Степени на перката за охлаждане - 318и

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Степени на перката за охлаждане - 318и

Мнение от bavaromobila » 11 Апр 2016, 21:40

Здравейте колеги.
Знам, че има доста изписано по темата за перката за охлаждане на Е46, но не намерих точно инфо на колко градуса коя степен трябва да работи за да проверя дали имам проблем с моята.
Двигателя е М43, 2000г. Тъй като термостата по незнайни причини отваря на 108гр. (чисто нов Беър) то температурата през 99% от времето е 109-110гр, независимо дали съм с климатик, дали съм по магистралата или в задръстване, това е температурата. Когато и да отворя капака перката или работи на една и съща мощност или не работи. Никога не се включва на по висока мощност дори и с включен климатик.... това нормално ли е? Иначе тя ми се включва на 108гр. и върти еднакво и на 110гр като стане. Та на колко градуса би трябвало да върти на по висока мощност?.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Степени на перката за охлаждане - 318и

Мнение от oci » 11 Апр 2016, 22:23

bavaromobila написа:Здравейте колеги.
Знам, че има доста изписано по темата за перката за охлаждане на Е46, но не намерих точно инфо на колко градуса коя степен трябва да работи за да проверя дали имам проблем с моята.
Двигателя е М43, 2000г. Тъй като термостата по незнайни причини отваря на 108гр. (чисто нов Беър) то температурата през 99% от времето е 109-110гр, независимо дали съм с климатик, дали съм по магистралата или в задръстване, това е температурата. Когато и да отворя капака перката или работи на една и съща мощност или не работи. Никога не се включва на по висока мощност дори и с включен климатик.... това нормално ли е? Иначе тя ми се включва на 108гр. и върти еднакво и на 110гр като стане. Та на колко градуса би трябвало да върти на по висока мощност?.....

Не е нормално колега, най-добре тествай перката за скорости. Сигурно не и работят високите, особено на климатик на място като и дадеш 3 хил оборота за 1 мин трябва да включи високите защото тогава налягането на системата на климатика ще е високо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 11 Апр 2016, 22:40

Пробвал съм само на празен ход. Ще я пробвам утре и в обороти както казваш.

Sent from my SM-G386F using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Апр 2016, 8:31

bavaromobila написа:Пробвал съм само на празен ход. Ще я пробвам утре и в обороти както казваш.

За да си на 100 процента сигурен, трябва да и се направи тест с диагностичка програма за да се проверят дали и работят скоростите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 12 Апр 2016, 10:30

Правихме един тест само че не знам с каква програма, перката за 5-10 секунди тръгва от най малка мощност и стига до най-голяма. Не знам дали това е теста. Нямаше проценти и т.н. Ако знаете точно как се прави бих го направил с един познат.

Изображение

Назад към E46