Чистене датчик ниво на масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по въздуха
- Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен
Чистене датчик ниво на масло
Здравейте колеги, тъй като ми се наложи да си сменя картера, сложих втора употреба, заедно със самия датчик за нивото на маслото. Сега при всяко палене светва жълтата лампа и гасне след определени секунди. Доста добре се запознах с този проблем, специално за нашите коптори и видимо, почти всяка е46 е така. Един колега от форума се опита да премахне жълтата лампичка софтуерно, но не успя, тъй като колата е с от по-новите табла. Та... вече остана вариант в който да си сваля моя си, който беше, той също светеше но не при всяко палене и да го изчистя с контактен шпрей - гледам че по чуждите форуми на някои им се получават нещата. Може ли чрез тия 3 пинчета да се провери изправността на самия датчик? Винаги съм си следил нивото на маслото и винаги е било на макс. Колата не гори масло. е46 320д 2004 комба.

- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Re: Чистене датчик ниво на масло
И аз съм със същия проблем колега , не винаги ми светва лампата . Надали ще го спасим с почистване , но ще следя темата с интерес. Пиши когато имаш някакво развитие.
бтв цената на оригинален е фрапираща просто.
бтв цената на оригинален е фрапираща просто.

- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
И аз си мисля, че с чистене... май няма да стане, иначе гледам в: http://www.ebay.com/itm/HELLA-Oil-Level ... DR&vxp=mtr има доста добра цена. За алтернатива на този датчик разбрах от чуждите форуми и този също, че си е чиста загуба на пари - само ХЕЛЛА, за втора ръка... тука има, тука нема.. късмет.

- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
с чистене няма да се получи почти е сигурно казвам ти го от опит... преди време чистихме един обаче ефекта беше нулев
накрая сложихме втора употреба и заспа явно сполучихме вече около 10 месеца няма проблеми 

Сменял съм на предната ми кола тоя датчик с на FEBI около 140 лв. беше, по спомен , и така я продадох, без никакви проблеми да е правил. Момчето още я кара с тоя датчик и също няма никакви оплаквания.. вече 3-4 години. Иначе цената на HELLA е безумна просто...
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Момчета и при мен е така.
Преди време пробвах с контактен спрей да го почистя - резултата беше същия.
Проблема не е от лош контакт, по-скоро си е заминал датчика
В амеркинския ибей са на добри цени, ама доставка, мито ...
Преди време пробвах с контактен спрей да го почистя - резултата беше същия.
Проблема не е от лош контакт, по-скоро си е заминал датчика

В амеркинския ибей са на добри цени, ама доставка, мито ...
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
Taricate написа:Сменял съм на предната ми кола тоя датчик с на FEBI около 140 лв. беше, по спомен , и така я продадох, без никакви проблеми да е правил. Момчето още я кара с тоя датчик и също няма никакви оплаквания.. вече 3-4 години. Иначе цената на HELLA е безумна просто...
Здравейте колега, каква кола, коя година?

gaidaroff написа:Taricate написа:Сменял съм на предната ми кола тоя датчик с на FEBI около 140 лв. беше, по спомен , и така я продадох, без никакви проблеми да е правил. Момчето още я кара с тоя датчик и също няма никакви оплаквания.. вече 3-4 години. Иначе цената на HELLA е безумна просто...
Здравейте колега, каква кола, коя година?
2004 318i N42 мотор.Датчика просто се скапва от годинките.Не помня на колко км. беше колата, но сегашната ми е на 250 хил. км. 2002 година, пак N42B20, но датчика си е наред все още.
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
С БМВ скенер е "елементарно" махането на екстрата следене на нивото. Нови стари табла..

- Ico PZ
- Потребител
-
- Кара: E46
Да така е с годинките се прецаква и моя започна чат пат да свети ама от около година вече при всяко палене си свети а маслото не е мръднало,така че свиква се нека си свети,преглеждайте го от време на време(маслото) като на стра жигула и те това е 

- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
При мен също свети в жълто десетина секунди след като запаля. Вероятно е извън норми но не е напълно прецакан. Следя я на щека обаче.
VladiE написа:При мен също свети в жълто десетина секунди след като запаля. Вероятно е извън норми но не е напълно прецакан. Следя я на щека обаче.
Нямаш проблеми.. Проблем има когато при вече работеща кола ти светне или присветне дори и за секунда. Свалял съм много датчици , кой от кой по-мизерен, но работещи. Когато му е дошло времето - сам ще разбереш по лампата.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Тая тема се повтаря и повтаря и повтаря , крайно време е май аз да пробвам с котайски по 18 лева са ! Ебати и тъпия датчик за ниво ! Един ултразвуков датчик за ниво е по евтин от тоя на хела ! Грешни пари за мен ! Другия варянт е да си търсите от кола 2009-2010та поне май ще са по запазени
I'm slowly drifting

- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
DirtySouth написа:Тая тема се повтаря и повтаря и повтаря , крайно време е май аз да пробвам с котайски по 18 лева са ! Ебати и тъпия датчик за ниво ! Един ултразвуков датчик за ниво е по евтин от тоя на хела ! Грешни пари за мен ! Другия варянт е да си търсите от кола 2009-2010та поне май ще са по запазени
Еми тъп е.. скъп е.. аз в АлиЕкспрес гледах, че има алтернативи, някои са писали, че работят, други - не. Мен лично ме е шубе да ръгна такова нещо на колата си. Това сигурно са го правили в час по труд и техника.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
DirtySouth написа:Тая тема се повтаря и повтаря и повтаря , крайно време е май аз да пробвам с котайски по 18 лева са ! Ебати и тъпия датчик за ниво ! Един ултразвуков датчик за ниво е по евтин от тоя на хела ! Грешни пари за мен ! Другия варянт е да си търсите от кола 2009-2010та поне май ще са по запазени
'що бе моя е 38лв. от хамериката. HELLA е работи си чук

48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4