Проблем с диодни стопове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Проблем с диодни стопове

Мнение от m.dimitrov1992 » 05 Фев 2016, 11:06

Колата е 2000г и са и сложени диодни стопове от предишния собственик! Всичко си работи НО мигачите мигат бързо и като включа аварийни започват да ми мигат фарове-мигачи :mhihi: На единия стоп е сложена някаква допълнителна лампичка явно да консумира още ток ама файда никаква :mhihi: И 2-та мигача мигат бързо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по въздуха
Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен

Re: Проблем с диодни стопове

Мнение от gaidaroff » 05 Фев 2016, 11:35

m.dimitrov1992 написа:Колата е 2000г и са и сложени диодни стопове от предишния собственик! Всичко си работи НО мигачите мигат бързо и като включа аварийни започват да ми мигат фарове-мигачи :mhihi: На единия стоп е сложена някаква допълнителна лампичка явно да консумира още ток ама файда никаква :mhihi: И 2-та мигача мигат бързо

Бате.. не разбирам от жички ама тия китайчета защо не ги махнеш.. не се знае какви главоболия могат да ти донесат. Вземи си втора ръка оригинални, не са скъпи. :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 05 Фев 2016, 17:00

Китаеца, че е китаец - китаец е. Това обаче не означава, че трябва да е лош. Така като слушам колегата, явно има от по-стария вид китаец, който няма достатъчно съпротивление и затова цъка бързо. Като цяло не би трябвало да се развали нищо, но е дразнещо. Трябва ти някой, който разбира от тоци и може да сложи съответното съпротивление. Мойте също са китайци, но смея да твърдя, че са малко по-така, защото мигачите ми цъкат нормално. Факта, че на аварийки мигат и фаровете не е задължително следствие на стоповете. Може да има друга болка с кабел някъде.

Гайдароф, имай предвдид, че слагане на оригинален диоден стоп на кола преди фейса не е плъг енд плей. Буксите са различни и си трябва преправяне.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по въздуха
Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен

Мнение от gaidaroff » 05 Фев 2016, 17:10

Wierdo написа:Китаеца, че е китаец - китаец е. Това обаче не означава, че трябва да е лош. Така като слушам колегата, явно има от по-стария вид китаец, който няма достатъчно съпротивление и затова цъка бързо. Като цяло не би трябвало да се развали нищо, но е дразнещо. Трябва ти някой, който разбира от тоци и може да сложи съответното съпротивление. Мойте също са китайци, но смея да твърдя, че са малко по-така, защото мигачите ми цъкат нормално. Факта, че на аварийки мигат и фаровете не е задължително следствие на стоповете. Може да има друга болка с кабел някъде.

Гайдароф, имай предвдид, че слагане на оригинален диоден стоп на кола преди фейса не е плъг енд плей. Буксите са различни и си трябва преправяне.

Колега, дали сте перфектна и технически издържана информация. Имах предвид да си сложи нормални, които са си за неговата година, просто недоизразяването от моя страна, видимо поражда други гледни точки, за което се извинявам. :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 05 Фев 2016, 19:15

Ако някой иска може да направим бартер за обикновенни стопове за купе :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Black-Power » 05 Фев 2016, 20:06

Това с бързото цъкане, на френската ми кола, се оправи със смяна на самия лост.
Stop me, if you can ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 08 Фев 2016, 11:55

Soni написа:Това с бързото цъкане, на френската ми кола, се оправи със смяна на самия лост.

Тука, обаче, говориме за немска кола :) (без да се обиждаш, колега, просто имам неприязън към френските коли след като вуйчо и на жената и подари една Ксантия). Проблема с бързото цъкане се явява само и единствено от разликата в съпротивленията. Диодите имат по-малко от това на обикновената крушка, следователно за модула това означава изгоряла крушка и почва да мига по-бързо. Трябва съпротивление и някой, който да го сложи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Black-Power » 08 Фев 2016, 13:53

Да, май имаше връзка със съпротивлението. На какво да се обиждам ? На тея френски боклуци ли? Няма ден, без проблеми при нея. Търся си повод, да я залея с бензин и да и драсна клечката, ама явно ме е усетила гадината и се държи прилично напоследък :ok:
Stop me, if you can ;)

Назад към E46