къса пистовите ремъци

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: e60 330d

къса пистовите ремъци

Мнение от kristian_e46 » 18 Апр 2016, 23:34

първо се извинявам видях че има подобна тема но там в крайна сметка не е разнищено какъв точно е проблема да се късат ремаците.
И така да попитам сега вече за 3ти или 4ти път слагам нови ремаци слагал съм конти и всякакви други но ефект няма смених ролките демпферна шайба бях скъсал и сложих втора употреба понеже ми беше под ръка не съм сменял обтеча, но днес забелязах че къса малкия ремак и най вероятно той се оплита в големия и го къса ако някой може да даде съвет и да помогне ще съм много благодарен колеги :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Re: къса пистовите ремъци

Мнение от NGneer4eto » 19 Апр 2016, 0:16

Хубаво е, че считаш точките и запетаите за ненужна глезотия, но в половината от изреденото не се разбира какво си правил.
Тази шайба, която, според разшифроване на тескта, си взел втора употреба, сигурен ли си, че е за този модел точно? Има случаи за подобни шайби с малко по-различен диаметър, които късат ремък здраво и се разбира, чак, когато се свали и се сравни със старата. За луфтове в осите проверява ли?

Потребител
Аватар

Мнение от kristian_e46 » 19 Апр 2016, 9:27

Шайбата я сравних с моята и "уж" бяха еднакви колега а какви са тези луфтове и да кажа отново значи вече за 4ти път ми къса ремак този път е само малкия и интересното е че съм минал 900км и чак сега се скъса при това съм я карал с 150км нямаше проблем а сега се скъса при 40-50км вярно че има малко повече вибрации ни шайбата нямаше пукнатини и такива неща другото което забелязах е че се скъса след като включих климатика преди дво три дни не разбирам много за това се допитвам то е най лесно да купя всичко но това са много пари а и не си заслужава да сменям части който са здрави защото я водих на майстор той каза смени ролки налага се а се оказа че са сменяни преди 7хил км и свирели от хидравличната помпа

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от kristian_e46 » 19 Апр 2016, 9:37

Забравих и да добавя че колата сега работи малко по спокойно като го няма малкия ремак и проблемите като се замисля се появиха като се скъса моята демпферна шайба и като сложих тази и как да разбера дали не става и дали вала се е изкривил

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 19 Апр 2016, 9:51

Колега да не ти е блокирал компресора на климатика?! Шайбите му как са? Свободен ход може да има, но при включване да е мъртвец и да къса...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар

Мнение от kristian_e46 » 19 Апр 2016, 11:24

Колега и аз си го мислих да има свободен ход върти си се шайбата но ако беше той не трябваше ли да се скъса като включа климатика. Да добавя че забелязах че ремака който е на климатика като го монтирам в каналите и след 50км се е изместил с едно звена само да добавя че не съм сменял ролката която е обтяжна на този ремък

Потребител
Аватар

Мнение от kristian_e46 » 19 Апр 2016, 11:24

И как да разбера дали е блокирал този компресор извинявам се

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 19 Апр 2016, 20:19

Ти вземи провери дали някой предишен собственик не е присаждал друг компресор или друга шайба! Запомни също: Никога климатикът не се включва когато караш над 2000-2500 оборота. Включиш ли го на 4000 и шансът да си замине е голям. Дано при теб не е такъв случая. Не знам дали Е46 имат защита, но по-добре не проверявай.
Ако ти изплюва ремъка, значи нещо не е наред при компресора. А измъкне ли се малкия ремък, като нищо може да повреди и големия. Провери и паразитната ролка дали е наред. Ако се мести със звена ремъкът, проблемът трябва да е, че ролките не стоят на равно. Трябва да се огледа от специалист. Неправилен монтаж е малко вероятен, защото БМВ правят сглобките достатъчно глупакоустойчиви. Може да е ударен, но аз залагам на нагаждан за тази кола друг компресор.

Потребител
Аватар

Мнение от kristian_e46 » 19 Апр 2016, 23:29

Колега проблем се появи след като се скъса демпфера а това стана при мен не сам сменял тази паразитна ролка но утре ще я взема и ще я монтирам по пътя на логиката изключвам демпферна шайба защото съм я сменял а и ако беше тя според меб щеше да къса и големия ремък а тя къса само малкия така че според мен е тази паразитна ролка с обтегача ако някой е страдал да помогне

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 20 Апр 2016, 23:15

Браво бе! ТИ се сети най-накрая да споменеш, че ти къса само малкия ремък. Не стига, че пишеш на полу-български и трябва да се напрягаме 15 минути, докато ти схванем написаното, ами и заблуждаваш. Уж късаше ремъци, а сега излиза, че късаш само малкия ремък. Аз спирам да се занимавам с тебе, а и разбирам колегите, на които не им се занимава. Още от първото "изречение" си личеше, че няма смисъл да се захващам. :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от kristian_e46 » 21 Апр 2016, 15:14

Колега първо полу българския идва от това че пиша от телефон второ ако поне малко четеше или поне можеше да четеш щеше да разбереш че ми е късала и двата ремака 3-4 пъти както е написано сега ми скъса само малкия ремък който е на климатика така че аз не те принуждавам да ми пишеш или да четеш ако искаш този форум е за това за да си помагаме не да споря с хора който като майсторите гадаят така че ако обичаш не пиши празни приказки

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 21 Апр 2016, 20:20

kristian_e46 написа:Колега първо полу българския идва от това че пиша от телефон второ ако поне малко четеше или поне можеше да четеш щеше да разбереш че ми е късала и двата ремака 3-4 пъти както е написано сега ми скъса само малкия ремък който е на климатика така че аз не те принуждавам да ми пишеш или да четеш ако искаш този форум е за това за да си помагаме не да споря с хора който като майсторите гадаят така че ако обичаш не пиши празни приказки

:) Нямам думи. Не знаех, че iPhone нямат препинателни знаци на клавиатурата.

ако поне малко четеше или поне можеше да четеш щеше да разбереш...

:bowdown:
Това ме накефи тотално. Не съм се смял толкова от сърце скоро. :mhihi: Благодаря!
Опитах се да ти помогна по темата, но като не мога да дешифрирам какво точно е станало... Дано някой успее да разкодира думите и ти помогне!

P.S. Ако темата пропадне надолу и никой не ти отговори, замисли се сериозно защо! Препинателните знаци не са измислени, за да дразнят хора като теб. Имат си важно предназначение.

Назад към E46