318i работи добре само на газ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
318i работи добре само на газ
Здравейте, колеги. Постът ми е дълъг и се извинявам предварително, но искам да опиша нещата възможно най-подробно. Имам 318i m43b19 с газов инжекцион Romano Antonio OBD II. Още като взех колата преди 2 години имаше някакво прекъсване докато е студена и понякога глъхнеше при ускорение, но много рядко. Взех я без газ и аз я монтирах в Powergas, като съм изключително доволен от поведението на колата на газ, както и разхода, работи по-гладко от на бензин и ускорява малко по-добре. Но от няколко месеца има проблеми при работа на бензин - като е студена едва се набира и не може да вдигне повече от 60 км/ч, а като загрее ускорява на тласъци и като й натисна педала на газта на 1/3 тя се изстрелва с малко замисляне. Ако го натисна повече започва да се дави и не мърда. На газ работи перфектно. Също така като е загряла понякога пали от втория път ( това е откакто си я взех, но става по-често напоследък). Всички филтри по колата са сменени, свещите са нови, преди година е почистен дросела ( който не беше мръсен и без това), картерната вентилация е наред, наскоро махнах диса клапата и сложих на мястото й капачка от 316i с нов о-пръстен, защото пак се разтропа, а я взех нова преди година и половина и няма да дам пак 500 лв за друга... Налягането на бензина е 3,9 атмосфери на празен ход, при форсиране се вдига на 4,5-5. Катализатора е махнат и е сложен резонатор. Човекът който ми прегледа колата (а той наистина си знае работата) каза, че със сигурност от никъде не дърпа въздух и налягането на бензина е добре и според него газовата уредба бърка компютъра на колата, но той е враг на газовите уредби и дори не поглежда коли, ако знае, че имат газ. След това ходих на диагностика при колегата Oci. Той видя, че дава предните 2 датчика на abs постоянно като грешка, но abs и asc работят, понякога само докато паля светкат лампите за секунда. Ламбда сондата е мудна и си мени сигнала бавно но е в граници. Според него дебитомерът беше наред (даваще нормална стойност на празех ход, ако не се лъжа), но колата се давеше и той каза да прегледам хубаво да не дърпа въздух от някъде.Времето за впръскване на един инжектор беше много по-различно от на другите. Също така подозираше, че газовата уредба не е настроена добре и заради това бензиновия компютър се адаптира по нея. Изтри ми адаптациите и каза да покарам така
и ако се оправи да търся друг човек за настройки на газта. Обаче като я подкарах с изтрити адаптации колата изобщо не можеше да върви на бензин, наистина едва се прибрах. Минах 350 км само на бензин и започна да работи както преди да изтрием адаптациите. След това говорих с газаджиите и те прегледаха настройките на газта и казаха, че са перфектни и проблема не е от тях. Според тях може да е от ламбда сондата или запушени инжектори. Тогава оставих колата в Дунев Моторспорт, където изчистиха инжекторите на ултразук и ги тестваха на стенд. Казаха, че един е бил с доста голямо отклонение, но са му сменили цедката и след доста чистене четирите са дали сходни показания. Като взех колата имаше разлика, не прекъсваше студена, работеше доста по плавно и двигателят не вибрираше при ускорение. Беше по-добре, но си остана проблема с давенето. При натискане на газта към средата пак заглъхва, във високите обороти е по-добре, но като цяло няма мощност и ускорява на тласъци повечето пъти. Мислех си, че това което остава е ламбда сондата и може заради нея да се бърка сместа по някакъв начин. Обаче днес реших да покарам колата без дебитомер и го изключих. И стана чудо! Без него колата пали много лесно, работи стабилно и плавно, ускорява изключително бързо, дори когато я взех не беше така. Направо стана друга кола. Покарах я доста и не се влоши, работеше перфектно. После закачих буксата на дебитомера и веднага почна да глъхне .
И сега въпросът ми е според вас това означава ли, че дебитомера е проблема или като го изключа се случва нещо друго и затова колата се оправя??? И може ли някой отзивчив колега с работещ дебитомер да ми услужи за проба?
Аз свалих моя, за да го почистя и да видя дали ще има някаква разлика и се замислих, дали е оригинален, защото на него пише bosch но никъде не виждам щампа bmw. Ще кача снимки.
Благодаря за търпението и за съветите ви предварително.
и ако се оправи да търся друг човек за настройки на газта. Обаче като я подкарах с изтрити адаптации колата изобщо не можеше да върви на бензин, наистина едва се прибрах. Минах 350 км само на бензин и започна да работи както преди да изтрием адаптациите. След това говорих с газаджиите и те прегледаха настройките на газта и казаха, че са перфектни и проблема не е от тях. Според тях може да е от ламбда сондата или запушени инжектори. Тогава оставих колата в Дунев Моторспорт, където изчистиха инжекторите на ултразук и ги тестваха на стенд. Казаха, че един е бил с доста голямо отклонение, но са му сменили цедката и след доста чистене четирите са дали сходни показания. Като взех колата имаше разлика, не прекъсваше студена, работеше доста по плавно и двигателят не вибрираше при ускорение. Беше по-добре, но си остана проблема с давенето. При натискане на газта към средата пак заглъхва, във високите обороти е по-добре, но като цяло няма мощност и ускорява на тласъци повечето пъти. Мислех си, че това което остава е ламбда сондата и може заради нея да се бърка сместа по някакъв начин. Обаче днес реших да покарам колата без дебитомер и го изключих. И стана чудо! Без него колата пали много лесно, работи стабилно и плавно, ускорява изключително бързо, дори когато я взех не беше така. Направо стана друга кола. Покарах я доста и не се влоши, работеше перфектно. После закачих буксата на дебитомера и веднага почна да глъхне .
И сега въпросът ми е според вас това означава ли, че дебитомера е проблема или като го изключа се случва нещо друго и затова колата се оправя??? И може ли някой отзивчив колега с работещ дебитомер да ми услужи за проба?
Аз свалих моя, за да го почистя и да видя дали ще има някаква разлика и се замислих, дали е оригинален, защото на него пише bosch но никъде не виждам щампа bmw. Ще кача снимки.
Благодаря за търпението и за съветите ви предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Стенли Иеса
- Потребител
-
Re: 318i работи добре само на газ
Колега, така като гледам си за дебитомер, аз като го изключа моя и колата гасне, също така губенето на ускорение в ниските и ускорение на тласачи са признаци за умрял дебитомер.
Re: 318i работи добре само на газ
Колега, аз имам 2 дебитомера - единия е на колата, а другия стои в багажника - беше сменен по подозрения, че не работи коректно, но май си работи и той. Ако си от София, може да дойдеш уикенда за един тест.
4 мнения
• Страница 1 от 1