от нея. Всичко беше ръждясало и воланът се движеше много тежко и на пресекулки. Отделно не се връщаше сам на средата при движение. Рейката НЕ течеше, само скърцаше на моменти, но рядко. Рециклаж на рейката - 160лв, нови щанги и маншони и всичко заспа. Вече година и половина никакви проблеми с управлението. :) Ако се окаже и при теб това, пиши ми на лично и ще ти кажа къде я рециклирах.

Потребител
Аватар

Мнение от luxs » 06 Май 2016, 23:34

Гумите са зимни 205/55/16. Без грайфер зимни . Ами това че последните градуси са без хидравлика от какво ще е ?

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 09 Май 2016, 20:43

luxs написа:Гумите са зимни 205/55/16. Без грайфер зимни . Ами това че последните градуси са без хидравлика от какво ще е ?

Изображение

Може гумата да опира в някоя пластмаса. Може и някой шарнир да е запекъл, особено, ако чуваш пукане или скърцане. При мен пукаше шарнира при завъртане на почти пълен ляв и като, че ли малко по-тежко се въртеше волана. Ако е близо до крайно положение, по-добре не напъвай управлението в този диапазон, защото се тормози помпата и може да стане беля.
Не пише каква ти е колата и от кой град си, но разучи в града някой от добрите майстори и отиди да види, защото оттук нищо не можем да направим. Ако никой не може да разбере проблема отиди в лицензиран сервиз на БМВ. Даваш 50-60лв за преглед, но ти казват какво и е.

Потребител
Аватар

Мнение от luxs » 09 Май 2016, 20:45

Обиколих 1000 сервиза и във вс ми казват перфкетна ти е колата . Но попаднах на едни много добри момчета и всичко ми показаха . Рейка и вътрешни накрайници според тях . Рейката по добре да я рециклирам или да взема такава от е36 ?

Назад към E46