неточно показване на гориво
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 136hp.01"
- Мечтае да кара: E60 535D
неточно показване на гориво
Здравейте колеги,значи проблема е следния...уреда за горивото не отчита правилно.Четох за скритото меню във форума влезнах в него отключих го и отидох на тест 6 за количеството гориво в резервоара,на пълен резервоар ми показва 27 л. в под менюто на тест 6 6.1 ми показва пак 27 л. и на 6.2 ми показва 1 6.2,което значи че и двата сензора работят.Да ама на таблото стрелката ми показва малко след средата(12.03ч.),а като направя тест 2 за уредите всичко си работи и стрелките отиват до край и се връщат.Това ми се случва вече с второ пълнене на резервоара.Като мина около 350км стрелката започва нормално да си пада.Някой да се е сблъсквал с подобно нещо?
Колата е 320д 136 кс. 2001 г. комби.Благодаря

- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci
- Мечтае да кара: e92 m3
- Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!
Re: неточно показване на гориво
Здравей колега,
в двете части на резервоара има отделни сензори (с поплавъци), един на помпата и един в другата половина. Всеки един измерва количеството гориво в неговата си част, след което се сумират и се получава общото количество на горивото, което се показва от стрелката. Възможно е левият да не отчита правилно (примерно 0 литра), и тогава общото количество остава да е 0 + показанието на другия датчик и за това стрелката показва по-малко. След като изразходиш част от горивото (лявата половина се изпразва), цялото гориво вече е само в дясната част и тогава отчитането е вярно, тъй като в лявата половина наистина има 0 литра. На диагностика би трябвало да излезе, ако има проблем в датчика. Прост тест, който можеш да направиш е да си пуснеш скритото меню, да изкараш сензорите (намират се под задната седалка) и да размърдаш поплавъците, като следиш мърдат ли се цифрите на таблото и ако мърдат, колко са в най-долно/горно положение. На сензорите има чопче с което се калибрират показанията, което може да се е разместило или самият поплавък да се е повредил.
в двете части на резервоара има отделни сензори (с поплавъци), един на помпата и един в другата половина. Всеки един измерва количеството гориво в неговата си част, след което се сумират и се получава общото количество на горивото, което се показва от стрелката. Възможно е левият да не отчита правилно (примерно 0 литра), и тогава общото количество остава да е 0 + показанието на другия датчик и за това стрелката показва по-малко. След като изразходиш част от горивото (лявата половина се изпразва), цялото гориво вече е само в дясната част и тогава отчитането е вярно, тъй като в лявата половина наистина има 0 литра. На диагностика би трябвало да излезе, ако има проблем в датчика. Прост тест, който можеш да направиш е да си пуснеш скритото меню, да изкараш сензорите (намират се под задната седалка) и да размърдаш поплавъците, като следиш мърдат ли се цифрите на таблото и ако мърдат, колко са в най-долно/горно положение. На сензорите има чопче с което се калибрират показанията, което може да се е разместило или самият поплавък да се е повредил.
ASC off -> FUN on
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Ок колега ще пробвам да ги извадя и ще видя дали единият поплавък не е блокирал,защото на диагностиката нищо не излезе,освен проблем на сензора за движение на игла,каквото и да значи(не може да се изчисти).Мерси 

- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
4oki написа:Ок колега ще пробвам да ги извадя и ще видя дали единият поплавък не е блокирал,защото на диагностиката нищо не излезе,освен проблем на сензора за движение на игла,каквото и да значи(не може да се изчисти).Мерси
И аз нямам представа какво означава тази грешка. Как е в непреведен вид, че ми стана интересно?
ASC off -> FUN on
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Колега не обърнах внимание,момчето така ми го преведе.
- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
4oki написа:Колега не обърнах внимание,момчето така ми го преведе.
ОК
ASC off -> FUN on
- Bergayos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E81 123d, E70 3.0d
- Мечтае да кара: Alpina B10
Здравейте, може просто да им замериш съпротивлението. На празен резервоар трябва да е приблизително 70ома, а на пълен около 400ома.
- 4oki
- кандидат ентусиаст
-
Ок ще пробвам мерси.
8 мнения
• Страница 1 от 1