Спортно регулируемо окачване.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- R1d3r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 335i
- Мечтае да кара: M3 F80
- Детайли за колата: ex:E46 325, E46 330i LCI, E92 330d, E90 330d LCI
Спортно регулируемо окачване.
Здравейте момчета,
За съжаление вчера видях, че единия амортисиор се е осмалил доста и това свежда нещата до следващата стъпка... регулируемо окачване. Поразрових няколко теми, но са старички и не ми помогнаха особено затова правя нова да ме посъветвате и насочите на какво да се спра. Бюджета е около 1к, но гледах и варианти за около 600лв нещо от сорта на Fk, maxtrac и теб подобни
) Найстина искам да сваля малко колата, но и да не стане тотален ужас откъм возия, защото е евридейка макар, че и сега си друса зверски ако трябва да съм честен [FACE WITH TEARS OF JOY], ама знаете и в завойте трябва да държи [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]. В момента съм с оригиналното М техник.
Предварително благодаря!
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
За съжаление вчера видях, че единия амортисиор се е осмалил доста и това свежда нещата до следващата стъпка... регулируемо окачване. Поразрових няколко теми, но са старички и не ми помогнаха особено затова правя нова да ме посъветвате и насочите на какво да се спра. Бюджета е около 1к, но гледах и варианти за около 600лв нещо от сорта на Fk, maxtrac и теб подобни

Предварително благодаря!
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: Спортно регулируемо окачване.
Оптималния вариант за мене е М-техник амортесьори+качествен сет пружини.Не си причинявай мъката с китайски койлоувъри,трагедия е.
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Ако беше Е36 , щях да си сложа койловъри(както и направих
)
НО, ако имам Е46 бих заложил на хубави амортисьори + добри пружини (примерно -30 отпред )
И аз в никакъв случай не бих сложил койловъри на Е46.

НО, ако имам Е46 бих заложил на хубави амортисьори + добри пружини (примерно -30 отпред )

И аз в никакъв случай не бих сложил койловъри на Е46.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Трябва да са някакви скъпи маркови койлове, за да се постигне някакъв комфорт на возене по тия пътища. Китайските няма как да го предложат. Дори качествен сет амортисьори + пружини може да влоши нещата. Наскоро карах едно 330хд с жълто кони и айбах пружини и е трагедия - нито е комфортно, нито колата е толкова бърза просто защото неравностите я изхвърлят. Заложи на хубави пружини с не голяма твърдост и по-дебели стабилизиращи щанги. Поне аз така бих направил. Колата ако не обира неравностите и не кляка добре няма как да е бърза и приятна за каране.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
По тази пародия на пътища със спортно окачване, което "държи в завой", НЯМА начин да се постигне какъвто и да е комфорт.
Слагай китайското. Друго е да са регулира там и да е ниско
Слагай китайското. Друго е да са регулира там и да е ниско

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Е човекът казва, че не иска "малката друсалка", затова така коментирах. То е ясно, че истинските спортни окачвания са за идеални пътища и писти. А дори и там те не винаги са твърди като дъска, защото неравностите могат да те изхвърлят брутално. Аз нямам голям опит и не съм карал много разновидности, но според мен М-техника е максимука. Всичко надолу е неудобно ниско или немислимо твърдо и ефекта е обратния. За човек, който иска просто стенс вид - всеки койловър ще свърши работа. 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Само се чудя защо са ти койлоувъри? Искаш да я свалиш - вдигни с 200 лв. бюджета и си взимаш истинско Bilstein B12, много по-комфортно от всички китайци, а за качество да не говорим. В Е36 съм се возил с тоя сетъп и черен Пауърфлекс и е много много по-комфортно от Е36 с D2 и сток тампони.

- R1d3r
- кандидат ентусиаст
-
Тя колата сега е с оригиналното окачване което е М техник, друса доста, но е много стабилна и вече свикнах и даже ми е готино дори с нашите пътища[GRINNING FACE WITH SMILING EYES] Но ми се искаше малко да я сваля отпред и отзад особено седи вирната. И просто като го видях, че единия е тръгнал да омаслява обмислям вариантите с които ще се справя с бюджета и бих останал доволен 

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Ако гониш само визуален ефект, с койли дори и скъпи няма да останеш доволен от комфорт. Доказано най-добрата комбинация за това, което търсиш е нови амортисьори като сегашните в комбинация с Eibach пружини. H&R също стават но возат по-твърдо.
- R1d3r
- кандидат ентусиаст
-
100imenov написа:Ако гониш само визуален ефект, с койли дори и скъпи няма да останеш доволен от комфорт. Доказано най-добрата комбинация за това, което търсиш е нови амортисьори като сегашните в комбинация с Eibach пружини. H&R също стават но возат по-твърдо.
Можеш ли да ме насочиш от къде и какви точно да търся?

