Тресене, губене на обороти при спиране
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- ilian4oo_vr
- Потребител
-
- Кара: е46 320д
Тресене, губене на обороти при спиране
Добър вечер първо на всички колеги
Да преминем на проблема направо - имам бмв 320д 136к.
Имам странно и не чак толкова тресене, губене на обороти при спиране, при изкл.скорост в движение като подам газ качва оборотите и има леко задържане на стрелката и спадат, и покачване на разходомера при спиране на нулева скорост.
Писано е по проблема, но какво открих аз -от доста време се чудех какво ли е и ми казаха един от евентуалните пробмели - АБС/АСЦ блок.
Та какво направих - откачих си копчето за асц ии какво да видим -
светнаха лампите за асц, абс и ръчната, не ми работеше километража, разходомера и се покачваше и спадаше стрелката за горивото ( доста смешно).
Най голямата изненада беше че изчезнаха горепосочените проблеми
, та въпроса ми е - блока ли е проблема, защото не ми се светят лампи по таблото и работят всички системи (абс, асц и т.н.)
Ако някой го е имал този проблем ще се радвам да ми помогне в разрешаването му !
Благодаря предварително
Модератор: Заглавието на темата, трябва да подсказва за проблема!!

Да преминем на проблема направо - имам бмв 320д 136к.
Имам странно и не чак толкова тресене, губене на обороти при спиране, при изкл.скорост в движение като подам газ качва оборотите и има леко задържане на стрелката и спадат, и покачване на разходомера при спиране на нулева скорост.
Писано е по проблема, но какво открих аз -от доста време се чудех какво ли е и ми казаха един от евентуалните пробмели - АБС/АСЦ блок.
Та какво направих - откачих си копчето за асц ии какво да видим -

Най голямата изненада беше че изчезнаха горепосочените проблеми

Ако някой го е имал този проблем ще се радвам да ми помогне в разрешаването му !
Благодаря предварително

Модератор: Заглавието на темата, трябва да подсказва за проблема!!
- ilian4oo_vr
- Потребител
-
Re: Тресене, губене на обороти при спиране
Снимката е правена миналата година, не ми казаха конкретно за проблеми.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ilian4oo_vr
- Потребител
-
Колеги, днес ходих на диагностика - няма грешки на двигателя или на каквито и да е датчици, излезе "кан шина" - хлабава връзка някъде по системата е единия вариянт, другия е маховика.
Помощ?
Помощ?
- ilian4oo_vr
- Потребител
-
Отворих копчето за асц - има платка с един диод и 5 пина който са набити със сила, не са споени.
Приспоих пиновете и диода, резултата - оборотите заспаха, не играят при спиране но пак има леко тресене, имам тампон на двигателя за смяна, ще го сменя и ще пиша с резултатите.
Приспоих пиновете и диода, резултата - оборотите заспаха, не играят при спиране но пак има леко тресене, имам тампон на двигателя за смяна, ще го сменя и ще пиша с резултатите.
4 мнения
• Страница 1 от 1