Температура на входящ въздух.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- TheTinker
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW E46 320d '02
Температура на входящ въздух.
Здравейте,
Наскоро си инсталирах Torque Pro за да тествам Bluetooth OBD устройство и ми направи впечатление, че температурата на входящия въздух беше 44 градуса при следните условия:
- Външна температура 9-10 градуса, като в този момент колата седи под яркото слънце(ако има значение)
- Температура на двигателя бе 80 градуса.
Струва ми се голяма температурата на входящия въздух. Според вас нормална ли е тази температура?
Наскоро си инсталирах Torque Pro за да тествам Bluetooth OBD устройство и ми направи впечатление, че температурата на входящия въздух беше 44 градуса при следните условия:
- Външна температура 9-10 градуса, като в този момент колата седи под яркото слънце(ако има значение)
- Температура на двигателя бе 80 градуса.
Струва ми се голяма температурата на входящия въздух. Според вас нормална ли е тази температура?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Температура на входящ въздух.
Толкова е .Учудващо , но е факт . Малко или много се засмуква и въздух от двигателния отсек и влияе много . Затова и при тунинг се полагат усилия немалки за колд-интейк ( баси чуждите думи
) . Аз също засичам и бях в началото искрено изненадан , но си е така .

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Не само въздуха от двигателният отсек, а и температурата на самият колектор. Предполагам, че това си измерил като колата е работила на място, тогава външният въздух минава през моторчето за празен ход и не обдухва температурния датчик и той се загрява от колектора в който е забит. Когато си в движение и дросела на колата е отворен, въздуха почти веднага охлажда датчика, защото той е по средата на въздушният поток и нещата изглеждат доста по-добре. Може и на място да го видиш, просто задръж газта на 2 000 оборота и ще видиш как температурата веднага ще спадне.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Ако става въпрос за автомобила от профила му, не забравяйте че е с турбо 

5 мнения
• Страница 1 от 1