Свирене на ремъка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Свирене на ремъка

Мнение от Silverlight » 12 Апр 2016, 17:06

Колеги след смяната на ремъка почна едно свирене, но не знам от кое точно. Звукът идва от към паразитната ролка, но ме съмнява и успокоителя пробвах с друг успокоител и пак свири ремъка. Ролката я въртя с ръка и се върти нормално не скърца и нищо. Някакви мнения от какво може да е?
https://www.dropbox.com/s/wejdrk6d6v8t9 ... 7.MOV?dl=0

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Свирене на ремъка

Мнение от zvetiko » 12 Апр 2016, 17:53

Silverlight написа:Колеги след смяната на ремъка почна едно свирене, но не знам от кое точно. Звукът идва от към паразитната ролка, но ме съмнява и успокоителя пробвах с друг успокоител и пак свири ремъка. Ролката я въртя с ръка и се върти нормално не скърца и нищо. Някакви мнения от какво може да е?
https://www.dropbox.com/s/wejdrk6d6v8t9 ... 7.MOV?dl=0

Рамото на амортисьора- там където е ухото или там където лагерува- при шестограма.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 12 Апр 2016, 18:03

Тоест кое трябва да се смени?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 12 Апр 2016, 19:03

Провери добре дали са ти дали точния размер ремък, ако разбира се знаеш какво са ти сложили. Може надписите още да се виждат. Ако преди смяната не е цвилил, най-вероятната причина е некачествен(евтин) ремък или леко по-дълъг или по-къс (за друг модел). Ако си сменял и шайба, може и в нея да е причината. Определено трябва да разкриеш повече информация, за да ти помогнем. Пистовите ремъци на Gates са хубави, но са по-твърди и на предишната ми кола такъв цирикаше неприятно. Когато сложих Conti се оправи цвиленето. И сега съм с Conti и няма проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 12 Апр 2016, 19:30

Изображение
Същата марка със същите размери, при предишния ремък нямаше свирене, но се скъса и го смених с този. Паразитната ролка много се клати наляво на дясно и ремъка сякаш опира до метала, когато подам малко газ изчезва свиренето..

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 12 Апр 2016, 20:25

Препоръчвам ти сваляне на ремъка и щателно оглеждане на ролките. Ако се клати или се чува шум - смяна. Чувал съм, че понякога при скъсване на ремъка, парчета от него се оплитат около осите на ролките(по-скоро демпферната шайба) и после правят проблеми. Зависи как е станало. Възможно е и самата ролка, която казваш че се клати да е изплюла ремъка или да го е търкала накриво докато се скъса. При това положение новият може и да не издържи дълго. Не знам колко си карал със стария ремък, но качествените се късат много трудно и надживяват много километрите на които се препоръчва смяна. Да не говорим за оригиналните... Аз на твое място бих търсил причината за скъсването.
Последна промяна NGneer4eto на 12 Апр 2016, 20:39, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 12 Апр 2016, 20:34

Ако всичко е проверено и е наред и продължава да свири,и забелязвате,че свиренето има сезонна промяна в звука,споделете!Ако капнете малко вода на ремъка,звука изчезва ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 12 Апр 2016, 20:47

Не знам дали със вода изчезва, но ремъка беше направо на парчета беше скъсана точно по каналите. Преди смяната изчистих парчетата около осите, но остана това свирене. Звукът идва от там където е паразитната ролка, когато колата си работи на място го има свиренето, а когато подадеш малко газ изчезва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 12 Апр 2016, 21:11

Тогава със сигурност имате луфт в лагера на ролката.Когато има усилие притискането принуждава нормално движение,но при по-малки обороти се получава резонанс в луфта,това което чувате като пищене,което не позволява нормално въртене на лагера,и отттам приплъзване на ремъка върху повърхноста на ролката.Съпротивлението на ролката и загряването от приплъзването правят ремъка точно на парцали.Свалете ремъка и проверете всички шайби и ролки за радиални хлабини.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Silverlight » 14 Апр 2016, 10:53

Проблема е в амартисьорчето просто пружината му е омекнала и металната част опира в ремъка там където е паразитната ролка...

UPDATE: Днеска дойде амартисьорчето и след смяната се оправи даже мога да кажа, че колата сякаш върви една идея по-добре. (+10 коня :mhihi: )

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 14 Апр 2016, 15:17

Silverlight написа:Проблема е в амартисьорчето просто пружината му е омекнала и металната част опира в ремъка там където е паразитната ролка...

UPDATE: Днеска дойде амартисьорчето и след смяната се оправи даже мога да кажа, че колата сякаш върви една идея по-добре. (+10 коня :mhihi: )

Сигурно са ти дали спортно амортисьорче. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Назад към E46