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Тези изглеждат добре и може да си променяш твърдостта.
http://www.fk-shop.de/en/Tuning/Suspension-Tuning/Coilovers/Coilover-Silverline-X-BMW-3er-E46-Yr-04-98.html?&filterVehicle+Manufacturer=BMW&verbose=true&catalog=true&searchparam=%2A&fnc=ajaxListLoader&cnid=9ea6d66418df7b1cb497f96cd449409d
Какво ще кажете?
http://www.fk-shop.de/en/Tuning/Suspension-Tuning/Coilovers/Coilover-Silverline-X-BMW-3er-E46-Yr-04-98.html?&filterVehicle+Manufacturer=BMW&verbose=true&catalog=true&searchparam=%2A&fnc=ajaxListLoader&cnid=9ea6d66418df7b1cb497f96cd449409d
Какво ще кажете?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
И аз като теб се чудих какво да правя исках точно същото накрая дилемата остана KONI Sport с H&R пружини или да си набия оригинални Sachs Advantage и Eibach Pro Kit.
Спрях се на втория вариант не защото е по евтин, а защото колата не вози толкова твърдо като Koni-то, и в завой пак стана доста по стабилна от преди.
Като цяло съм доста доволен от резултата. Колата не подскача и взима неравностите добре.
П.П:
Виждам,че колегите са предложили Bilstein, аз се отказах от него след като прочетох доста чужди форуми и доста хора се оплакват от задните амортисьори на Bilstein специално за Е46 говоря.
Пишат ,че карат по 15-20к мили и после изпускат. Колко е вярно не знам. за H&R Cup Kit пишат същите неща, но то си е Bilstein вътре
Спрях се на втория вариант не защото е по евтин, а защото колата не вози толкова твърдо като Koni-то, и в завой пак стана доста по стабилна от преди.
Като цяло съм доста доволен от резултата. Колата не подскача и взима неравностите добре.
П.П:
Виждам,че колегите са предложили Bilstein, аз се отказах от него след като прочетох доста чужди форуми и доста хора се оплакват от задните амортисьори на Bilstein специално за Е46 говоря.
Пишат ,че карат по 15-20к мили и после изпускат. Колко е вярно не знам. за H&R Cup Kit пишат същите неща, но то си е Bilstein вътре

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
за в БГ и ако не караш агресивно прекомерно ... нищо не е по-добро от -30 / -40 Ейбах/H&R за возене
Koni-то говорите за него все едно е китайско творение на което реглажа няма значение... от собствен опит мога да заявя, че развито над 1/2 кони с прилични пружини вози по-добре от Сток амортисьор + сток пружини - под прилични пружини говоря за по-твърди от М-Тех
Koni-то говорите за него все едно е китайско творение на което реглажа няма значение... от собствен опит мога да заявя, че развито над 1/2 кони с прилични пружини вози по-добре от Сток амортисьор + сток пружини - под прилични пружини говоря за по-твърди от М-Тех
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
KONI-то за мен е 20 пъти по добро от Bilstein.
Просто е по твърдо от сток амортисьори дори на макс отвито.
Има графика в сайта на Koni
http://www.koni-na.com/en-US/NorthAmeri ... Sport-Kit/
Просто е по твърдо от сток амортисьори дори на макс отвито.
Има графика в сайта на Koni
http://www.koni-na.com/en-US/NorthAmeri ... Sport-Kit/
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Nedko Anev написа:И аз като теб се чудих какво да правя исках точно същото накрая дилемата остана KONI Sport с H&R пружини или да си набия оригинални Sachs Advantage и Eibach Pro Kit.
П.П:
Аз карах с Bilstein B8 и потвърждавам, че се разтропа за няма и 20к. В комбинация с H&R пружини беше доста агресивна от към возия.
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4