къса пистовите ремъци
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- kristian_e46
- Потребител
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: e60 330d
къса пистовите ремъци
първо се извинявам видях че има подобна тема но там в крайна сметка не е разнищено какъв точно е проблема да се късат ремаците.
И така да попитам сега вече за 3ти или 4ти път слагам нови ремаци слагал съм конти и всякакви други но ефект няма смених ролките демпферна шайба бях скъсал и сложих втора употреба понеже ми беше под ръка не съм сменял обтеча, но днес забелязах че къса малкия ремак и най вероятно той се оплита в големия и го къса ако някой може да даде съвет и да помогне ще съм много благодарен колеги
И така да попитам сега вече за 3ти или 4ти път слагам нови ремаци слагал съм конти и всякакви други но ефект няма смених ролките демпферна шайба бях скъсал и сложих втора употреба понеже ми беше под ръка не съм сменял обтеча, но днес забелязах че къса малкия ремак и най вероятно той се оплита в големия и го къса ако някой може да даде съвет и да помогне ще съм много благодарен колеги

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: къса пистовите ремъци
Хубаво е, че считаш точките и запетаите за ненужна глезотия, но в половината от изреденото не се разбира какво си правил.
Тази шайба, която, според разшифроване на тескта, си взел втора употреба, сигурен ли си, че е за този модел точно? Има случаи за подобни шайби с малко по-различен диаметър, които късат ремък здраво и се разбира, чак, когато се свали и се сравни със старата. За луфтове в осите проверява ли?
Тази шайба, която, според разшифроване на тескта, си взел втора употреба, сигурен ли си, че е за този модел точно? Има случаи за подобни шайби с малко по-различен диаметър, които късат ремък здраво и се разбира, чак, когато се свали и се сравни със старата. За луфтове в осите проверява ли?
- kristian_e46
- Потребител
-
Шайбата я сравних с моята и "уж" бяха еднакви колега а какви са тези луфтове и да кажа отново значи вече за 4ти път ми къса ремак този път е само малкия и интересното е че съм минал 900км и чак сега се скъса при това съм я карал с 150км нямаше проблем а сега се скъса при 40-50км вярно че има малко повече вибрации ни шайбата нямаше пукнатини и такива неща другото което забелязах е че се скъса след като включих климатика преди дво три дни не разбирам много за това се допитвам то е най лесно да купя всичко но това са много пари а и не си заслужава да сменям части който са здрави защото я водих на майстор той каза смени ролки налага се а се оказа че са сменяни преди 7хил км и свирели от хидравличната помпа
Sent from my iPhone using Tapatalk
- kristian_e46
- Потребител
-
Забравих и да добавя че колата сега работи малко по спокойно като го няма малкия ремак и проблемите като се замисля се появиха като се скъса моята демпферна шайба и като сложих тази и как да разбера дали не става и дали вала се е изкривил
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Колега да не ти е блокирал компресора на климатика?! Шайбите му как са? Свободен ход може да има, но при включване да е мъртвец и да къса...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- kristian_e46
- Потребител
-
Колега и аз си го мислих да има свободен ход върти си се шайбата но ако беше той не трябваше ли да се скъса като включа климатика. Да добавя че забелязах че ремака който е на климатика като го монтирам в каналите и след 50км се е изместил с едно звена само да добавя че не съм сменял ролката която е обтяжна на този ремък
- kristian_e46
- Потребител
-
И как да разбера дали е блокирал този компресор извинявам се
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
Ти вземи провери дали някой предишен собственик не е присаждал друг компресор или друга шайба! Запомни също: Никога климатикът не се включва когато караш над 2000-2500 оборота. Включиш ли го на 4000 и шансът да си замине е голям. Дано при теб не е такъв случая. Не знам дали Е46 имат защита, но по-добре не проверявай.
Ако ти изплюва ремъка, значи нещо не е наред при компресора. А измъкне ли се малкия ремък, като нищо може да повреди и големия. Провери и паразитната ролка дали е наред. Ако се мести със звена ремъкът, проблемът трябва да е, че ролките не стоят на равно. Трябва да се огледа от специалист. Неправилен монтаж е малко вероятен, защото БМВ правят сглобките достатъчно глупакоустойчиви. Може да е ударен, но аз залагам на нагаждан за тази кола друг компресор.
Ако ти изплюва ремъка, значи нещо не е наред при компресора. А измъкне ли се малкия ремък, като нищо може да повреди и големия. Провери и паразитната ролка дали е наред. Ако се мести със звена ремъкът, проблемът трябва да е, че ролките не стоят на равно. Трябва да се огледа от специалист. Неправилен монтаж е малко вероятен, защото БМВ правят сглобките достатъчно глупакоустойчиви. Може да е ударен, но аз залагам на нагаждан за тази кола друг компресор.
- kristian_e46
- Потребител
-
Колега проблем се появи след като се скъса демпфера а това стана при мен не сам сменял тази паразитна ролка но утре ще я взема и ще я монтирам по пътя на логиката изключвам демпферна шайба защото съм я сменял а и ако беше тя според меб щеше да къса и големия ремък а тя къса само малкия така че според мен е тази паразитна ролка с обтегача ако някой е страдал да помогне
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
Браво бе! ТИ се сети най-накрая да споменеш, че ти къса само малкия ремък. Не стига, че пишеш на полу-български и трябва да се напрягаме 15 минути, докато ти схванем написаното, ами и заблуждаваш. Уж късаше ремъци, а сега излиза, че късаш само малкия ремък. Аз спирам да се занимавам с тебе, а и разбирам колегите, на които не им се занимава. Още от първото "изречение" си личеше, че няма смисъл да се захващам. 

- kristian_e46
- Потребител
-
Колега първо полу българския идва от това че пиша от телефон второ ако поне малко четеше или поне можеше да четеш щеше да разбереш че ми е късала и двата ремака 3-4 пъти както е написано сега ми скъса само малкия ремък който е на климатика така че аз не те принуждавам да ми пишеш или да четеш ако искаш този форум е за това за да си помагаме не да споря с хора който като майсторите гадаят така че ако обичаш не пиши празни приказки
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
kristian_e46 написа:Колега първо полу българския идва от това че пиша от телефон второ ако поне малко четеше или поне можеше да четеш щеше да разбереш че ми е късала и двата ремака 3-4 пъти както е написано сега ми скъса само малкия ремък който е на климатика така че аз не те принуждавам да ми пишеш или да четеш ако искаш този форум е за това за да си помагаме не да споря с хора който като майсторите гадаят така че ако обичаш не пиши празни приказки

ако поне малко четеше или поне можеше да четеш щеше да разбереш...

Това ме накефи тотално. Не съм се смял толкова от сърце скоро.

Опитах се да ти помогна по темата, но като не мога да дешифрирам какво точно е станало... Дано някой успее да разкодира думите и ти помогне!
P.S. Ако темата пропадне надолу и никой не ти отговори, замисли се сериозно защо! Препинателните знаци не са измислени, за да дразнят хора като теб. Имат си важно предназначение.
12 мнения
• Страница 1 от 1